- Konu Yazar
Size göre hangi naked daha başarılı?
"Yok artik" deyip baktim, harbi harbi 240 kilo!!! Retro CB1100 o agirlikta yahu... Velhasil Supercharged motor elinde patladi Kawasaki'nin...z2h nin aşırı ötesi çirkin olması ayrıca üretilmiş en ağır naked motor olması
Abi bence bu motosikletler altımda yarış motosikleti bloğu ve şasisi olsun ama rahat oturayım gibi görüyorum performans olarak çok üst düzeydeler, sannedersem 3 üde 200 beygir aşşağısı değil."Yok artik" deyip baktim, harbi harbi 240 kilo!!! Retro CB1100 o agirlikta yahu... Velhasil Supercharged motor elinde patladi Kawasaki'nin...
Diger motosikletlere gelince... Denemeden konusmus olacagim ama sahsen hic birisini tercih etmezdim. Hele hele Monster, Tuono, SDR ve MT10SP gibi basarili naked'lar varken.
Ama Z2H'i bi test surusu yapmak isterdim. Merak ettigimden oturu...
Velhasil Supercharged motor elinde patladi Kawasaki'nin...
Z H2.... bu motoru yolda tutabilmek için belli bir ağırlığa sahip olması gerekiyor....
hiç bir taşıtın iyi yol tutması için ağır olması gerekmiyor , bakınız motorsporları..
Kawa o motoru 200 kg a düşürebilir ama fiyatı tahminen 10.000 $ artardı..
Motorsporları konudan bağımsız ekstrem bir örnek. Pist koşullarında en iyi süreleri yapan ve en yüksek performansı veren araçlardan sokakta hiçbir şekilde verim alamazsınız. Motorsporları için tasarlanan araçlar sadece pistte ve pist koşullarına yakın amaçlarda kullanılmak üzere yapılıyor. Burada ise plaka takılabilen, trafik koşullarında, sokakta kullanılabilecek bir motosikletten bahsediyoruz ve bu motosiklet rahatlıkla 300bg olabiliyor. 300bg 200 kilo bir motosiklet ile gaza her dokunduğunuzda TCS devreye girecek, elektronik sistemler en ufak gaz vermelerde tekere gelmemesi için uğraş veriyor olacak. Elektronik destekler kapatıldığında da kullanılabilirliği çok düşük ve güvensiz bir motosiklet olmuş olacak. Bu açıdan bakarsak evet kesinlikle gücüne göre belli bir ağırlığa ve iyi bir ağırlık güç dengesine ihtiyacı var

1,5 senedir Kawasaki kullanıyorum ve kendimde markayı ve ürünlerini yorumlama hakkı buluyorum. Bizim boya arkadaşlar güzel, bir değişik![]()