Zenon Farlar

Xenon Farlar

Sevgili arkadaşlar ben bişey merak ediyorum. Arabalarda gördüğümüz xenon farlar motorada takılabilirmi? Neler gereklidir? Ne kadar tutar?
Kısaca motora xenon far takılabilirmi?
Arabalarda görüyorum ve çok hoşuma gidiyor?
Motora da çok yakışacağını düşünüyorum. Xenon farı olan motorlar mevcut mu?

yaa arkadaşım onun ismi xenon far evet motorlarada takılıyor ekstra birşey yapmana gerek yok ampul alırken onlardan alcan yuvası felan aynı sadece farların o içindeki ampul degişricennn okadar motordada süper duruyorrr ve yolu görmendede büyük etkisi var karşıdan gelenide rahatsız etmiyorr. zaten o farları fabrikada neden motorlara takmazlar hiç anlamam yaaa

Bildiğim kadarıyla(en azından arabalarda) xenon farların ayrı trafoları hatta far camları ampülleri war. Bizim arabanın farları da xenon oradan esinlendim ve bu bilgileri de oradan biliyorum. O kadar kolay bi işlem olmasa gerek. :silent:

yaa o ampullerin kaç voltve amperle çalıştıgını tam bilmiyom belki trafo olabilir. ama motora takıldıgını kesin biliyom gözlerimle gördüm adamın biri honda 600rr sini satıyordu bütün özelliklerinin yanında xenon farlar var diyodu ve gerçektenm vardı beyaz floresan gibi yanıyordu işteee :):):)

Ben de takmak istiyorum elimde trafo,ampül ve lazım olabilecek malzemeler war takılması mümkün ise takmak istiyorum gerçekten sürücü içinde karşıdaki kişi içinde çok rahat göz yormuyor. :cat:

merttunax' Alıntı:
Bildiğim kadarıyla(en azından arabalarda) xenon farların ayrı trafoları hatta far camları ampülleri war. Bizim arabanın farları da xenon oradan esinlendim ve bu bilgileri de oradan biliyorum. O kadar kolay bi işlem olmasa gerek. :silent:

Arkadaşım ben Kilis'te çalışıyorum.Ve burdaki her üç motordan birinde xenon far var.Hemde her renginden var.Bende aldım.hemde baya kaliteli bişeydi.sadece üç fişli olduğu için yeni bi fiş aldım(orjinal ampul 2 fişli idi).Ama far kafasındaki deliğe sığmadığı için takmadım.Ayrıca elektrikçi arkadaşım randımanlı olmaz dedi.Ama çok kullanan var.

xenon 1 ampülden ibaret değil megan 2 nin xenon farı 800 ytl arkadaşlar bi hatanız var

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
xenon farlarda balast,mercek ve benzeri parcalar kullaniliyor ve pahaliya cikiyor. o heryerde gordukleriniz buzbeyazi far veya mavi farlar olmasi gerekiyo.

arkadaslar siz osram ın mavi ampul tarzı ampullerinden bahsediyorsunuz beyaz dır tamam ama xenon deil en ucuz xenon 300dolar dan başlar kaliteli bişey ampulden ibaret deil yani beyni vs vs herşeyi mevcut

Bu xenon aksesuarcılarda satılacak kadar basit bir parça değil. xenon ampul-trafo su war mercedeslerin orjinalinde bulunan ve sadece ampülünün 100ytl olduğu çok güzel ve değerli bi sistem o yüzden takılabilirse yani mümkünse iyi bir elektrikci bulup yaptırmam gerekiyor. Bir ustaya sordum bana 24 volt dedi motora olmaz falan dedi. Bilgisi olan arkadaşlar wardır tavsiyede bulunabilirler mi? :cherry: Unutmaz isem ampül ve trafonun foto çeker yollarım en azından belki anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirler.:cat: (bu xenon'u aksesuarcılarda satılan %50 falan fazla ışık veren beyaz ampüllerle karıştırmayın)

kid

halojen de deniyo gaalba ondan tam emin deilim ama 500-800 arası değişio arabadakiler sistemiyle beraber takılıyo ... sizin bahsettikleriniz ise sadece renkli ampul ve hiç bi işe yaramıolar.

Xenon far kitleri artık hepsiburada.com gibi yerlerdede satılıyor. ve hayır direkt ampulu H4 yuvasına takamazsın. 1 ÇİFT'in fiyatı ortalama 450 YTL olup, en mantıklı yapacağınız şey motoru olan başka bir kankinizle paylaşacaksınız.

arkadaslar ben canakkalede hem otomobilde hemde motosiklette xenon işini yapıyorum bu xenon nu herkes takamaz çünkü 10000-40000 volt söz konusu ayrıca kendi sym gts motosikletımede taktım buyuk olcude normal ampullerden farkı war istediginiz soruyu bana sorabılırsınız bu konuda gereklı bılgılerımı sizinde paylasabilirim [email protected]

melik17' Alıntı:
arkadaslar ben canakkalede hem otomobilde hemde motosiklette xenon işini yapıyorum bu xenon nu herkes takamaz çünkü 10000-40000 volt söz konusu ayrıca kendi sym gts motosikletımede taktım buyuk olcude normal ampullerden farkı war istediginiz soruyu bana sorabılırsınız bu konuda gereklı bılgılerımı sizinde paylasabilirim [email protected]
Foruma da hem xenon hakkında bilgi, hem maliyeti ,hem takılış şekli, gerekli malzemeler vb. konularda yardımcı olur açıklayıcı bilgiler verirsen ben ve MT li arkadaşlar ilgilenecekler sanırım. Sana teşekkür ederim. :cat:

10000-40000 volt mu :silent: yaw ben elektrik elektronik müh. 3. sınıfı bitirdim. daha bukadar volt u duymadım. bi yannşlık mı var ...

back street boys' Alıntı:
Kardeş iyi güzel de bu xenon değil onun ampülü dahi farklı başlı başına komple bir sistem. İnanılmaz derecede güzel ve dikkat çekici yalnız duyumlarımca sorduğum kadarıyla bendeki 24V muş. Motor 12V sistemi tamamen yükseltmek gerek falan vb. şeyler solediler. O linkteki ampülleri aksesuarcıdan rahatlıkla temin edebilirsin. Xenona benzer normal fardan tek farkı rengin beyaz oluşu xenon ise dah farklı kalitesiyle kendini belli ediyor yoldaki yeni model arabalara bakarsan rahatlıkla dikkatini çekicektir(Motorda nası olur düşünemiyorum). :silent:

numaniko' Alıntı:
10000-40000 volt mu :silent: yaw ben elektrik elektronik müh. 3. sınıfı bitirdim. daha bukadar volt u duymadım. bi yannşlık mı var ...
Ben işletme okuyorum ama duydum :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar