Yurtiçi kargo'nun dandikliği.

Yalnız o bahsedilen durum ülkemizde birçok kargoda mevcut hocam. Benzer bir durumu başka bir kargo firmasında bizzat yaşadım.

İnternetten 2. el bir ürün için istanbuldan bir arkadaşla anlaştım ve arkadaş ürünü kutuya koyup kargoladı. Kargo ücretini de anlaşıp fiyata ekledik yani eleman karşı ödemeli yolladı. Şubede teslim aldım, açtım baktım ve üründe hoşuma gitmeyen 1-2 ufak husus gözüme çarptı, geri yollamak istedim.

Satıcı arkadaşı arayıp durumu izah ettim "hay hay, geri alırım sorun yok" dedi. Buraya kadar her şey normal. Ancak bana 2 birime gelen kargoyu geri yollamak isteyince 5 birim fiyat istediler. Aynı ürün, istanbuldan-bursaya geliş fiyatı 2 birim, bursadan istanbula aynı şubeye geri gönderim 5 birim para :)

Dedim bu işin mantığı nedir? Aynı mesafe ve aynı kargo? İstediğiniz bu fiyat çok saçma değil mi? Dediler ki; "karşı şube özel şube indirimi uygulamış olabilir". Aynı indirimi bana da uygulayın deyince bizim şubeden öyle bir indirim yapmamız imkansız dediler ve bende ürünü iade etmekten vazgeçtim :D

Hatta işin daha garibini üniversite yıllarında otobüs firmalarında yaşadım. Şehrimden üniye giderken bilete 20tl ödüyorsam dönüşte 25-30tl civarı bir fiyat ödüyordum. Aynı mesafe ve aynı firma. Ancak şaka gibi o şehirdeki tüm otobüs firmalarının tutumu aynıydı. Giderken 2 birim, dönerken 2,5 veya 3 birim para. Aynı yol aynı mesafe aynı otobüs. Nedenini çok sorguladım ama net cevaba ulaşamadım. Otobüsler boş dönüyor desek değil tıka basa dolu, tatil zamanına rastladığından pahalıdır deseniz alakasız zamanlarda da yolculuk yaptım, bir şey değişmedi. Firmaların saçma sapan fiyat politikasından kaynaklanıyor, şahıslarla alakalı değil bu durumlar.

En son bizim ülkede bazı şeylerde mantık aramamak gerektiğini o yıllarda öğrendiydim .

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Diyelim ki bu kişiyi ekmeğinden ettin. Onu cezalandırmış olmanın verdiği gururla gerçekten vicdanı olarak kendini rahatlamış hissedecek misin?

evet, işini düzgün yapmayan bi insan o koltuğu boşuna işgal etmemeli.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:10 ----------

Neymiş aile dostuymuş babaymış. Bildiğim kadarı ile evli barklı çocuklusun hala babandan mı bişi bekleyeceksin? Yanlış anlama ama benim anlayışıma göre yakışmaz ve sana sorun çıkartan kargo görevlisinin kınanması uyarılması değilde işten çıkarılması için hareket etmen bile senin gibi forumda düzgün bir imajı olan adama yakışı kalmaz.
ben çocuğuma helal para götürmek için müşterilerime 40 takla atıyorum. Müşteri her zaman haklıdır, telefonu alıp durumu izah etmesi yeterli olurdu.

Şubeden şubeye birçok şey değişiyor ben hiç sıkıntı yaşamadım Türkiye'de bu işler biraz şans isi

Ücret hesabı ya hacim, ya ağırlık üzerinden, hangisi daha fazla ise o tercih edilerek hesaplanır. İlk gönderimde büyük ihtimal ağırlığa baktılar, ikincisinde ise egsozun düz bir şekli olmadığı için, kabaca yükseklik, derinlik vs ölçüp öyle bir fiyat verdiler. Kısa bir süre de olsa kargo şirketinde çalışmış biri olarak şunu söylemeliyim ki, o şirketlerde aklı başında, kafası basan personel çalıştırmak zor. Adam 11 senedir kargoculuk yapıyor, desi ne diye soruyorum, cevap yok. Oturduğu yerden kargoya bir göz atıp, hmmm, yaz 4 desi diyenleri de çok gördüm.
İşimiz gereği her gün, 50 nin üzeri, hatta yazları 150-200 kargomuz gelir, çalıştıklarımız arasında Mng hani bir adım daha önde. Ups için de iyi şeyler diyorlar fakat, fazla çalışmıyoruz. Bana göre en berbatı Sürat. Ha PTT ye hiç girmiyorum, orası evlere şenlik.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yalnız o bahsedilen durum ülkemizde birçok kargoda mevcut hocam. Benzer bir durumu başka bir kargo firmasında bizzat yaşadım.

İnternetten 2. el bir ürün için istanbuldan bir arkadaşla anlaştım ve arkadaş ürünü kutuya koyup kargoladı. Kargo ücretini de anlaşıp fiyata ekledik yani eleman karşı ödemeli yolladı. Şubede teslim aldım, açtım baktım ve üründe hoşuma gitmeyen 1-2 ufak husus gözüme çarptı, geri yollamak istedim.

Satıcı arkadaşı arayıp durumu izah ettim "hay hay, geri alırım sorun yok" dedi. Buraya kadar her şey normal. Ancak bana 2 birime gelen kargoyu geri yollamak isteyince 5 birim fiyat istediler. Aynı ürün, istanbuldan-bursaya geliş fiyatı 2 birim, bursadan istanbula aynı şubeye geri gönderim 5 birim para :)

Dedim bu işin mantığı nedir? Aynı mesafe ve aynı kargo? İstediğiniz bu fiyat çok saçma değil mi? Dediler ki; "karşı şube özel şube indirimi uygulamış olabilir". Aynı indirimi bana da uygulayın deyince bizim şubeden öyle bir indirim yapmamız imkansız dediler ve bende ürünü iade etmekten vazgeçtim :D

Hatta işin daha garibini üniversite yıllarında otobüs firmalarında yaşadım. Şehrimden üniye giderken bilete 20tl ödüyorsam dönüşte 25-30tl civarı bir fiyat ödüyordum. Aynı mesafe ve aynı firma. Ancak şaka gibi o şehirdeki tüm otobüs firmalarının tutumu aynıydı. Giderken 2 birim, dönerken 2,5 veya 3 birim para. Aynı yol aynı mesafe aynı otobüs. Nedenini çok sorguladım ama net cevaba ulaşamadım. Otobüsler boş dönüyor desek değil tıka basa dolu, tatil zamanına rastladığından pahalıdır deseniz alakasız zamanlarda da yolculuk yaptım, bir şey değişmedi. Firmaların saçma sapan fiyat politikasından kaynaklanıyor, şahıslarla alakalı değil bu durumlar.

En son bizim ülkede bazı şeylerde mantık aramamak gerektiğini o yıllarda öğrendiydim .

hocam sizin bahsettiğiniz olay, firma anlaşmalı olduğu kargodan indirim alıyordur anlarım. Ben bireysel olarak egzozu paketledim şubeye gittim, koliye koymama lüzum varmı dediğimde "ağabey 10 numara paketlemişsin sıkıntı yok" dediler 21tl karşılığı gönderimi sağladılar. Şimdi 21 nerde 102 nerde, 42tl ye aldığı kargoyuda alırken iptal olabilir demiş ve şu an kargo iptal oldu.Ben burada bireysel bi hüsumet arıyorum, şikayet ettiğim için kargomu göndermemeye çalışıyorlar ama iş burada bitmeyecek

hocam sizin bahsettiğiniz olay, firma anlaşmalı olduğu kargodan indirim alıyordur anlarım. Ben bireysel olarak egzozu paketledim şubeye gittim, koliye koymama lüzum varmı dediğimde "ağabey 10 numara paketlemişsin sıkıntı yok" dediler 21tl karşılığı gönderimi sağladılar. Şimdi 21 nerde 102 nerde, 42tl ye aldığı kargoyuda alırken iptal olabilir demiş ve şu an kargo iptal oldu.Ben burada bireysel bi hüsumet arıyorum, şikayet ettiğim için kargomu göndermemeye çalışıyorlar ama iş burada bitmeyecek.

Yok hocam işin ilginç yanı ürünü gönderen firma değil sıradan bir kişiydi. Satıcı bireysel kişiydi yani. Hatta arkadaş kargo fiyatı uygun olsun diye 3-4 farklı kargonun şubesini gezip en uygun fiyat verenle yolladıydı. Yani gönderen kişinin özel bir indirimi yada kargoyla anlaşması da yok.

Ben geri yollamak istediğimde yüksek fiyat verdiklerinde asıl buna şaşırdım. Dedim yollayan da şahıs bende şahıs, kutu aynı kutu neden 3 kata yakın fiyat farkı var deyince, "bize sistemden bu fiyat çıkıyor, karşı şubede az çıkmış olabilir, belki o şubenin özel bir indirimi vardır" demişlerdi.

Yani aynı kutu için bir kargo firmasının A şehrindeki bir şubesi ile B şehrindeki başka bir şubesi size ayrı fiyat verebiliyor. Bunu da doğal karşılamamızı istiyorlar. Bence çok saçma bir şey ama bu olabiliyormuş. Kargo firmalarının saçma uygulamalarından biri daha.

Ayrıca sizin kargonuzla ilgili kendi fikrimi belirtirsem, komple egzoz sistemini 21 tl ye yollamayı başararak siz ilk etapta gerçekten çok uygun fiyat almışınız çünkü fotoğraflardan gözüktüğü kadarıyla hacim olarak çok yer kaplayan bir şey. Ufacık bir kutuya bile 18 TL fiyat çıkardılar geçende bana. Zarfı 14TL ye taşıyorlar gerisini siz düşünün :)

Kargo firmasını savunuyorum gibi oldu, öyle bir niyetim yok umarım yanlış anlaşılmam, sadece bu salakça durumların tüm kargo firmalarında yaşandığını izah etmek istemiştim. Yani hay yurtiçi hay diğerleri, al birini vur ötekine, pek bir fark yok aralarında, hepsi dandik. Yani sizin şahsınıza özel uygulanmış bir artniyetli tutum yok, kargo firmaları prensip olarak tüm kullanıcılarını mağdur etmeye,mutsuz etmeye çalışan lakayit firmalar, bu sefer de piyango size vurmuş sadece :)

Son düzenleme:
konuya google aramalarından geldim eski olabilir belki ama yurtiçi kargo şuan Türkiye deki eniyi kargolardan biri haline geldi resmen.Adamlar son zamanlarda yaptıkları ataklar ile pandeminin etkisi ile uçuşa geçti

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar