Zincir değişimi sonrası tıkırtı.

ben hiç sekman ile sabitlenmiş ön dişli görmedim , büyük bir somun ile oldukça fazla bir tork ile sıkılır bazı modellerde gevşeme yapmaması için ikinci bir kopilya ile kilitlenir..

Sekman ile sabitlenenen ön dişlilerde var.

Resimlerde montaj sıralaması mevcut son olarak ince pulu tornavida ile yamultup kupilya görevi gördürülüyor,sonuç itibariyle tekrar ediyorum elin hissetmediği boşluk mutlaka var ve olması lazım.

iyi ama senin verdiğin fotoğraflarda da somun görünüyor :) hatta eleman somunu söküp taktığı 27 mm lokmayı bile görüntülemiş

Farkındayım,aksini iddia etmedim zaten :) mesele somun,sekman vs. değil,esas konu boşluk mevzusu

Gördüğüm motorları söyleyeyim. Mz ve Ktm'de somun sıkılıyor ön dişliye. Sağlam oturuyor sallanma elle hissedilir seviyede yok.

Cg serisine pula benzer bişey takılıp çıkmaması için çevriliyor. Sonrada ufak cıvata ile dişliye takılıyor. Oynama baya var.

Benim önceki çinli crossda kaplin lastiği yoktu jantta. Elle sallanmıyordu. Belki arkadaştada yoktur. Mzde vardı.

Crypton motorumun ön dişli bağlantisi.bu dişli ybr125 e de uyumlu ve ayni mil var buyuk ihtimalle oda sekmanli baglanti.

Bakiniz sekmanla sabitleniyor(japon kaizen yapmiş)

He yok öyle çikar felan derdi gayet sağlikli ve sorunsuz fixleniyor.somun gevşedi,kıpraşimdan bolardi daraldi yan yatti çamura batti yok..çelik sekmani geçir olay bitmiştir..

8ydz4o.png

Uzun zaman önce gormustum, italyan bir markanin yuksek cc modelinde bu sekilde sekman baglantisi vardi,bir arastirayim bakalim.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Üstad ön dişli butün motorlarda şanzıman çıkış miline direkt yataklandırılmıştır yani taş gibidir esnemez ama arka dişli lastik ile yataklandırılmıştır , ortalama 15-20K km ye kadar elle esnemez , zamanla milimetrik boşluklar oluşur iki elinizle zorladığınızda esneme yapar ki yük altında zincir tarafından dahada fazla esniyor demektir..

Tesekkurler...

@Hasmet

Motor nedir?

Cevap yok sanırım.

Neye göre taş gibi??

Eliniz kumpas mı?mikrometremi?3D Cmm ölçü tezgahımı?

Nerede test ettiniz hiç oynamadığını??

Neyse ben özet geçeyim,

Şimdi elimizde iki adet done var,

Birisi mondial kt125 konuyu açan arkadaşın motoru,8-9Kw

Diğeride sizin motorunuz(avatardaki ise eğer)130Kw

Birinci modeldeki oynama payı 2-3mm ortalama

Diğer model ise,0.05-0.06 ortalama.bakınız bu tarz mekanik aktarmada bu ölçü hiç bir zaman 0.0000 olamaz.

Kısaca,ortada ciddi bir güç ve mühendislikten bahsediyoruz,130kw lık bir güç ünitesinde kullanılan dişli boşluğunun 2-3mm olduğunu hayal etmek bile dehşet :pr:

Not:İllaki yok arkadaş sen benimle dalga geçiyorsun diyorsanız,müsait bir zaman servise giderek zinciri söktürün ve ön dişlinin bağlı olduğu mili ölçüm işlerinde uzman birisi aracıığıyla(modern bir ölçü aleti)ölçtürün.

Rica ediyorum elimle ölçtüm veya baktım,yokladım demeyin el hassasiyeti bir ölçü aleti değildir.

0.05mm oynamayi olcecek seviyede elim hasses degil tabii ki. Ama 2-3mm oynamayi da algilayabiliyorum, onun icin oyle yazmistim. 0.05mm pay da oynama bir yana, parcalarin birbirine oturmasi icin gerekli degil mi? Acikcasi bu parcalarin uretim hassasiyetinin nanometrik oldugunu da dusunmuyorum... Daha iyi bilen aydinlatsin tabii ki...

"Cevap yok sanırım" ile ne kastettiniz anlamadim? Motosikletim avatarimdaki degil (Honda Valkyrie Rune), de altinda yazan (KTM Superduke 1290R). Aldiktan kisa sure sonra 17T on disliyi 16T ile degistirmistim kendim.

Crypton motorumun ön dişli bağlantisi.bu dişli ybr125 e de uyumlu ve ayni mil var buyuk ihtimalle oda sekmanli baglanti.

Bakiniz sekmanla sabitleniyor(japon kaizen yapmiş)

He yok öyle çikar felan derdi gayet sağlikli ve sorunsuz fixleniyor.somun gevşedi,kıpraşimdan bolardi daraldi yan yatti çamura batti yok..çelik sekmani geçir olay bitmiştir..

http://i67.tinypic.com/8ydz4o.png

Uzun zaman önce gormustum, italyan bir markanin yuksek cc modelinde bu sekilde sekman baglantisi vardi,bir arastirayim bakalim.

ybrnin ön dişlisini sabitlemek için iki vida var. dişliyi cryptonda sabitlemek icin baska bi baglanti yok mu?

bi de ybrde ön dişliyi ileri geri itince milimetrik oynama var,bu normal değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar