E tabii, üretüm ve pazarlama sektörü o yüzden ' tuoring ' diyor değil mi?
Siz, yol yapmayı sadece kuru zemin, asfalt zemin, düz yol olarak mı kastediyorsunuz bilemem. Ayrıca, scooter ya da maxi scooter, motosiklete hükmetmeyle alakası olmayan, şehir içi ve yoğun trafikte gerçekten tercih edilebilen AMA """ Bence """ yol yapmak denilince, her şart ve zemine uygun, devrini, vitesini ayarlayabileceğim, hoplayıp zıplayabileceğim, sıkışınca vitesi çekip sıyrılıp çıkabileceğim ve kullandığım motosikletle bütünleşebildiğimi hissedebileceğim geliyor aklıma.
Hangi marka ve modelleri kullanıp forza ile kıyasladınız bilemem ama, 250cc motorla stelvio geçidini aşmış gibi yazmışsınız.
Piaggio x10 ya da sym AK 550 ua da Honda DN-01 kullansaymışsınız aya gittiğinizi mi düşünürdünüz bilemem.
Ayrıca, naked motorları sevenler rüzgar avcılarıdır hatta bundan keyif alırlar..
Ve şahsen de, öyle bir zorluk vs de yaşamadım.
Yorumunuz, kuyu dibinden gökyüzünü gördüğü kadar sanan kurbağa benzetmesi gibi... ( teşbihte hata olmaz derler, şahsınıza hakaret değil elbette )
Burada, pek çok modeli bilmeyenler üzerinde yanlış etkiler bırakabiliriz.
Bu yüzden, kıyasları uygun yapmakta fayda var.
Scooter dedigin,
Max 125cc olur
Ufak sahil kasabasinda,senenin 10 ayi motosiklet kullanimina uygun bir yerde,terlik niyetine kullanip,market,pazar,tüp,tarla,bağ,bahçeye gitmeye,hee ayda birde şehir merkezine gitmeye yarayan A noktasindan B noktasina ulasimi saglayan zaruri bir araçtir.
Bu sebeple yakit tanklari 5-7litre arasindadir.
Bknz.asya ve avrupa(özellikle italya)kitasinda bulunulan ulke nufusu kadar scooter ve cub motorlar mevcuttur.
Hee,ureticiler ulen şu motorun hacmini yukseltelim,yakit deposunuda büyültelim kullanicilar uzun turlara da çiksin gibi ticari bir yaklaşimla başlayan bir seruven..
Eski bir 250lik maxi kullanan biri olarak,
Kayış aktarmali bir motosikletle,vucudunu motosiklet ile senkron kullanamayacagim(motosikleti kavramak anlaminda)uzun turlara çikmama karari alan birisiyim.
Bu tamamen şahsi bir tecrubemdir.
Bu arada,
Burgman 650 kullanmak istemişimdir,hala içimde uhte kaldi..
Herkesin kendi tercihi..zevkler ve renkler..diyorum..
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:15 ----------
bi abide var bundan arada görüşüyoruz çok tatlı heybetli motor ya enduro ilgimi çekse bunu alırım hiç düşünmeden
Ben kullandim dostum xt
Kullanmadigim hicbir motor hakkinda yorum belirtmem.
Emin ol xt nin ve kawa klr650 nin dengesi,gaz tepkisi,frenleri kivrakligi vs.
Cidden iyidir,malzeme kalitesini ve sağlamliğini zaten anlatmaya gerek bile yok.
15 yaşinda 150-200bin km de duzgun bakilmis bir xt bugun bile alinir.pişman ettirmez.