zamanda yolculuk

yol sizi bilmem ama bana iyi geliyor.
bayramda trafik falan vardı tanık da oldum ama teğet geçtim orası ayrı....
anadolu yakasında sahilden pendik istikametinden sonra ankara istikametine bağlandığım anda
başladığını gördüm.
çok uzatmadan eskihisar/topçulara kırdım

feribotta yeni motosiklet kullanmaya başlayan bir sürücü ile tanıştım buradan selam olsun..

feribottan indikten sonra oradaki bir yerde oturmak hava almak istedim.
bir sonraki feribottan; tanıdğım kampa giden sürücü arkadaşlarıma denk geldim
trafik var diyorlardı ama onlara olmadığı bariz belliydi
denk geldik iyide oldu görme fırsatım oldu...
yollarımıza ayrı ayrı çıktık.

rotam çanakkaleydi
giderken yolda yokuşlar, inişler, dönemeçler dolusu araba vardı
bozulan araçlar...
içlerinde insanların fenalaştığı sağda solda duran araçlar...
debriyaj kokusu dolu yollarda...
anlam veremediğiğim bu bekleyişlerinin arasından geçip gittim zaman kaybetmek istemeden

sizlerde yoldaydınız belkide fark etimişsinizdir yada duymuşsunuzdur.
11 saatte vardım, 12 saat sürdü, 4 saate anca b noktasına geldik gibi sohbet arası ip uçları.

insanların bu kadar boş zamanı varda benim mi yok
ve ben ne kadar zamandan tasarruf edersem edeyim gün sadece 24 saat

motosiklet sürücüsü olarak sizlerin zaman mevhumunu nasıl yönettiğiniz merak ederek yorumlarınıza açık yazdım..

İzafi, Çember kafes/habitatlar düşünüp içlerinde akrebler koyduğunuzu var sayın , kiminin çemberi dar, bardak çapı kada, kimi sahan, kimi ekvator kadar, kimi gazoz kapağı , bunlar içinde yaşam , elimizde olmayan bir durum.

Yani sahibimiz bize ne bahş eder'ise onu yaşıyoruz.

Motosiklet surucu olmadan bir yorum yapayim.Gun 24 saat ve 6 saat kesin uyku.8-10 saat calisma.2 saat su bu.Sana yaklasik kaliyor hergun 6 saat.Bu 6 saati carkifelek izleyip de doldurabilirsin kendi donanimini yukselterekte.istanbul da da yaşasan batman da da yaşasan hayatin sadece hayal ettigini yapabildigin kadar.
Mesela birsey istiyorsan yapacaksin , yarin yaparım yarin giderim yarin sorarim olmamali.Acikcasi telefonlar elimizde hayat akip gidiyor herkesin basi egik.
Kafayi kaldriyorsun kimse bakmiyor yuzune.Tum hesaplarini kapat zamandan tasarruf ediyorsun.
Ani yasamak lazim evet.Bir bakmissin bembeyaz saclarinla kalivermissin geriye bakiyorsun ne yaptin hic birsey o zaman aci verir.
Zaman en buyuk hazine kullanmak gerek.ben bakiyorum ne yaptin diyorum koca ömür gecmis.10 sene oncesindeki isteklerinizi düşünün yapabildiniz mi?
Yapamadiysaniz eyvah demeli.

Yaslanipta olumu beklerken lan sunuda yapsaydim dememek icin yasamali insan.

Kusura bakma resmen ic hesaplasma yasadim.

@mavidiş yazdığınız iyi oldu
genelde sürücüler var diye o ibarede bulumdum ama sürücü olmayanın da dikkatini çekti ise ne iyi.

Ben kendim den örnekliyoum çünkü labtaki tek kobay benim.

Önce TV yi çıkardım hayatımdan o zamanlar sosyal medya tırmanıştaydı.
Güya sosyal olan hesapları sınırlı 1 yada 2 media kanalı tutarak kontrollü ilerledim.

Sonra yine zaman yetmiyor.
Etrafımdan elemeye başladım. Nerede kaçak var diye....
Bir sürü gereksiz insan, gereksiz zaman vampirliği yapıyor onları da mümkün olduğunca izole ettim.
Ne kadarı başarılı oldu tartışılır orası ayrı...

Yine yetmiyor
Dedimki uyku aralığım kötü iyileştirme lazım.
Bana kalan zamanda güne erken başlamak işe yaradı gibi.

Şimdilik bu aşamadayım bakalım daha neler olacak.

DKN

hayatınızdan tv yi çıkarmakla en isabetli kararı almışsınız. sosyal medyadan tamamen kurtulun, görünmeyen sanal kafese kendinizi sokmayın. boş zamanlarınızı spor yaparak yada ilginizi çeken aktif hobilere verin. zaman su gibi akar geçer önemli olan uyanık olarak yolculuk etmek

@DNK TV konusunda size katılıyorum.
Tv yi Hayatımdan çıkarttıktan sonra bana çok zaman verdi..

Aslında dikkatli okursanız neyi nasıl yapmam gerektiğinin fikri değil de...
Sizlerin bu gibi zaman girdapları ile nasıl başa çıktığınızı öğrenmekti asıl amacım.

Hatalı anladınız beni sanırım.
Ama olsun zaman ayırıp ilgilendiğiniz için sağolun.

Konuya katkısı olması açısndan
Bana yapmam için önerdiklerinizi sizin kendinizin hayata geçirmiş ve yine kendinize artı bir değer olarak geri dönüştürmüş olduğunuzu var sayabilir miyim? @DNK

Konu başlığı çok hoş olmuş. Ben kendi adıma sizle aynı durumda gibiyim o yüzden nasıl başa çıktığımı söyleyemeyeceğim. 3 5 ay evvel tüm sosyal ağlardan uzaklaştım, hesaplarımı kapattım. Ben bunu zaman için yapmadım ama. Kendimizi yapay bi gerçekliğe inandirdigimiz için yaptım. Doğum günümü facebook üzerinden 100 küsur kişi kutluyordu. Kapattım. 4 arkadaşım aradı kutlamak için :)

@AsirMahfi "Az olsun öz olsun" gibi sizin örneğiniz...
İyide olmuş aslında bir bakıma
insan tanımak da zaman isteyen bir zanaattir fikrimce.
Paylaşımınız etkili bir örnek konuda.

Hal hatır sorma servisi yapayım dedim :)

Zamanında okuyup ilgilenen arkadaşlara,
yeni okuyacaklara, anlamaya çalışanlara ve okumayı çoktan bırakanlara :)) (eğlenceliymiş)

"Merhaba Olsun Buradan..."

klişelerden nasıl uzaklaştırdığınızı anlatan fikirlere açığız
paylaşırsanız ne mutlu bizlere.
iyi akşamlar...

Son düzenleme:
Aha tekrar okumuş oldum böylece. Oh ne güzel oldu. Klişelerden uzaklaşmaya çalışmak çok klişe diyip beyinleri yakayım mı? :)

Hangi kitabı okuyorsun bu aralar ?

@AsirMahfi bi konu okuyordum denk geldi yazdığını gördüm.
kime yada niye yazdın hatrım da değil ama yazan kişi "psikolojik döngülerdeydi" orasını hatırlıyorum
sende cevap olarak forumdaşı düğmüklemişsin resmen :) güldüm aklıma geldi..
ya dedim bu arkadaş okuyordur mutlaka du bi danışım ne kitap önerecek bana ....
varmıdır önerin....

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:54 ----------

peki ya sizlerin arkadaşlar keskin köşerin nasıl törpülenebileceğini gösteren kitap öneriniz var mıdır?
okuduktan sonra.. zaman geçip de yeniden okuyup daha fazla anlamlandırdığınız kitap var mı diye soruyorum
var mıdır yanıtınız?

sosyal medya ve tv yi bırakmak çok iyi bişey ama eğer benim gibi yalnız yaşıyorsanız damara bağlarsınız...
Zaman geçip yeniden okuduğum kitabım oğuz atay tutunamayanlar ve tehlikeli oyunlar.

@jimi_hendrix insan istese de zamanımızda tam olarak galibağ sosyal_media dan ayrı yaşanmıyor gibi
biraz konuyu farklı bir yöne taşırsak belki ilgi alır bizimle fikir paylaşan olur.
benim kendi düşünceme göre insanlık teknolojiyi toplumlara ulaştığı anda doğrudan kabule meyilli
bu doğru/yanlış tartışılabilir ama altını çizmek istediğim esas değer ise teknolojik bir kırılmanın dünya toplumlarını mutlak etkileyecek olduğudur
belkide insanlık oturup yeni kurallar yazabilir teknolojinin etik değerleri adına bence bunun üzerine düşünenlerimiz düşünecek olanlarımız mutlaka vardır

@jimi_hendrix kitap önerin için sağol :) tehlikeli olana henüz hiç başlamadım :D
tutunamayanlar ise bırakıp bırakıp okumaya devam ettiğim bir kitap :(

Son düzenleme:
@jimi_hendrix insan istese de zamanımızda tam olarak galibağ sosyal_media dan ayrı yaşanmıyor gibi
biraz konuyu farklı bir yöne taşırsak belki ilgi alır bizimle fikir paylaşan olur.
benim kendi düşünceme göre insanlık teknolojiyi toplumlara ulaştığı anda doğrudan kabule meyilli
bu doğru/yanlış tartışılabilir ama altını çizmek istediğim esas değer ise teknolojik bir kırılmanın dünya toplumlarını mutlak etkileyecek olduğudur
belkide insanlık oturup yeni kurallar yazabilir teknolojinin etik değerleri adına bence bunun üzerine düşünenlerimiz düşünecek olanlarımız mutlaka vardır

