Zincir ayar tutmuyor

Motosikleti
RKS TNT 202
Cümleten selamın aleyküm. İki sorum olacak:

-Agresif kullanmamama rağmen zincir anormal derece hızlı gevşiyor.

-Zincir ayarımı yaptığımda zincirin bazı kısımları sertken tekeri çevirdiğimde gevşediğini görüyorum.

Kendi servisimi kendim yapmayı seviyorum bu sebeple size danışmak istedim. İkisinin de sebebi ne olabilir ve 2. Sorumun tamirini kendim yapabilir miyim, nasıl yaparım?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Zincirinizin değişim zamanı gelmiştir. Değiştirdiğinizde sorun ve sıkıntılarınızın hiçbiri kalmayacaktır. Zincir değişimi yaparken ön ve arka dişliyi de yenilemenizi tavsiye ederim.

Motosikleti
RKS TNT 202
Zincirinizin değişim zamanı gelmiştir. Değiştirdiğinizde sorun ve sıkıntılarınızın hiçbiri kalmayacaktır. Zincir değişimi yaparken ön ve arka dişliyi de yenilemenizi tavsiye ederim.

dişliler ve zincir için marka tavsiyeniz var mı

Motosikleti
Ns200 15"
Anladığım kadarıyla zincir ömrünü tamamlamış ve germe-salma yapıyor. Dişli için Arman Dişli uygun çözüm olur, dükkanı Görükle'de.

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Çin mallarında maalesef zincir aşırı kalitesiz oluyor hem ses yapıyor hemde hızlı aşınıyor. Motorunun kmsi 3000-4000km civarı ise dişlilerin durumu iyi olduğunu düşünerekten sadece zincir değişimi ile kurtarabilirsin ama km daha fazlaysa dişlilerin kontrol edilip yeni zincirine yeni dişli de alman gerekiyor aksi halde aşınmış dişli yeni zinciri kısa sürece yıpratır.

Motosikleti
cbf 150
o motorlarda normal, did al diyeceğim ama o motora değmez. Orjinali neyse onu al sonra ilerde motoru zaten satıcan adam gibi birşey olunca bunlarla ugarşmazsın. en azından zincir germeyi falan öğreniyorun bu tüğr motorların güzel yanlarından biri

Zincirin ömrünün tükendiğinin göstergesi gerilme salma yapması. Söylendiği gibi dişlileri de beraberinde değiştirirseniz daha iyi olur. Ayarını yaparken de somunları ve aksı iyi sıkın, ayarında sıkın. Ayar somunları gevşiyosa fiberli somunlarla değiştirebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar