Zincir atmasi.

Merhabalar oncelikle.
Kucukken bisiklet kullanirdik ve zincir atardi motosiklette boyle bir sey var mi cbf lerde oluyormus yuksek hizda giderken atarmi

bisikletin vitesi zincir üzerinden değiştiği için daha sık karşılaşılır. motosiklette zincir ön ve arka dişliye geçirilir, başka dişli kullanılmaz. vites, vites kutusundaki dişlilerden değiştirilir. motosiklette zincir gerginliği doğru şekildeyse atması pek olası değil.

Bence kopma ihtimali atma ihtimalinden daha yüksek .Zincir bakımını aksatmazsan sıkıntı çıkmaz

Zincir gerginliği normalse, ve zinciri yağsız kullanmıyorsan korkmanı gerektirecek bişey yok. Zincir uzadığında değiştir ama, zaten dişliler tık tık ses yapar rahatsız olur motorun sürüşü. O durumda zinciri bakla çıkartıp kullananlar var, 30 bin km yaptım 50 bin yaptım diye övünüyolar onlara diyecek bişey bulamıyorum.

Bol zincir atar, kopar. kalitesiz zincir motosiklet güçlüyse kopar. İşin kötüsü de arka tekerleği kilitleme riski var.
Ya zincir ya da dişli bitmiş olmalı ki zincir dişlilerin arasına girmeyip boşa çıkarsın kendini.
Özetle bu işin cebefesi yeberesi yok

Bildiğim motosiklette zincir sadece 2 dişli arasında döndüğü için atma ihtimali düşük.Ama bu bakım yapılmıyacak anlamına gelmez tabi.Ama şöyle birşeyde var olaki zincir atarsa muhtemelen motorun tekeri ve dişli kitlenebilir çünkü bildiğim kadarıyla hemen her motorda zincir bir muhafazanın içinde dönüyor yani atması durumunda muhafaza ve dişli arasına kısabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar