zincir dişli değişim ..???

F54

arkadaşlar iyi akşamlar
bu gün 20000 km reye dayanan cub motosikletimin son aktarım organlarındaki parçaların değişim zamanı geldiğini farkedip parçaları aldım hafta içi pazar nöbetinde boş durmamak için komple bir bakım yaptım zincir seti kaplin balata akü
gerçi akü bir işe yaramadı herhalde marş motoru veya butonda bir sıkıntı var
daha önce den zincir sökme aletini almıştım bollaştığı zaman bakla almak için o şekilde de bi 2000 km kullandım fakat 20 binde yapacağım bakımı 1000 km geriye aldım yolda kalırım korkusu ile bazen 50 60 km mesafe ye gittiğim oluyor :(
işte resimler

https://imgyukle.com/f/2022/09/05/nNHF7U.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:51 ----------

kaplinler berbat durumdaydı 19000 km de 3 tkım takıldı
arada ön dişlinizi kontrol etmeyi unutmayın bazen kaybolabiliyor
bu arada bakla almak sakıncalı zincir kopar atar diyen ustalara kulak asmayın eliniz azıcıkta olsa anahtar tutsun en ufak bir iş için bile usta aramayın sökün takın en azından parça değişimi yapabilecek kadar teknik bilgiye sahip olun

Son düzenleme:
Ön dişli fotosunu birde yan yana koysa idin keşke , odaklanınca gördüm faciayı , eski dişli ve yanık yağ tabakası sandım , eline sağlık:cat:.

Dişlilerin durumu kötü eskimiş değişmiş ama zinciri değiştireceksen komple değiştirmişsin iyi olmuş...

Eline sağlık , ön dişli çok vahim görünüyor katur kutur sesli çalışıyor olmalı , ağır güçlü bir motor olsa belki sıyırıp zinciri atmıştı , fotodaki perçin şişirme zavazingosu gerekli mi ? ben hep bir zımba ve karşılıklı iki çekiçle hallettim o işi..

Motosikleti
Ns200 15"
Elinize sağlık yenilenmiş güzel olmuş ama balatayı niye değiştinizki daha yeni duruyor.

F54

Elinize sağlık yenilenmiş güzel olmuş ama balatayı niye değiştinizki daha yeni duruyor.

yağmurda ses yapıyordu ayar oldum yenisini taktım

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:07 ----------

Eline sağlık , ön dişli çok vahim görünüyor katur kutur sesli çalışıyor olmalı , ağır güçlü bir motor olsa belki sıyırıp zinciri atmıştı , fotodaki perçin şişirme zavazingosu gerekli mi ? ben hep bir zımba ve karşılıklı iki çekiçle hallettim o işi..

perçin i şişirme yok o pim teker dönerken çıkacak birşey değil kaldıki zincir kilidi var evet büyük cc de perçin şişirme var fakat 100 250 cc arası pimi zincir sökme ile söküp takıyorsun
ön dişlinin yarısı yoktu :)
hatta hatta debriaj balatası bitik sanıyorsum vitesler felaket geçiyordu o durum da düzeldi

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------

Ön dişli fotosunu birde yan yana koysa idin keşke , odaklanınca gördüm faciayı , eski dişli ve yanık yağ tabakası sandım , eline sağlık:cat:.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:24 ----------

akü değişimi de yaptım fakat elektrk tesisatında sıkıntı var o yüzden marş ile çalışmıyor ayak marşı ile devam bu gün usta ya gittim yarın tesisat elden geçecek

10 yaşında japon almayın arkadaşlar sıfır çinli alın parçası ucuz ustası her yerde var hatta hatta elektrik tesisatı sıkıntılı olsa bile yolda kalmıyor teker dönüyor :) :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Son foto ibretlik!

Elinize sağlık...

F54

elektrik tesisat sorunu da tamir edildi çalışmayan el marşı ve korna sıkıntısız çalııyor
birde çözemediğim arka dişli vidaları gevşemesi 4 tane contalı somun takıldı gevşemeye başlamaıştı değişimden sonra neyi yanlış yaptığımı daha çözemedim fakat o sorun da çözüldü

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar