Yüzümüz Gülmedi

Merhaba 125 lik bir Yells Motor aldik. Çin mali. Daha yeni olduğu halde yokuşlarda hiç çekmiyor. En küçük bir rampada sürat 20 km'ye düşüyor. Acaba sorunu ne olabilir. Bir de ön fren diskinden gacur gucur sesler geliyor. Bir türlü düzeltemediler. Tecrübesi olanlar bilgi verirse cok sevinirim. Sevgiler.

abicim hiç boşuna ugraşma sen o eksikleri bugün yaptırırsın yarın yine aynı şey olur sen onu satabildigin en yüksek fiyata sat yarene kaliteli salam bişi al örnegin yamaha, honda hiç olmamssa kawazakii

Merhaba 125 lik bir Yells Motor aldik. Çin mali. Daha yeni olduğu halde yokuşlarda hiç çekmiyor. En küçük bir rampada sürat 20 km'ye düşüyor. Acaba sorunu ne olabilir. Bir de ön fren diskinden gacur gucur sesler geliyor. Bir türlü düzeltemediler. Tecrübesi olanlar bilgi verirse cok sevinirim. Sevgiler.

kardeş neden adı sanı duyulmamış malları alırsınız çin malı alacaksanız bari bilinen asya veya mondial alsaydın,

20' km hıza düşmesi garip bir durum.Eğer 2 kişi biniyorsanız vede kilonuz fazla ise birşey diyemem.Fakat 125cc 10 hp bir makineden ne beklenirki...

Frenleri dert etme, benim makinede de var.Daha önce aldığı makinede de vardı.Belli bir zamandan sonra sesi keser...

yeni aldım diyorsun...bence aldığın yere geri götür....

çin malıda olsa en küçük rampada süratin 20 lere düşmesi sağlam bir motorda olacak iş değil...vardır bir üretim hatası...

bende benim motor rampada tek kişi 80 2 kişi 70-65e kdr dusuyo die cok kızıyodum 20ye kdr dusenleri varmış ki normal bişey hiç diil bu kullanımdan olabilirmi bole bişey yanlış vites fln:silent:

abicim hiç boşuna ugraşma sen o eksikleri bugün yaptırırsın yarın yine aynı şey olur sen onu satabildigin en yüksek fiyata sat yarene kaliteli salam bişi al örnegin yamaha, honda hiç olmamssa kawazakii

Honda yamaha anladık da kawasakinin bu fiyat aralıklarında motoru yok. Yani biraz da mantıklı öneri yapalım bence.

yılmaza katılıyorum. bir de arkadaş "hiç olmazsa kawasaki alsaydın" demiş.. neyse.
ön freni biraz kullanıp ısıttıktan sonra da ses gelmeye devam ediyor mu? ben de bu scooterımı ilk aldığımda ön disk ötüyodu, ısıtınca geçiyodu. artık hiç ötmüyo. belki benzer bir sorundur.

disk ötmesi sıcaklardan tüm motorlarda oluyor bende ön arka ötüyor arkayı söküp zımparlamak zor ama ön balataları zımparaladıktan sonsra ses bir süre kesiliyor sonra tekrar ötmeye başlıyor. yokuşta hızın düşmesi sırasında motorun tepkisi önemli bağırıyo gitmiyosa debriyaş ama devir falan düşüyorsa başka bir sorunu vardır.
sağlıcakla.

Teşekkürler

Yanıt yazıp öneride bulunan tüm dostlara teşekkürler.
Motosiklet sürücüleri için en büyük tehlikelerden biri motor sürücülerini umursamayan binek araç sürücüleridir. Sayın sürücüler lütfen motosikletlere de trafikte saygı gösteriniz.

Doğru düzgün bi usta ya gidersen haLledilmicek sorunu kalmaz :) ÇiN li deyip geçme ben 150 cc motorumla büyük rampaları 80 le çıkıyorum :)

bu tür yazılar soruna çözüm değilki... :bounce:
arkadaş sana uydu, motoru sattı diyelim.
yeni alan arkadaş da bu topiğin aynısını açacak. ona da sat diyeceksiniz, sonra??? :silent:

Arkadaşım motorunun 125 cc olmasıyla yokuşta çekmemesinin bi alakası yok.

Ayrıca servise bi götür, birde onların görüşlerini al bakalım ne diyecekler.

Halledilmeyecek sorun yoktur...

bölelikle çin malı alsakta bilinmeyen duyulmayan çin malı almıcaz bunu öğrendim iyi ben daha almadım motor felan tecrübeli abilerden öğreniyoz :) çin mallarını

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar