Zincir Dişlisi Temizliği Hakkında

Merhabalar,

Malum kış ayı içerisinde yoldaki kirler pisler motoru biraz mahvetti. Her tarafı temizlendi ancak zircir dişlisini temizleyemedim. WD-40 deterjan, balata spreyi de kullandım bir işe yaramadı. Öneriniz var mıdır acep? :cherry:

Görüntüleri de bu şekilde artık en son söküp limona yatıracam :( Görüntüleri de aşağıdaki gibi.

y0D6X9.jpg

6J1a0E.jpg

Motosikleti
Harley-Davidson CVO Road King / Honda Shadow VT 750 C4
Merhaba, benzer izler bende de vardı, gazyağı sıkıp, üstüpü ile ovalamak suretiyle çıkardım, güneşli bir günde daha kolay çıkabileceğini düşünüyorum.

Bende küçük kompresör var dolduruyorum gaz yagını , mazot tabancasına .
Alıyorum motoru arka sehpaya/podok.
Çalıştırıp motoru ikinci vitese atıyorum .
sonra sıkıyorum tertemiz oluyor ,
sonra gazyagı tabancasını söküp hava tabancası ile kurutuyorum.
Sonra motoru istop edip kagıt havlu ile temizleyip tekeri el ile çeviriyorum .

Tavsiye edirim .

Alet çalışır el övünür. :) :mrgreen:

O izler kir değil de oksidasyon gibi duruyor.. Eger oksidasyon sebepli kararma ise, tekerleği söküp dişliyi tel fırça ve ıslatılmış sıfır numara kum zımparayla yeni hale getirebilirsiniz..

Diş fırçası + benzin. En ulaşılabilir temizleme yöntemi. Ama sizinkisi bi nevi paslanmaya benziyor. gazyağı çıkarmadıysa benzinin de etkili olabileceğini sanmıyorum. Benzinde çıkarmazsa ince bir sulu zımpara ile denense çıkar mı acaba?

Bana korozyon gibi geldi kir yada yağ değil bence yoksa o kadar malzemeye çıkardı..

dişlinin üzerindeki hafif nikelaj kaplama dökülmüş , yani boşuna zaman harcama temizlemekle..

görüntü kirliliği haricinde hiçbir sıkıntı yok . düzenli yağla sür gitsin maviliklere doğru :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar