zayıf akü bize bişey yaparmı :D

Motorsikletimin aküsü zayıfladı , lakin voltajı normal seviyede. Sadece çabuk tükeniyor bu durumun motorsikletin gidişine bir etkisi varmı ?
Motorsiklet giderken sanki motoru birşey tutuyor gibi vites boşta olsa dahi .Tecrübelerinizi bekliyorum...

Motosikleti
Hero X Pulse 200
sizin sorununuz akü kaynaklı değik, frenlere ve teker bilyalarına baktırın.

Yürür aksamı kontrol edin, motorun olduğu yerde boşta devirlenmesi eskisi gibi mi? Yani motor mu çekmiyor yoksa yürür aksamda mı bir sıkıntı var kontrol edin. Ön ve arka tekeri boşta çevirmeyi deneyin.

Eğer ayağın arka frende gezen biriysen veya çok baskılı fren kullanıyorsan (Baskılı derken, ne sonuna kadar basan, nede basip bırakan), ayağın arka hafifte olsa arka frendeyken kalkış yapma huyun varsa balatalar ve hidrolik pert olmuştur.
Balatalar erimekten şekil değiştirip istemsizce disk'i tutuyor olabilir.

Daha önce frenlerin şişip aşırı ısındığı felan oldu mu hiç ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim Wolf.te akünün zayıflaması uzun vadede yakıt pompasını bozuyormuş. Başıma gelmedi ama eski kullanıcılarından duymuştum.

Motosikleti
Honda CBF 250
Motorsikletimin aküsü zayıfladı , lakin voltajı normal seviyede. Sadece çabuk tükeniyor bu durumun motorsikletin gidişine bir etkisi varmı ?
Motorsiklet giderken sanki motoru birşey tutuyor gibi vites boşta olsa dahi .Tecrübelerinizi bekliyorum...

Sorun yürüyen aksamındadır büyük ihtimal, frenler ve teker bilyalarını kontrol et... tekeri boşta elle döndür... anlarsın zaten sıkıyorsa..

eski motorum Jinlun 125c ( karbüratörlü) de ben akü yükünden kurtulmuştum.. hiç aküm yoktu... kick le çalıştırıyordum.. yinede çalışıyordu motor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar