yuvarlak farlı ybr

dmg

merhaba
1 ay icinde ehliyetim elimde olacak ama daha once motosiklet hic surmedim. bu yuzden bilmedigim cok sey var, hangisiyle baslayayım demeyecegim bunu biraz arastırdım zaten. scooter pek istemiyorum acıkcası vitesli surmek istiyorum. baslangıc olarak baktıgım modeller arasından arkadasım ybr onerdi. ybr nin gorunumune ısınamadım pek ama baktıkca farklı versiyonlarını gordum. ve yuvarlak kafa olanını begendim, icime sindi. ama sadece internetten baktım. su:
Yamaha+YBR+125+2005+11.jpg

bu sekilde yuvarlak far 2005-2008 arası cıkmıs yanılmıyorsam.
simdi size sorum, model olarak boyle 10 senelik motor almak, ilk tecrubem acısından yanlıs bir secim olur mu? kmleri cok yuksek oluyor sahibindende. yani sıfır bulamam zannedersem zaten. geneli yıpratılmıs gibi gorundu bana. bilgi ve fikir almak istiyorum.

e_g

0km istersen mondial superboy var ama yamahanin yerini tutmaz bir bak istersen yinede :)

dmg

kalite olarak mondial beni uzer gibi geliyor :mrgreen:

Yuvarlak far olarak ybrnin kopyası olan salcano wolf s var. Yaklaşık 7 aydır kullanıyorum. Bursa dan akdeniz ege turu yaptık tık demedi. Yakıt ybr ile aynı. Kalite bakımından yamaha farkı mutlaka olur ama hissettirmiyor. Tavsiye ederim. Aralarında fiyat farkıda çok.

şimdiki ybr yi bilmiyorum ama o yuvarlak farlı olan geceleyin sadece 1 m öteyi aydınlatıyor git yenisine bak derim belki yenisi aydınlatma olarak daha iyidir.

2008 ybr ile öğrenmişdim çok pratik ve kolay kullanım var benim fikrimë göre, şans mi bilmem satarken de sahibinden e ilan verdikten bir gün sonra gitti.

dmg

salcanoya ve mondiale baktım arkadaslar ama marka olarak yamahayı tercih etmemin nedeni bir sekilde daha sorunsuz ve guvenilir oldugunu dusundugumdendi. honda cb125e ye bakıyorum bir de ama goruntu cezbedici degil. ya baslangıc olarak onerilen hicbir motora tam ısınamadım. aslında benim tarzım bu ::utangac:
15-vulcan-s-blk-ls-1031052642090592754.jpg

Honda CB125 e pek tutulan bi model değildir eğer imkanın varsa 2010 üstü YBR bak uzun süre boyunca kullanırsın satarkende sıkıntısız bi şekilde Satarsın

Yeni kasa alıp farını modifiyeli yuvarlak xenonla değiştirebilirsin. Çok da yeni kasa alma ama, o kadar oynamak bedava olmuyo malum :mrgreen:

dmg

ne kadara mal olur mesela? bir de nerede yaptırabilirim sanırım siz de izmirdensiniz. aslında ben boyatmak veya folyoyla kaplatmak da istiyorum

ne kadara mal olur mesela? bir de nerede yaptırabilirim sanırım siz de izmirdensiniz. aslında ben boyatmak veya folyoyla kaplatmak da istiyorum

Nerede yaptırılır bilmiyorum ama 300'ü geçmez herhalde. Eliniz anahtar tutuyorsa kendiniz de yapabilirsiniz, sök tak işlemi olacaktır tahminen. Yine de iyice araştırın, sonra benim sözümle ortada kalmanızı istemem.

Bence hiç hata etmezsin. Ybr yi sıfır da alsan zaten hiç bilmeyen birisi olarak kullanacağın için motoru istemeden yıpratacaksın. Ben sıfır ybr aldım, keşke 2.el alsaydım diyorum şimdi. Bide o kadar eskiye bakma bence ya, 2011 falan 4 bine tertemiz bulunabilir

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Doğru kararın için tebrikler. Eski modelin krank arızası meşhur ama sorun değil. Atla deve olmayacak paralara yapılıyor. Ayrıca motor bitik dahi olsa fark etmez. Serviste en iyi şekilde yenileme imkanı var. Parçaları bolca bulunuyor. Bu motorla öğrenci bir arkadaş 15 te bir muğla istanbul yaptığı yetmezmiş gibi yaz tatilinde doğu avrupa turuna çıkmıştı. Motoru iyice bitene kadar kullandı daha sonra sattı. Satarken bunları yazmış bende o şekilde öğrendim. Al kardeşim Ölüsü olsa yine al. hayırlısı olsun..

dmg

eski modele bakmamin nedenini soyledim. uzay kafa diyorlar sanirim yenisindeki fara? begenemedim bir turlu. krank arizasi nedir?

yeni kasa ya yuvarlak far yapmak çok pahalı değil. far kulağı denilen far bağlantı breketi birde yuvarlak far alacaksın sinyallerde değişiyor sanırım bu kadar. yan sanayi parçalarla ucuza mal edersin

Yan sanayi eski kasa fari 30 lira orjinali de tas catlasa 100 lira olsun yeni kasa motora takabilirsin ama ne kadar guzel olur bilemem ben sahsen yeni kasalarin kafasini begeniyorum

dmg

yeni kasaya o fardan takmak biraz uydurma durabilir. ben yine cok yipranmamis yuvarlaklara bakmaya devam edeyim. sıkıntı cikarmaz diyorsunuz zaten.tesekkurler :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar