Zehirli Atık

Arkadaşlar, bugün motosikletimin zincirini ilk defa zincir temizleyici ile temizledim ve sonra da yağladım.

Ancak her iki kutunun üzerinde de "çok zehirli ve yanıcı" olduğu, solunmaması gerektiği vs. yazıyordu.

Temizlik yaparken yere akmasın diye altına gazete kağıdı sermiştim. Artan temizleme sıvısını bu gazete kağıdı ile toplayıp bir paket yaptım. Ama bunu nereye atacağımı bilmiyorum. Çöpe atamam çok zehirli. Yakmak doğu mu bilmiyorum. Motor yağı ve bu tür atıkların tasfiyesi için Istanbul da bildiğiniz bir yer var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

walla ben olsam direk atardım çöpe.
bakalım arkadaşlar ne dicek

Dostum harikasın, keşke herkes senin kadar duyarlı olsaydı. Seni tebrik etmek istiyorum. Bana kalırsa yerleşim yerleri dışında metal çöp bidonlarının içinde yak gitsin veya arsa üzerinde. İnan bende bilmiyorum daha önce öyle bir olaya girişmedim çünkü. Sanayi sitesi filan varsa yakınlarda onlar daha iyi bilirler veya buradan'da zaten tavsiyeler akar birazdan. Ben aslında duyarlılığın için teşekkür etmek istedim. :rendeer:

Arkadaşlar, bugün motosikletimin zincirini ilk defa zincir temizleyici ile temizledim ve sonra da yağladım.

Ancak her iki kutunun üzerinde de "çok zehirli ve yanıcı" olduğu, solunmaması gerektiği vs. yazıyordu.

Temizlik yaparken yere akmasın diye altına gazete kağıdı sermiştim. Artan temizleme sıvısını bu gazete kağıdı ile toplayıp bir paket yaptım. Ama bunu nereye atacağımı bilmiyorum. Çöpe atamam çok zehirli. Yakmak doğu mu bilmiyorum. Motor yağı ve bu tür atıkların tasfiyesi için Istanbul da bildiğiniz bir yer var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Yakmak daha kötü ama tam nasıl yapılması gerketiğini bende bilmiyorum..

Çok güzel ve örnek bir davranış sergilemişsin. Tebrik ederim. Gerçekten de bu tür atıklar sorun öyle bir toplama merkezinin var olduğunu sanmıyorum inşallah vardır ama yoksa... en mantıklısı yakarak imha etmek olur.

bu konuda sana yardım edemem ama böle duyarlı birisi oldugun için seni tebrik edemeden geçemicem keşke senin gibi olsada herkes küresel ısınma olmasaa

Yanık yağ çöpe atmak yada bişekilde kurtulmak kanunen yasak arakdaşlar.

TR de yanık yağı alan çeşitli firmalar var. Bunu gelip sizden almazlar ama yakındaki herhangi bir servisin atık yağ tankına konması için yardım isteyebilirsiniz.

Ama diğer atıklar bez kağıt gibi yapacak bişey yok çöpe atacağız.

duyarlı bir davranış ve takdir edilmeli...:cat: kaç litre yağ var ki elinde, eğer gazete kağıdı ve ya bez tarafından emilmiş haldeyse o zaman yapacak fazla şey yok. ya yakacaksın ya da killi bir toprağa derin bir çukur kazıp gömeceksin. sanayi sitelerinde bile bu tür durumlarda çöpü kullanıyorlar.
ayrıca bu tür temizleme malzemesi içeren tüm kutularda bu uyarıları kanunen zaten yapmak zorundalar. yani her zincir temizleme sıvısı kutusunda yazdığına emin olabilirsin...

Yakmakta sağlıklı değil bence birçok poşete sar sonra bunu cam kavanoza koy sığmazsa artık ikimi olur üçmü olur kavonoz saysısını arttır üstüne zehirli madde vardır solunması sakıncalıdır diye yaza bilirsin.Çöp kamyonuyla gelen görevlilere durumu iza edersin onlarda kırılmasını önlerler.Böylece olabildiğince sağlıklı şekilde kimseye zarar vermeden kurtulursun.

1. Belediye
2. Çevre ve Orman Bakanlığı

arayıp bilgi alabilirsin (kolay olmayacak)

Motosikleti
cb 125 f
yakınında bulunan bi yetkili servise gidip teslim edebilirsin. yağ yağ filtresi ve yağlanmış bez gibi katı atıklar imhaya gönderiliyor. :cat:

servislerde yağ boşalttıkları ağzı huni biçiminde aletler var onun içine dökebilirsin resmini bulamadım.Tüm insanlar senin gibi olsa küresel ısınma olmazdı

bende yağımı kendim değiştiriyorum yağı biriktirip en yakın servise aktar :cat:

Vallahi iyi düşünmüşsünde sonrası zor iş atsan bir türlü atmasan bir türlü türkiyede hangi makam gidersinki 1-2 litre yağ için gitsen yada arasan 1-2 litre yağ içinmi arıyorsun derler zor iş yaşamak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar