Abi sipariş ediyorum deneyeceğim teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:29 ----------
Valla bana da pek normal gelmedi. Acaba benden kaynaklı bir sorun mu var diye merak edip sizlere sormak istedim.
sevgili dostum bütün yazılanları okumak hoşuma gitmese de sana naçizane birkaç tavsiyede bulunayım
1 zincirin paslanmasının en büyük nedeni temizlemenizdir
Şöyle ki çoğu kullanıcı temizledikten hemen sonra zinciri yağladığı için zincir üzerindeki temizlik suyu yağın altında metale temas halinde kalır ve pasa neden olur.
bunun çözümü basittir temizlik yaptıktan sonra en az 2-3 saat bekleyip zincirin tamamen kurumasını bekledikten sonra yağlamaktır.
2. olarak ben şimdiye kadar hiç bir motorumun zincirini temizlik maksatlı temizlemedim.
şu anki motosikletimde zincir yaklaşık 15 bin km de ve halen temizlemiş değilim zincir temizliği tamamen sizin kozmetik kaygınızdan kaynaklanmaktadır.
gidip iş makinelerine bakın adamlar koskoca makinaları o kadar basınçla çalışan dev parçalarını asla temizlemez sadece yağlar geçerler. ki kullandıkları yağ gres yağıdır.
demem o ki siz bakım yaptığınızı sanırken aslında gereksiz uğraştığınız gibi zincire de zarar verirsiniz.
dipnot: bana motopiksel denen herifin videosunu izledim o şöle diyordu böyle yapıyordu tarzı yazı yazan arkadaşlar o herifle ilgili fikirlerimi yazsam engellenirim lütfen bana küfrettirmeyin