işin özü ve olması gereken şöyle:
4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun:
13 ncü madde 2 nci fıkrası:
" Satıcı; garanti belgesi kapsamındaki malların, garanti süresi içerisinde arızalanması halinde malı işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamir ile yükümlüdür."
15 nci maddesi 1 ve 2 nci fıkralar:
"İmalatçı veya ithalatçılar, sattıkları, ürettikleri veya ithal ettikleri sanayi malları için o malın Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullanım ömrü süresince, yeterli teknik personel ve yedek parça stoku bulundurmak suretiyle bakım ve onarım hizmetlerini sunmak zorundadırlar.
İmalatçı veya ithalatçıların bulundurmaları gereken yedek parça stok miktarı Bakanlıkça belirlenir."
25 nci maddesi 2 nci fıkrası:
" 4 üncü maddenin yedinci fıkrasında, 5 inci maddede, 6 ncı maddenin altıncı fıkrasında, 6/A maddesinde, 6/B, 6/C maddeleri uyarınca Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslarda, 7 nci maddenin beşinci fıkrasında, 9 uncu maddede, 9/A maddesinde, 10 uncu maddede, 10/A maddesinde, 10/B maddesinde * , 11/A maddesinin ikinci ve dördüncü fıkralarına, 12, 13, 14, 15 ve 27 nci maddelerde belirtilen yükümlülüklere aykırı hareket edenler hakkında 100.000.000 lira para cezası uygulanır"
bu metinleri çıktı alın gösterin hakkınızı arayın tüketici heyeti ve sonrasında tüketici mahkemelerine başvurun arkadaşlar.
Hiçbi şey yapmadan memlekette sorunların çözümü yok dememek lazım. Yollar var ve çalışıyo sadece bilmek ya da yardım almak lazım. Yakından bildiğim bu olayda 0 mondeonun şanzımanı dava açıldıktan sonra değiştirildi.
Tekrar geçmiş olsun.
Yalnız bu arada şunu söylemek isterim ben motor problemlerinin kullanımdan kaynaklanma ihtimaline hala inanıyorum. Hakan hocam senin yaptığın 150 km de değil tabi ama motoru aldığın arkadaşın ne şekilde rodaj yaptığı motoru nasıl zorladığını kimse bilemez sonuçta.
Sitede 10 bin üzerine çıkan ve sorun yaşamayan kişiler var. sonra bi de kırmızıya boyanmış bi motor 17bin devirmişti. Kronik sorun olmayabilir şanssızlık da olabilir ya da öyle olmasını umut edebilirim umarım.