merhaba, ben de uzun süredir başlangıç için motor araştırıyorum. henüz cruizer ve supersport arasında bir tercih yapamadım ama tercih yaptığımda hangi motoru alacağımı biliyorum.
supersport için honda cbr 125, yamaha yzf 125 ve kawasaki ninja 250r'yi araştırdım ve kawasaki ninja'da karar kıldım. kısaca alternatifleri ile karşılaştırayım;
honda cbr 125 1.80 üzeri boy ve kalıplı insanlar için biraz küçük kalıyor ancak fiyat/performans, yedek parça, servis ve ikinci el gibi konularda karşılaştırdığım diğer motorlara göre daha üstün.
yamaha yzf r125 ise honda cbr 125 e göre daha kalıplı, dış görünüşü çok güzel ve honda'dan büyük olmasına rağmen fiyat/performans ve ikinci el konusunda sınıfta kalıyor, 125 cc bir motor için çok pahalı ve ikinci eli durgun.
gelelim kawasaki ninja 250r'ye, bu araç diğer iki motordan daha büyük, oturuş şekli ise diğer iki motordan daha güzel geldi bana (1.85cm'yim). kawasaki'nin ikinci eli hareketli ve servis, yedek parça konusunda sorunu pek yok. fiyatı ise honda'dan fazla ancak sıfır yamaha ile neredeyse aynı. fakat 250cc olması nedeniyle fiyat/performans oranı iki motoru da geçiyor. 125 cc alıp kısa süre sonra değiştireceğime 250 cc ile başlayıp aracı uzun bir süre kullanmayı planlıyorum.
bu karşılaştırmaları sıfır fiyatlarına göre yaptım, ikinci elleri ne durumdadır bilmiyorum. tavsiyem bu üç motoru da kendi gözünle gör, üzerlerine çık hatta fotoğraf çektir. sonra kararını verirsin.