ketchup' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba, iki gecedir canım motosikletimle birlikte turluyoruz. Çok keyifli. Eğer kilometre saatim doğru gösteriyorsa henüz 50kms hızı geçmedim (malum rodajdayım) ama cruiserların öyle rahat bir oturuşu var ki hız yapmak da istemiyorsunuz zaten. Viteslere alışmaya çalışıyorum. Yavaş yavaş oluyor. Pek çok motosiklette olduğu gibi bunda da aynalardan yana biraz sıkıntılıyım. Arabam da az gösteren aynalarıyla meşhur bir model olduğu için elimde fazladan bulunan
BU AYNALARla sorunu çözmeyi planlıyorum. Yarın sabah dener, sonucu sizlerle paylaşırım. Şimdii gelelim soruma:
Daha önce lastik basınçları konuşulmuştu ama herkes farklı bir basınç söylemişti sanırım. Ben bu gece benzin istasyonunda kararsız kaldım ve iki lastiği de 30 yaptım. Ancak kullanma kılavuzunda doğru rakamları veriyor: Ön-225kPa, Arka-280kPa. Şimdii tek sorun bu 225 ve 280 kPa'nın kaç Bar'a eşit olduğunu bulmak =) ön 22,5 arka 28'e denk geliyor olabilir =)
Bu arada yeni alan arkadaşlara bir daha hatırlatayım:
!!! MOTOSİKLETİ ALDIKTAN SONRA İLK İŞ OLARAK LASTİK BASINÇLARINI DÜŞÜRÜN!!!
Benimkilerin biri 46 biri 52 Bar'dı!!!! mazallah yarılır...
aynalara takılan kör nokta aynaları çok küçük olduğu için hiçbirşey anlaşılamıyor,o yüzden şerit değiştirirken her zaman için kafanı kısa süreliğine arkaya çevirip bakman her zmaan için daha garantili bir yöntem olacaktır (ama trafiğe kapalı alanda biraz çalışman lazım,çünkü kafanı arkaya çevirdiğinde otomatik olarak kontra tekniğini kullanıyor vücut çok dikkatli olman lazım.Arkana bakarken öndeki araç aniden fren de yapabilir tabi ona göre de mesafeli gitmenizde fayda var.)
Lastik basınçlarına gelince :
ülkemizde psi(pounds-force square inch)ve bar(kg/cm2) birimleri kullanılmakla beraber 2 bar yaklaşık olarak 28 psi ye denk gelmektedir,kullanma kılavuzundaki kpa(kilopascal) basınç değeri bu birimlerden bağımsızdır,çevirmek istediğinizde :
225 kpa = 2,29 bar = 32 psi
280 kpa = 2,85 bar = 40 psi
yapmaktadır.Fakt bu değerlere şişirdiğinizde yol vibrasyonu biraz artıyor,ön lastiği biraz indirmeniz yeterli olacaktır,çok fazla indirmeyin virajlarda kendinizi yerde bulabilirsiniz aman dikkat :rendeer:
benzincilerdeki dijital pompalar çok güzel yanlız çoğu pompanın kalibrasyonu yapılmadığı için 32 ile şişirdiğim bir lastik başka bir benzincide 40 olarak gözükebiliyor,en güzeli eski sistem pompalar ya da yanınızda ibreli basınç ölçer taşıyın,ben çubuk şeklinde olandan kullanıyorum gerçekten de çok pratik birşey.
internette birimleri çevirmek isterseniz (basınç,sıcaklık,hacim,frekans vs.vs.)
http://www.digitaldutch.com/unitconverter/ bu adrese giderek istediğiniz birimi istediğiniz şeye çevirebilirsiniz.
kenya' Alıntı:
Evet abiler bu iş düşe kalka öğreniliyormuş ama ben biraz erken düştüm sanırım.

Anlatayım bugün biraz dolaşayım diye çıktım. Bi 4 yol agzına geldim aşagı baktım araba yoktu yukarı baktım bi tane araba geliyodu ama baya bi hızlıydı bende 20 ile falan gidiodum Bende arabanın geldiği yere dönecektim. Herneyse adamın hızlı geldiğini görünce biraz gaza bastım (( hataaa)) direksiyonu kırdım veeee bi baktım yerdeyim. Kalktım motoru kaldırdım bende bişey yok zaten çok hızlı değildim motor evvela çalışmadı yerde biraz sıvı gördüm ama ne olduğunu anlamadım. Sonra motoru çalıştırdım ve eve geldim. Ama koruma demiri biraz yamulmuş. En üzücüsü ise vites ayaklığı motorun içine doğru, fren ayaklığı ise dışa doğru gitmiş.(fren ayaklığı yaklaşık bi 4-5 cmdışarıda) Bu durumda napabilirim? Bi yardımcı olursanız sevinirim. Herkese kazasız belasız yolculuklar
aman abi trafikte ani hareketler yapmayın gözünüzü seveyim , hele hele kararsız durumda kesinlikle kalmayın.çok geçmiş olsun :rendeer:
bildiğim kadarıyla vites ve fren ayaklıklarının altında 2 şer tane civata var(benimkiler de oynuyordu vibrasyondan ordan biliyorum),her ayaktaki 2 civatayı da söküp ayaklıkları çıkar servise götür ya da artık çekiçle fln düzelt sonuçta metal parça