Zam Yapmayan Firmalar

Herkese selamlar öncelikle. Şu günlerde honda, bajaj gibi firmalar zamlarını koydu. Özellikle bajaj pulsarla pusuya yatmış honda zamı çakar çakmaz zam öyle çakılmaz al böyle çakılır millete dedi. Şimdi burada konu bu olmayacak. asıl tartışılması gereken konu zam yapmayan adi, şerefsiz, iki yüzlü, türk milletini kandıran firmaları deşifre etmektir. Mesela kawasaki, lan sen nasıl zam yapmazsın bu piyasa şartlarında. fiyatlar hala aynı. Senin neyin eksikte zam yapmıyorsun dolar sana vurmadı mı diyesi geliyor insanın ama adamlar çok rahat zamı bırak zamcık bile yok. İnsanın içine haliyle bir şüphe düşüyor öyle değil mi a dostlar, bayram değil seyran değil zam niye yok. H2 gibi bir makine yapabilen kawasaki aslında adi kalitesiz b.ktan bir markaymış demek ki düşünüyor insan. E düşünür tabi zam yok aq. Honda 500tl zamla bizi pozisyona getirmiş, bajaj da durur mu yapıştırmış nasreddin hoca gibi.
Şimdi bu kadar anlattık, zam demek kaliteli mal demek. Desteklerinizle zam yapmayan firma ve markaları açıklayın ki onların bu kirli yüzünü kirli emellerini sandığa gömelim, dur lan ne sandığı o başka yerdeydi.
Bu arada sahibinden.com da ki, 15.000km de sıfır gibi, sıfır kokusu üzerinde ve garaja sokarken depoyu çizen sığırlara selam olsun...

dikkat bu konu ironi içerir...

güzeell.. kawasaki zam yapmaz hacı çünki adam zamsızda kazanıyor. he suda var ben bile sattığım urune zam yapmamıstım taaki 2 ay önceye kadar dlar bana koya koya bı baktım agzımdan cıktı . artık fiyatı arttırıyım dedim . ondan ötürü bende zam yaptım yani sıkıntı yok . he bide adam düdüklüyücüler var bubnlarda hani 7 binlik motora abi 5 olmazmı yaa diyen zihniyettir. bunlardan korunun gerisi önemli değil.

neyse konu dagılmasın hadı sağlıcakla..

ktm zam yapmadı :) euro bazında oldugu ıcın ister istemez zammına koyuyo :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Her şeyi ve bütün firmaları kenara koyup söylüyorum. Motorun sıfırı 7500 iken motoru binlerce km sürüp 8000 liraya ilana koyanlara da selam olsun buradan.

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
bu adi şerefsiz markaları eshefle kınıyoruz ve
deveye diken insana tuhaf şeyler yaraşır diyoruz :D

sonuçta dünyanın global dili ingilizceyse global para birimi de Amerikan Dolarıdır. kawa gibi markalar yüzdeyüz olarak euro para birimine bağlı değillerdir diye düşünüyorum. ayrıca daha 2 ay önce 9999tl diye açıklanan x ürünü yanlış okumadıysam 1 ay sonra açıklanacakmış gerçek fiyatı. nese arkadaşlar sorun bu değil sorun 15k kmde nasıl sıfır gibi oluyor alet nasıl oluyor aq.

Motor firmalarının euro uzerınden satış yapmalarını isterdim.O zaman kafaları esince zam yapabiliyorlar mı görelim bakalım :bounce:

2006 motoru 2011 fiyatına koyup km ile oynayanlarada selam olsun.

Z-Moto ve Ferco Motoru örnek göster diğer firmaların da fiyat etiketlerini euro dolar sterlin yada japon yeni yapmalarını .......cümle dağıldı anlayan anladı. Honda suzuki yamaha distrüb şeysleri soyguncusunuz olm siz. Adam olun la.

Z-Moto ve Ferco Motoru örnek göster diğer firmaların da fiyat etiketlerini euro dolar sterlin yada japon yeni yapmalarını .......cümle dağıldı anlayan anladı. Honda suzuki yamaha distrüb şeysleri soyguncusunuz olm siz. Adam olun la.

aynen öyle kardeşim, madem dolar daki artış sizi etkiliyor, ver dolar cinsinden fiyatları; sonra dolar isterse 3 olsun isterse 1 olsun. ama yok dur dolar şimdi 1 olursa fiyat düşer mi nah düşer tabi. ama dolar kuruş cinsinden oynasa vay efenim dolar deldi geçti bizi zam koyacaz. ama revalüasyon olsa yani tl müthiş bi değer kazansa dolar karşısında, allah aşkına hangi firma indirim yapar.

aynen öyle kardeşim, madem dolar daki artış sizi etkiliyor, ver dolar cinsinden fiyatları; sonra dolar isterse 3 olsun isterse 1 olsun. ama yok dur dolar şimdi 1 olursa fiyat düşer mi nah düşer tabi. ama dolar kuruş cinsinden oynasa vay efenim dolar deldi geçti bizi zam koyacaz. ama revalüasyon olsa yani tl müthiş bi değer kazansa dolar karşısında, allah aşkına hangi firma indirim yapar.

Tamam da,dolar bu yıl sapıttı.Geçmiş yıllarda dolara bi hâl olmadan da zamlar geliyodu.2012 yılında üye olduğumda honda zamlarından bıkanlar buraya diye konu açmıştım ordan biliyom.Zamları;sezon zammı,döviz zammı,tip zammı,muadil zammı,o yaptı benim ne eksiğim var zammı ... diye kollara ayırabiliriz.Artık hangi kolu alabiliyosanız...

Tamam da,dolar bu yıl sapıttı.Geçmiş yıllarda dolara bi hâl olmadan da zamlar geliyodu.2012 yılında üye olduğumda honda zamlarından bıkanlar buraya diye konu açmıştım ordan biliyom.Zamları;sezon zammı,döviz zammı,tip zammı,muadil zammı,o yaptı benim ne eksiğim var zammı ... diye kollara ayırabiliriz.Artık hangi kolu alabiliyosanız...

forumlarda denk geldim bende model karşılaştırması yaparken, cbf150 cbr250nin nerden nereye geldiği malum. az çok anladım bu işi. anladığım kadarıyla sizlere şöyle anlatıyım piyasanın iç yüzünü: Honda^nın misyonu bize pozisyon vermek, diğerleri de hazır biz pozisyona gelmişken tık tıkkk

fiyatlar dolar olarak verilsin diyenlere katılıyorum, ancak şöylede bir durum var bu sene dolar gerçekten sapıttı.mesela ben 24 Temmuz 2014 te aldığım pulsar o günki kur fiyatları ile 3504 dolar iken bugünkü pulsarın son zamlı fiyatı ve bu günkü kur üzerinden 3452 dolar yapıyor.Biliyorum cümleler saçma bir tarafa doğru gidiyor olabilir ama böyle bakıncada Pulsara zam yapılmamış da 52 dolarlık indirim yapılmış gibi duruyor...

arkadaslar, adamlar bu motorlari 3 misli fiyatada cekse yine alici bulur, ha buldugu alici ona gerekli kazanci saglarmi bilinmez. firmalara kizmayin, arz talep meselesi bu, adamin zamli fiyati piyasada alici buluyorsa size dondurma yemek duser.
ekonominin en temel kanunudur piyasanin reaksiyonu, almazsin adam bakti satislari dusuyor o zaman mecbur dusurur fiyatini.
cokmu seviyorsun zamlanan motoru az daha beklersin gerekli paran birikince alirsin, ha cok sevmiyordum zaten dersen sinirlenmeye gerek yok.

Doların sapıttığı falan yok. Fırsatçılar sapıttı. Ama medya sağolsun böyle bir algı yarattı.

Dolar 2,30 dan 2.60 lara geldi. Bu da aşağı yukarı %12 fark eder. Enflasyonumuz gerçekte %10 civarında dolarda yaklaşık %2 değer kazandı.

Euro dolar karşısında %20 değer kaybetti.

Genele baktığınızda motosikletlere yapılan zamların oranları %20 leri geçti. 17.900 TL ye satılan motor olmuş 23.000 TL

Gördüğünüz gibi asıl sapıtan satıcılar.

arkadaslar, adamlar bu motorlari 3 misli fiyatada cekse yine alici bulur, ha buldugu alici ona gerekli kazanci saglarmi bilinmez. firmalara kizmayin, arz talep meselesi bu, adamin zamli fiyati piyasada alici buluyorsa size dondurma yemek duser.
ekonominin en temel kanunudur piyasanin reaksiyonu, almazsin adam bakti satislari dusuyor o zaman mecbur dusurur fiyatini.
cokmu seviyorsun zamlanan motoru az daha beklersin gerekli paran birikince alirsin, ha cok sevmiyordum zaten dersen sinirlenmeye gerek yok.

kesinlikle sende haklısın orası ayrı bi mecra tabi. ama artık hakkaten sıkıldım bu ülkeden. hergün ülkemin bir yamuğunu görmekten hergün beni aldatışından sıkıldım. sadece motor konusu değil tacizler tecavüzler siyaset bilim teknik herşeyden. türk olmakla gurur duyardım eskiden, şimdi hdp ye oy vermek istiyorum. neden türklüğün bi anlamı kalmadı. gemi ne kadar erken batarsa o kadar iyidir diyorum artık.
bak nerden nereye geldi konu. allah herkesin gönlüne göre versin. biraz sağlam sürücü olsam başlangıç için bajaj almak isterdim. markayı kötülemek değil amaç, anlatmak istediğim belli. (kronik sorunları var diyolla, stop etme gibi vs

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar