Zack Courts'tan Honda'ya firca

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

12:39'da:

Yarım gaz verdiğinde motosiklet hızını koruyamıyor, bir ileri bir geri gidiyor. Sebebi ECU'nun gazi düzgün ayarlayamaması. Haliyle "Honda, niye doğru düzgün yapmıyorsun bu çok önemli noktayı. Bu işi yapan komponent mi pahalı, ARGE mi pahalı, nerede sorun?" diye hesap soruyor.

Zack Courts internette en çok izlenen ve beğenilen kişilerden biri. Şahsen de söylediklerini en çok kale aldığım incelemeci.

Profesyonel bir incelemeci olarak çok dikkatli konuşan biri olmasına rağmen direk Honda'ya bu şekilde saydırması ilgincime gitti doğrusu.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
hasmet uyuşturucuya mı başladın nedir bu gece sürekli böyle Japon gömmeler? Yapma gözünü seveyim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Gerçekleri çarpıtmayalım lütfen, az önce Suzuki övdüm. :wiinkk: Bir de burada gece değil. Aramızda saat farkı var.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arka maşada hafiften bir balkon demiri esintisi var.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Nerde bu @Hırbonen cevap vermeyecek mi? Honda öksüz ve savunmasız mı kalacak? Bu laf kavgada söylenmez.

Nerde bu @Hırbonen cevap vermeyecek mi? Honda öksüz ve savunmasız mı kalacak? Bu laf kavgada söylenmez.

Ahaha benzerini yazacaktım da çok çınlattık adamın kulaklarını iki gündür :D bu ulvi görevi ben üstleniyorum motor kaç kilometrede acaba ? zincir veya senkron bozuksa da bunu yapar , Ecu da böyle bir yanlış haritalama bana pek mümkün gelmedi..

Son düzenleme:
E neden olacak tabii ki maliyet. İşin McDonalds'ı olduğunuz zaman bakmanız gereken onlarca parametre var ve motorun "perfect fueling" ile hazır edilmesi önem listesinde asla üst sıralarda değli. Dünyanın en büyük motor üreticisi olmanın yolu mükemmel ürünler üretmekten geçmiyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arka maşada hafiften bir balkon demiri esintisi var.
Bu daha çok paspas sopası tarzında sanki. Dikdörtgen profili bile çok görmüşler...

E neden olacak tabii ki maliyet.

Maliyetin böyle yerlerden kısılması Honda ya uzun vadede zarar verecek bence. Habire dalga geçtiğim balkon demiri profilli arka maşa olayından çok daha ciddi bir sorun bu. Böyle akıl almaz dandiklikler yüzünden kaybetti Honda beni bir müşteri olarak (Bundan önceki üç motosikletim ve dört arabamız Honda'ydı. Artık hiç biri değil.) Zack te onun için bu durumu direk gözüne soktu Honda'nın sanki.

Dünyanın en büyük motor üreticisi olmanın yolu mükemmel ürünler üretmekten geçmiyor.
Şaka değil. Çim biçme makinesi üretimini durdurduğundan mütevellit Honda artık "dünyanın en büyük motor üreticisi" değil.

Son düzenleme:
Kim artık peki? Onu kapatsa bile o kadar yakın üretim yapan kim var diyeceğim ama Honda'nın çim biçme motoru da yabana atılacak hadise değil. Türkiye'nin bütün karting arabalarında o motorlar var :D

Seni kaybetmesi Honda'nın taktığı bir şey mi peki? =) Zaten çizdikleri yol seni beni hedefleyen bir yol değil, kaldı ki finansal hedefleri doğrultusunda da doğru hareket bu. Başka konuda önceden yazmıştım, ben (şu anki ürün gamında) Honda'dan motosiklet almam ama bir motosiklet firmasına yatırım yapacak olsam paramı Honda'ya veririm. Sen ben gibi kişiler burada en ufak bir önem dahi arz etmiyor. Tıpkı BMW'nin 1 Serisi'ni FWD'ye çevirmesi üzerine "fabrikaya molotof mu atsak" diyen 3-5 kişi olarak iplenmediğimiz gibi. =)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Honda eskiden böyle değildi. Sonradan böyle oldu. Geçmişteki başarılı ürünlerinin oluşturduğu marka kredisini harcamak kısa vadede zengin edecektir Honda'yı. Ama uzun vadede müşteriler daha iyi seçeneklere yönelecektir. Arkadan çekişli dört kapılı ve nispeten hesaplı arabanın alternatifi sınırlı olabilir. Ama Honda'dan Suzuki'ye ya da Toyota'ya geçmek hiç te zor değil.

Son düzenleme:
Bir noktada Honda'nın firma felsefesini tamamen değiştirdiği doğru. Bunu bir çok yarışçısına olan yaklaşımında bile izlemek mümkün. McGuinness'e bir motosiklet vermemeleri Pedrosa konusu falan filan bahsetmiştim daha önce. Bunun markanın finansal yapısı için doğru olup olmadığına emin değilim. Piyasa da alıcılar da neo-conların iddia ettiği kadar mantıklı yürüyen olgular olmayabiliyorlar, bazen belirli bir hacmin üstünde olmak çok başka kapılar açabiliyor. Bunlar benim hüsnü kuruntularım tabii ki, 30 sene sonra anlarız neyin ne olduğunu.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yahu bu Honda'nın 500cc motoru en güzel ve düzgün çalışanlarından biriydi. SL500'de ne kadar bozmuş olabilirler ki? Benim 2. nesil 2016 model CB500F'in fuelling'i mis gibiydi zerre sıkıntı yaşamıyordum. Bence Zack'a bir lemon denk gelmiş, o spesifik örneğin bir sıkıntısı vardır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yahu bu Honda'nın 500cc motoru en güzel ve düzgün çalışanlarından biriydi. SL500'de ne kadar bozmuş olabilirler ki? Benim 2. nesil 2016 model CB500F'in fuelling'i mis gibiydi zerre sıkıntı yaşamıyordum. Bence Zack'a bir lemon denk gelmiş, o spesifik örneğin bir sıkıntısı vardır.

2020 de Euro 5 geldi. Emisyon ekipmanı ve ECU'nun aynı olma ihtimali yok.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
2020 de Euro 5 geldi. Emisyon ekipmanı ve ECU'nun aynı olma ihtimali yok.

Doğrudur ama bu motor zaten A2 uyumu için esas kapasitesinin altında o kadar mülayim ayarlanmış bir motor ki bu kadar bozmuş olabilme ihtimalleri bana yine de düşük geliyor.

Ha bir de orası California, emisyon standartları ABD'nin geri kalanına göre çok sert ve kısıtlayıcı, oraya özgü ve başarısız uygulanmış ek bir yazılım / ayar da olabilir. Sırf aptal emiyon standartları ve ek vergiler yüzünden California'da yaşamak istemezdim ABD'de olsam. Texas güzeldir.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Ha bir de orası California, emisyon standartları ABD'nin geri kalanına göre çok sert ve kısıtlayıcı, oraya özgü ve başarısız uygulanmış ek bir yazılım / ayar da olabilir. Sırf aptal emiyon standartları ve ek vergiler yüzünden California'da yaşamak istemezdim ABD'de olsam. Texas güzeldir.

Motosikletlerde California'ya özel emisyon olayı eskidendi. Mesela 2002 CB900F Hornet'in California versiyonu vardı.

Ama artık öyle değil, çünkü üreticiler motosikletleri Euro standartları ile uyumlu üretiyorlar. California emisyon limitleri en son 2008'de güncellenmiş, değerler Euro 4'ün bile çok gerisinde.

Texas ta 500cc motosiklet kullananla dalga geçerler. Everything is big in Texas. :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar