Zincir bakımı-paslanma sorunu

Arkadaşlar merhaba, honda cbr 250 sürücüsüyüm, genel olarak çok memnunun.
ancak şöyle bir problemim var, zincir bakımı olayını kafaya takmış durumdayım. yani öyle böyle değil akşamları yatmadan kafama takılıyor, aa keşke bir tur daha yağlasaydım diyorum.
ama sakınılan göze çöp batar misali zincirim pas tutmaya başladı. çok km'si de yok 12 500 km de.
servise sordum, pas problem yapmaz dedi ancak görsel olarak beni çok rahatsız ediyor. Zincir yağı olarak da silikonlu Motul yağ kullanıyorum.
Zincirdeki pası sökmek için önerileriniz varsa çok sevinirim.

sevgiler saygılar

Pas Allah'ın emridir çok takılma paslanmaya 2500 km de daha bin 15000 km olunca değiştir.

1 litre gaz yağını bidona doldur içine zinciri at güzelce çalkala :queen: akşamdan sabaha dursun hiçbişeycik kalmaz sonra kurula gaz yağını yağla zincirini :cat:

Motosikleti
Hero X Pulse 200
zincir orjinal zinciri ise, hardmusty'nin dediği gibi 15.000 km olunca değiştirmenizde fayda var.. daha sonrasında D.İ.D zincir takarsanız uzun süre götürecektir

Zincirin dış kısımlarının paslanması sıkıntı yapmaz sadece görseli bozar.Önemli olan içten paslanmaması ve zincir baklaları arasındaki o-ringlerin zarar görmemesi,yıpranmaması.Gaz yağına basıp tertemiz yapsanda yine paslanır hatta daha çok paslanır.En iyisi 15bin km sonrası kontrol edip,motorun arkası havadayken ve boş viteste arka lastiği çevirirken zincirde bollaşma-kastırma yapıyorsa değiştirmekte fayda var.Düzenli yağlayın birkaç bin km'de bir komple temizleyin yeterlidir.

gaz yağını kurulama kısmını es geçme. Kurulamazsan tekrar pas yapar

Gaz yağı maz yağı uğraşmaya gerek yok.
Arada bir temizle, sonrası yağlar zincir bakımı budur. Biraz daha kullan daha sonra da zinciri kaliteli bir oringli ile değiştir.

Başka bir şeye gerek duymayacaksınız. Ha çok kötü duruyorsa, sizin için önemliyse, paraya kıyıp şimi alın zinciri kafanız rahat eser.

motor 12500 kmde, 2defa daha zincirin germe payı var. tahminimce bir 7.500 km daha gider.
sizce ömrünü tüketene kadar kullanmak riskli mi? israfı pek sevmem ama canımı da tehlikeye atacak kadar salak değilim. orta yolunu bulmak adına en optimali kaç kmdir sizce?

bende de cbr 250 var. üzerinde gelen zincir çok da iyi değil. ben ikinci el olarak aldığımda 9bin km de idi ve iç taraftan paslanmalar olmuş, 2-3 baklası da yamulmuş vaziyetteydi. biraz öyle kullandıktan sonra 11bin km de D.I.D. zincir aldım. şu an 16bin km deyim, zinciri temizleyince ilk gün ki gibi parlıyor.

gazyağı veya zincir temizleme spreylerine karşıyım..

bence motorin zincir temizliği için en güzel seçenek..

hem zinciriniz asla paslanmaz hemde oringlerin içindeki yağı tamamen söküp atmaz..

dışardan yağlama ile oringlerin iç kısmına ne yaparsanız yapın yeterli yağ girmiyor..

36bin km dir sadece motorinle temizlediğim zincirimi emniyet için 40binde değiştireceğim..

50bin de yapar ama risk almaya değmez..

temizlerken su kullanmaz, mazot - diş fırçası ve pas varsa wd-40 ile temizliğini yaparsan pisinden,pasından kurtulursun.
sonrada mutlaka yağlaman lazım.
sık kullanan biriysen motoru - haftada bir defa yağlaman iyi olurdu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar