zealsun mars problemi

yeni aldigim zealsun 200 cross sabah ilk marsta calismiyor hatta gun içinde 3-4 saat yatmissa yine ilk mars degil 9-10 mars da calisiyo. diger zealsun u olan arkadaslara sordum bizde boyle bi problem yok dediler. servis meme sini degistirdi biraz rahatladi fakat yine yapiyo. sizce sorun ne olabilir? yardimci olursaniz sevinirim.

servis meme sini degistirdi biraz rahatladi
ohaa o ne yav!? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ne servisler var bee!? :mrgreen:

karbüratör rölanti ayarını bir kontrol et derim.ayrıca motorun yeni olduğuna falan bakma aküyüde kontrol ettir, boş yada amperi düşük dandirik bir akü olabilir.benim motoru aldığım satıcı düşük amperli küçük akü takmış marşa 3 kere basınca akü bitiyordu yeni akü aldım! :pr:

zeal sun

abicim o senin aynından ben de alacam da... sence yakıtı çok mu abartı. ve başka sorunları var mı??? yazarsan sevinirim

1. rölanti ayarını kontrol ettir. (Servise gittiğinde motor ısınmış halde iken rolanti ayarı yaptırma)
2. Jikle ile çalıştırman gerekebilir ilk başlarda.

Güzel günlerde kullan

Pedalla neden çalıştırmıyorsunuz ? hem ayağınızda güçlenir.
Benim ehliyet aldığım kursta eski bir MZ vardı . Ben pedala basınca motor yavaşca çalışacağına bağırıyordu !

selam..
bende aynı motokrostan aldım. aynı sorun bendede var. soğukken çok zor çalışıyor. bazen marş motoruna hiç elektrik gelmiyor. kablo başlarını oynayınca elektrik geliyor. normalde bunun aküsü motorla gelmiyormu. satan servis kendi kafasına göremi bir akü takıyor. 130 km yol yaptım bir depo benzin bitti. benzin sarfiyatıda çok fazla . bu sorunlar işallah geçer..

Yardım!!

Selam arkadaşlar:cat: ..Çok sıkıldım bu konudan,bu motordan fazla analamdığmdan da olabilir:pr: ..1.sorum bu GS200 modeli sorunlu bir motor gibi düşünceleriniz:silent: 2.sorum istanbul da oturuyorum bu motoru almayı çok istiyorum fakat istanbul da motorun bulunduğu bir yeri bir türlü bulamıyorum..LÜTFEN YARDIM EDİN..ÇOK TEŞEKKÜRLER.:cat:

Bence sorun jikle ayarında. Düzgün hava-yakıt karışımı ayarlanmış ve yarı jikle çekili bir motor 2 basmada çalışır. Hemde gaz vermeden. Benim motorda öyle.

arkdaşım bu motor bendede var ciklesiz çalışmıyor meret cikleyi yukarı al marşa bas çalışır bu durumdayken gazı kesme yoksa stop eder (bir problem yok yani) sonrasında cikleyi ortaya konuma indir motor ralantide çalışır, motor ısındıktan sonra cikleyi alt konuma al gazla.Benim başımdan geçen başka bir problemde motorun teklemesiydi bunun sebebide endiksiyon bobininin şaseye bağlantı vidasın da oksitlenme olmuştu bu vida aynı zamanda topraklama görevi görüyormuş temizlendi takıldı bu sorunda ortadan kalktı böyle bir problemle karşılaşırsan bilgin olsun.

arkadaslar zealsun 200 gs yle ılgılı sorun yasayan baska arkadasımız varmı..

valla daş gibi tıkır tıkır çalışıyo çok şükür ben chikliye hiç dokunmuyom marşa basıyom çalışıyo sıcak soğuk demiyo tepe yokuş dinlemiyo tavsiye ederim 200gs yi.......

21-05-2005 de açılmış başlık. sorun çoktan giderilmiştir sanırım :)

Mengu16' Alıntı:
Pedalla neden çalıştırmıyorsunuz ? hem ayağınızda güçlenir.
Benim ehliyet aldığım kursta eski bir MZ vardı . Ben pedala basınca motor yavaşca çalışacağına bağırıyordu !

o mzler ne marş alırdı bea. daha ellemeden çalışırdı. ama boğuldumuda hayatta çalışmaz.

haketten yav. bizde balıklama daldık ama topic çok eskiymiş bee. nerden estiyse sonradan cvp olayına girmiş bazı arkadaşlar vede bizde atladık tabi :p

Son düzenleme:
ohyeah,
koldan çalıştırdığınızda da yine aynı sorun varmı ?

motor koldan normal çalışıyor ama marştan sıkıntılı ise,
montaj sırasında, aküden motor gövdesine giden kalın ve siyah renkli
şase kablosunun gövdeye bağlantı vidasını sıkmayı unutuyorlar.
yeterli akım gelmediğinden motor krankı hızlı çeviremiyor.
hatta bu nedenle, aküden deyip değiştirmenizi söylüyorlar.

öncelikle, gövdedeki şase bağlantı vidası gevşekmi kontrol edin.
kolay gelsin.

tegin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar