YZF-R125 Bakım

Herkese merhaba, Motor Sevdalıları :)

Motora yeni başladım sayılır, YZF- R125 Kullanıyorum. Motorun bakımı geldi 20.000 KM Olacak. Yağ,Yağ filtresi, Hava filtresi bir de zincir yağlama işlemini gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Fakat hangi yağı koyacağımı bilmiyorum :) Gösterge'de OİL Serv yazıyor, Ben 200 KM kullandım yazmaya başladıktan sonra. İnşallah bir problem olmaz :cherry: Şimdi ben hangi yağı koymalıyım ? [2]. Olarak Antifriz'in ne durumda olduğunu nasıl öğrenebilirim, Büyük ihtimal grenajları sökmem gerekecek fakat aşağı tarafta da plastik bir depo var Low-Full yazan[Onun için de var az bir şey antifriz]. Ben radyatörden dökeceğim antfrizi sanırsam. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Saygılarımla

Motor yağı olarak kaliteli yarı sentetik veya paran çoksa full sentetik 10W40 bir MOTOSİKLET YAĞI koyacaksın. Filtresini de değişmeyi unutma.
Marka: Castrol Power1 10W40 olabilir. Yada az daha koyup Motul 5100 10W40 alabilirsin.

Eski bir R125 Kullanicisi olarak soyluyorum, koyman gereken yag ya yamalube yada 5100 Motul yari sentetik 10w40 , kesinlikle tam sentetik degil.

/Bildiğim kadarıyla/ radyatörü açmana gerek yok. Low-up yazan bi plastik var onun seviyesi ideal aralıktaysa elleme, ideal aralıkta değilse ideal aralığa gelecek şekilde o plastiğe antifriz doldur. Radyatördeki sıvı azaldıkça ordan çekiyor zaten radyatör...

Yağ olarak motul veya castrol' un en azından kaliteli bilinen markaların yarı-sentetik 10w40 yağları işinizi görecektir. Soğutma sıvısı konusuna gelirsek antifriz eklemesini genleşme kabından(aşağı taraftaki plastik) yapmalısınız. Bu arada antifriz eklerken motorun istediği özellikleri karşılayan altyapıya sahip bir antifriz olduğundan emin olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar