Kamil, benden sana bir dost tavsiyesi.
Hepimizin yarın dönüp dolaşıp mobilete bineceğine inanıyorsan, topla piyasada ki mobiletleri yarın bize 3 katına satarsın.
Biz mobilete bineriz, sen S1000 RR'a.
Onu da eskiden bu mahallere gelip 5 dakikası 5 TL diye bize mobileti iteleyenler gibi kiraya verirsen, değme keyfine.
2023 gibi Atakum'u alırsın.![]()
Kamil bey biraz abartıyorsunuz. Sizi Rize caykur fabrikasına çaya bekliyoruz.
Ya öyle olmaz da hastanede aldığınız sağlık hizmetinin seviyesi, mevcut sokak temizliği ve bina sağlamlığı seviyesine düşerse?doktorun maaşı ile inşaat işçisi demircisi sıvacısına denk ücret verilse sokaklar pırıl pırıl evler binalar sağlam olur diye düşünüyorum.
iyi fikir. bu gidişle el arabasına bineceğiz
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------
Teşekkür ederim. Yolum düşerse geleceğim
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:01 ----------
Üretim yetersiz. Nitelikli eleman yetişmiyor. Herkes kamu kurumunda çalışmak istiyor. Ne bileyim herkese standart asgari ücret vermektense işe göre ücret verilse. mesela çöp işçisi ile öğretmen aynı maaşı almalı. doktorun maaşı ile inşaat işçisi demircisi sıvacısına denk ücret verilse sokaklar pırıl pırıl evler binalar sağlam olur diye düşünüyorum. Vatandaş asgari ücretle uğraşacağıma evde yatarım 300 500 işsizlik maaşı alırım düşüncesinde...
sıfır araç vergilerinin astronomik oluşu insanların ikinci ele kaymasını daha kolaylaştırdı ancak bu seferde 1 araca talip olan 2 kişi varsa bu oran 10 kişiye çıktı ve klasik türk kafası tüccar zihniyetinde "ne koparırsam kar" diyen aç gözlü insanların ekmeğinede yağ sürdü.
Bu "klasik türk kafası tüccar zihniyeti" degil, dunyanin her yerinde olan serbest piyasa... Mala ragbet artarsa fiyati da artar. Ragbet azalirsa da fiyati azalir.