zincir bakimi ve o ringler

kirlendikce zincirimi temizleyip iyice kurutup yagliyorum zincir yagim putoline marka beyaz bir yag ancak her yagladigimdan sonra motoru bir sure kullaninca oringlerden siyah veya gri bir sekilde eski yaglar disariya cikiyor zincir yagi da beyaz oldugu icin net gorebiliyorum bu sorun mu acaba?
zincire elim degince kirlenmeyecek kadar temizliyorum yaglamadan once

Motosikleti
Yamaha Tracer 7
Merhaba, aynı yağı ben de kullanıyorum. Endişelenecek bir durum yok. Zincir dediğiniz şey nihayetinde motorun dışında bir yerde. Toz da çeker, egzoz dumanı da yapışır, kirlenir de. Parmağınızı sürünce elinize kalın bir tabaka geliyorsa, yağlama zamanı gelmiştir. Onu zaten anlarsınız ama dediğiniz durum normal

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Zinciriniz için hart hurt gaz açmadığınız, sürekli kompresyona bindirmediğiniz sürece endişelenmeyin. İster Motul, ister çıkma yağ, ister şanzıman yağı, ister Putoline, ister ayçiçek yağı kullanın çok bir şey değişmeyecektir.

Motosikleti
CB750A
o-ringli olduğundan emin misin mantıken o-ringlerin içindeki yağın çıkamaması gerekiyor.

o-ringli olduğundan emin misin mantıken o-ringlerin içindeki yağın çıkamaması gerekiyor.
o ring veya x ringtir herhalde bilmiyorum ama motorun fiyatindan dolayi o ringtir diye dusunuyordum.
belki o ringin ic kisminda kalan degil de dış kisminda kalan yerdeki yaglar disari cikiyordur bilmiyorum

Temizlik sonrası halen kirli yağ çıkıyorsa temizlik tam gerçekleşmiyordur belki. Biraz daha titizlenilmesi lazım gibi geldi bana. Yeterince temizlenmiş olsa akacak kadar eski yağ kalmamalı sanki. Vakti ile ben de zincir temizliği yaptım. Böyle birşey hiç başıma gelmemişti. Gazyağı ile temizlik yapardım. Hiç kalıntı kalmazdı.

Motosikleti
cbf 150
Ön dişli kapağını aç orayı temizle büyük ihtimalle oradaki yağlar tekrar zinciri kirletiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar