- Katılım
- 12 Şub 2017
- Mesajlar
- 4,122
- Konu Yazar
- #1
21 Aralık 1963
Kıbrıs Türklerine karşı başlatılan saldırılar ve beraberinde yaşanan toplumlararası çatışmalarda yüzlerce Türk ve Rum vatandaşının hayatını kaybettiği sürecin başlangıcı.
ABD Başkanı Johnsonın İsmet İnönüye yazdığı mektup sonucu Türkiye Cumhuriyetinin Kıbrısa müdahale kararının gerçekleşememesi, Türk Milleti tarafından büyük tepki ile karşılanıyor
Birleşmiş Milletlerin destek çağrısı ile Korede kahramanlık destanı yazmış Kore Gazilerimiz ise yıllar sonra yaşanan bu durum karşısında Birleşmiş Milletler Madalyalarını iade ediyor
Dönemin Milli Türk Talebe Birliği, bu asil davranışları karşısında gazilerimize birer madalya vermek istese de yeterli maddi desteği bulamıyor.
Ama gaziler için madalya verileceğinden haberdar olan, yüreği vatan sevgisi ile dolu bir büyük sanatçı var
Zeki Müren madalyanın basım masrafını bizzat üstleniyor
Bugün birçok Kore gazimiz, göğsünde bu madalyayı gururla taşıyor.
Zeki Müren, başta Mehmetçik Vakfına olmak üzere yaptığı tüm yardımlarla daima bu vatanın evlatlarının yanındaydı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin 26 Ekimde Vakfımıza sunduğu Zeki Müren madalyasını, şehit ve gazi aileleri için desteğini esirgemeyen tüm bağışçılarımız adına gururla kabul ettik.
mehmetçik.org