@jimi_hendrix kitap önerin için sağol :) tehlikeli olana henüz hiç başlamadım :D
tutunamayanlar ise bırakıp bırakıp okumaya devam ettiğim bir kitap :(

tehlikeli oyunlar tutunamayanların devamı gibi olay çok benzer fakat Oğuz reyiz daha sakin bir ruh hali ile yazdığı için biraz daha anlaşılır. Tehlikeli oyunlar'dan sonra tutunamayanları bir daha denemeye cesaretiniz olur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:24 ----------

insanların teknolojiyi doğrudan kabul etmesi, yine insanlığın gelişmesinden kaynaklı ruh halindeki yalnızlıktan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Uyuşturucu gibi bir bağımlılık bu; insan giderek yalnızlaşıyor ve bu yalnızlığı azaltmak için teknolojiye başvuruyor, teknoloji de insanı daha fazla yalnızlığa sürüklüyor.

Şu anda bulunduğum bölgede tanıdığım bildiğim kimse olmadığı için facebook'ta ve bu sitede takılıyorum. Bir tane de gitar forumunda...

DKN

tehlikeli oyunlar tutunamayanların devamı gibi olay çok benzer fakat Oğuz reyiz daha sakin bir ruh hali ile yazdığı için biraz daha anlaşılır. Tehlikeli oyunlar'dan sonra tutunamayanları bir daha denemeye cesaretiniz olur.

benim hiç denemeye cesaretim yok jimi, iki kitap okusam dünyadan kopuyorum. spora bile gidesim gelmiyo :) bu ay bi kaç tane alıcam ama merak ettiğim 3-5 kitap var. siyaset ve psikoloji üzerine okumayı severim

Sosyal medya hesaplari takip etmeyerek inanilmaz hayatima zaman kazandirdima inanıyorum, telefona bir oyun bile yuklesem bana ne kazandircak diye soruyorum artik.. 150 seviye clash of clanimi bile kardesime verdim, köyü kasmaktan hayatta ciddi zaman kaybettiğimi fatkettim.. mt yi takip ediyorum, sevdigim seye katkida bulunuyor faydali o yuzden birakmiyorum.. kitap okuycak vaktim olmuyor ama yeni cikan vergi mevzuatlarini takip ediyorum..
Isim hayatimi devam ettirmeki sağlayan yegane sey o yuzden her zaman hobilerimin onune gecememesine dikkat ederim..

Haftasonlarim biraz sikintili geciyor henuz oturtamadim nedense, cadiri atip bi yere dogayi dinlemek istiyorum..keskelerim orta karar tam karar verebilmis deilim hatta karisigim bile diyebilirim..
Zamana birakmaya meyilliyim ama sunu cok soylerim aklimin takildigi yer hayatimin takildigi yer.. bir iki noktadan sonra buyuk harfle yeni bir cumleye hatta paragrafa baslamak gerekli diyorum.. ha gayret awesomee az kaldi..

Sosyal medya hesaplari takip etmeyerek inanilmaz hayatima zaman kazandirdima inanıyorum, telefona bir oyun bile yuklesem bana ne kazandircak diye soruyorum artik.. 150 seviye clash of clanimi bile kardesime verdim, köyü kasmaktan hayatta ciddi zaman kaybettiğimi fatkettim.. mt yi takip ediyorum, sevdigim seye katkida bulunuyor faydali o yuzden birakmiyorum.. kitap okuycak vaktim olmuyor ama yeni cikan vergi mevzuatlarini takip ediyorum..
Isim hayatimi devam ettirmeki sağlayan yegane sey o yuzden her zaman hobilerimin onune gecememesine dikkat ederim..

Haftasonlarim biraz sikintili geciyor henuz oturtamadim nedense, cadiri atip bi yere dogayi dinlemek istiyorum..keskelerim orta karar tam karar verebilmis deilim hatta karisigim bile diyebilirim..
Zamana birakmaya meyilliyim ama sunu cok soylerim aklimin takildigi yer hayatimin takildigi yer.. bir iki noktadan sonra buyuk harfle yeni bir cumleye hatta paragrafa baslamak gerekli diyorum.. ha gayret awesomee az kaldi..

Sırf bu sebepten dolayı istanbul'dan kaçabileceğim; balkonumun dibine de domates, biber ekebileceğim bir yer arıyorum. Tabi işimi de yapabilmeliyim bi yandan...

Bu aralar kendime "Mandra filozofluğu" nu çok yakın görüyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar