yüzyılın deneyi CERN hakkında ne biliyoruz !??

yüzyılın deneyi olarak bilim çevreleri tarafından lanse edilen
CERN hakkındaki yorum ve bilgileriniz nelerdir paylaşalım :queen:

CMS_CERN.jpg

Araştırmalarında fiziğin sınırlarını zorlayan, Fransa-İsviçre sınırındaki Cern Laboratuvarında, Geniş Hadron Çarpıştırıcı’da (LHC Large Hadron Collider) hata oluştu. Çarpıştırıcı parçacık hızlandırmada kullanılıyordu.!!

Son düzenleme:
sadece çok büyük bi deney olduğunu ve big-bang teorisini araştırmak için yapıldığını biliyorum:cyclopsan

Evrenen nasıl oluştugunu yani temelindeki atomu inceleyecekler.
Işık hızı ile çarpışan 2 atom üzerinde araştırma yapacaklar bunca hazırlık ve harcama sadece 2 atomu ışık hızına getirip carpıştırmak ve Big-bang teorisini gerçekleştirmek. bu sayede evrenin nasıl oluştugu hakkında bilgi sahibi olacaklar.:p

Ben şahsen evrenin nasıl oluştugu hakkında ufacık birşey bulamıyacakları kanısındayım cünkü hala kanser omurt ilik kopması vs.vs büyük hastalıkları çözmeden, evreni çözecebileceklerine inanmıyorum.

bu deneyle birşey bulabileceklerini pek sanmıyorum
ayrıyeten dünyayı yörüngesinden kaydırıp başımıza bela olacaklarını düşünüyorum

emomen kardeşimin dediği gibi önce dünyadaki sorunu halletsinler sıkıntıları çözsünler sonra uzaya açılsınlar

ewren filan hikaye. bunlar ya accayip bi bomba yapar yada öyle bişeydir. ewrenin oluşumunu incelemek para etmez. bence. kesin bi pislik war, çok kıllandım.

Onu bilmiyorum ama deneydeki personelin ilginç bi şekilde half life 'taki karakterlere cok benzedigini biliyorum :)

Gordon freeman :queen:

1220904056791lj3.jpg

DE5D81DAE028495EBC4F97E1CB2CB5E8.jpg

cern41sr3.jpg

cernresearchcenter0ravtbk8.jpg

avvk0.jpg

adszeu7.jpg

paragraf

Birde arkadaşlar İsviçre'deki Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi'ndeki (CERN) parçacık hızlandırma projesi bilim dünyasının ilk gündemi. Tabi bazı kıyamet alametçilerinin de... Projenin bir "kara delik" açarak dünyanın sonunu getireceğini savunan Walter L. Wagner ve Luis Sancho, "Büyük Hadron Çarpıştırıcısının" yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle Havai'de dava açtı. CERN yetkilileri, kıyamet riskinin neredeyse imkansız olduğunu söyledi. Deneyde protonlar çarpıştırılarak "Bing Bang"in yeniden gerçekleştirilmesi, madde ve anti madde oluşturulması hedefleniyor.
karadelik5.jpg

(NOT) YAW Arkadaşlar kafamatakılan bir soruda patlamadan sonra oluşması muhtemel olduğu söylenen Mikroskobik boyuttakı KARADELİK lerin ortaya cıktıktan bir süre sonra kendini imha edeceyi söyleniyor AMA benim bildiyime göre KARADELİK ler oluştuktan sonra cevrelerin de bulunan en ufak enerjiyi hatta ışık dahil olmak üzere emerek kendi enerjisini kendi üreterek daha cok büyür haksızmıyım sizce !!!???
:queen:

da ha deneye başlamadan çıkan aksilikler bence hayra alamet deyil ama neyse :cyclopsan en az 2 ay daha ertelenir bu deney :queen:

Son düzenleme:
Pierzig abi nasıl yakaldın ehuehueueu.....Half Life ben levye ile idare ederim....

Şaka bir yana ben bu deneyden hala daha bi şey anlamadım...

ne yaparsa yapsınlar biz türküz bize bişey olmaz kardeşim :mrgreen:

Bende inanmıyorum dünyaya birşey olacağına.. Sonucta adamlar aptal değil kendilerini yok etmek isterler mi ? :)

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ne yaparsa yapsınlar biz türküz bize bişey olmaz kardeşim :mrgreen:

burda metehan ayusuyla lokantaya gittiğim zaman karadeliğin nasıl bişey olduğunu gördüm; önüne geleni yutuyor ama ben ordan sağ çıktıysam dünyaya bişey olmaz :queen:

bu deneyle birşey bulabileceklerini pek sanmıyorum
ayrıyeten dünyayı yörüngesinden kaydırıp başımıza bela olacaklarını düşünüyorum

emomen kardeşimin dediği gibi önce dünyadaki sorunu halletsinler sıkıntıları çözsünler sonra uzaya açılsınlar

Evrenen nasıl oluştugunu yani temelindeki atomu inceleyecekler.
Işık hızı ile çarpışan 2 atom üzerinde araştırma yapacaklar bunca hazırlık ve harcama sadece 2 atomu ışık hızına getirip carpıştırmak ve Big-bang teorisini gerçekleştirmek. bu sayede evrenin nasıl oluştugu hakkında bilgi sahibi olacaklar.:p

Ben şahsen evrenin nasıl oluştugu hakkında ufacık birşey bulamıyacakları kanısındayım cünkü hala kanser omurt ilik kopması vs.vs büyük hastalıkları çözmeden, evreni çözecebileceklerine inanmıyorum.

Birde arkadaşlar İsviçre'deki Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi'ndeki (CERN) parçacık hızlandırma projesi bilim dünyasının ilk gündemi. Tabi bazı kıyamet alametçilerinin de... Projenin bir "kara delik" açarak dünyanın sonunu getireceğini savunan Walter L. Wagner ve Luis Sancho, "Büyük Hadron Çarpıştırıcısının" yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle Havai'de dava açtı. CERN yetkilileri, kıyamet riskinin neredeyse imkansız olduğunu söyledi. Deneyde protonlar çarpıştırılarak "Bing Bang"in yeniden gerçekleştirilmesi, madde ve anti madde oluşturulması hedefleniyor.
karadelik5.jpg

(NOT) YAW Arkadaşlar kafamatakılan bir soruda patlamadan sonra oluşması muhtemel olduğu söylenen Mikroskobik boyuttakı KARADELİK lerin ortaya cıktıktan bir süre sonra kendini imha edeceyi söyleniyor AMA benim bildiyime göre KARADELİK ler oluştuktan sonra cevrelerin de bulunan en ufak enerjiyi hatta ışık dahil olmak üzere emerek kendi enerjisini kendi üreterek daha cok büyür haksızmıyım sizce !!!???
:queen:

da ha deneye başlamadan çıkan aksilikler bence hayra alamet deyil ama neyse :cyclopsan en az 2 ay daha ertelenir bu deney :queen:

Fizik doktoralı insanlar sizi :p

3.5 YTL'ye kıyın, Bilim ve Teknik Ekim sayısını alın, okuyun. Her şey yazıyor.

GKN

yalnız bu halflife benzetmesine bayıldım
oyunun konusuda bu tip bişeydi
bi deneyi bozuyoduk dünyayı yük etmemesi için:)
inanılmaz bi benzetme olmuş:)

ayrıca radyasyondan koşarak kurtulmaya çalışan bir milletiz biz :queen: Hiçbişi olmaz bize

bizim sanaiideki ustalarla bu projeyi paylaşalım eminim daha iyisini yaparız:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar