Yurtdışından İphone 5s getirtmek.

Bir tanıdığım vasıtası ile Hollandadan İphone 5s getirtme imkanım var.

Fakat bu konuda çok bilgisizim. İnternette araştırdım. 2-3 yıllık konular. Belki değişiklik olmuştur diye sormak istiyorum.

Getirteceğim cihazın garantisi olacak mı Apple türkiye tarafından ?

Birde yurtdışından getirip, pasaporta işlettiğimiz cihazlarda herhangibir sorun olma olasılığı varmıdır ?

Mesela sistem güncelleyememe, dil problemleri vs...

Teşekkürler.

Arada çok fiyat farkı yok. Garanti kayıt gibi sorunlar da çıkıyor. En iyisi Türkiyeden yetkili satıcıdan almak.

Cihaz garantili olmaz.Pasaporta kayıt yaptırınca 120 lira civarı para gider. Dil veya güncelleme ile ilgili de herhangi bir problem olmaz.

Avrupa cihazları Türkiye'de garantili diye biliyorum.
kayıt parası ekleyeceksin. Başka bir problem yok.

en son 120 lira gibi bir ücreti vardı açtırmanın. bir sorun olmaz dostum merak etme. ben de fransadan 5s getirmeyi düşünüyorum. açtırması dahil 400 lira oynuyor arada.

Evet 120 liradan haberim var ve 120 tl yide ekleyince 400 tl civarı fark anca kalıyor.

Eğer garantisi olmayacaksa 400 tl için değer mi bilmiyorum açıkçası. İyice kararsız kaldım.

Ben 4s kullanıyordum. Cihaz bir kere servise gitti direk 0 cihaz verdiler.
Arkadaşlarımdaki iphone ların çoğu problem çıkardı, onlarda direk 0 ı ile değiştirdiler.

Ailemdede iphone kullanıcısı var ve onunda ses tuşunda problem var.

Yani açıkçası iphone kullanıpta servise gitmeyen tanıdığım yok gibi birşey.
Ama servis direk 0 ı ile değiştirdiği için problem olmuyor tabiki :)

Fakat yurtdışından getirtince garanti olmayacaksa çok büyük risk , kendim dahil olmak üzere birçok arkadaşımın iphone u patır patır servise giderken.

Ama biryandan da 400 tl az değil. Üzerine koyup kaskımı daha iyi bir marka ile değiştirebilme imkanım var.

Son düzenleme:
garantisini pek önemsemiyorum. kullandığım telefonlar genelde garanti bittikten sonra bozuluyor :D ben al derim, aradaki 400 lirayı da zamana yayarak tamirine harcamış olursun.

Kayıt konusu artık vergi dairesine parayı yatırdıktan sonra pasaport numarasını filan internetten girerek filan yapılıyor olsa da...
Bütün şebekelere açılması zaman alıyor,
bazen bir şebeke tutuyor kapatıyor, tekrar açtırıyosun filan eller havada..
Sisten gemiyle getirene kolaylık sağlıyor, tek tekçilere değil.
Ben bürokrasi ile kırtasiye ile uğraşırım dersen başka..
...

Amerika hariç tüm iphone'lar Türkiye'de uluslararası garantiye tabidir.
Eğer cihazınızı özel yazılım alan ülkelerden almamış iseniz (örneğin suudi Arabistan,birleşik arap emirlikleri) facetime kısıtlamanız olmaksızın tüm güncellemeleri tam alırsınız ve yükleyebilirsiniz.
Türkiye'de cep telefonları kayıtsız olarak belirli bir süre kullanılabilir, bildiğim kadarıyla 120 TL harç ücreti ve ülkeye 2 yıl içerisinde çıkış-giriş yapmış bir pasaport ile kayıt yaptırabilirsiniz.

Bir tanıdığım vasıtası ile Hollandadan İphone 5s getirtme imkanım var.

Fakat bu konuda çok bilgisizim. İnternette araştırdım. 2-3 yıllık konular. Belki değişiklik olmuştur diye sormak istiyorum.

Getirteceğim cihazın garantisi olacak mı Apple türkiye tarafından ?

Birde yurtdışından getirip, pasaporta işlettiğimiz cihazlarda herhangibir sorun olma olasılığı varmıdır ?

Mesela sistem güncelleyememe, dil problemleri vs...

Teşekkürler.

Malesef yurtdışından alınan iPhone marka telefonlarda Türkiye Apple garanti ve servis desteği sunmuyor.Ben iPhone 5 telefonumu İsviçre'den Zürich'ten kendim almıştım.Türkiye fiyatlarıyla arasında 100 max 200tl oynuyordu.Bana kalırsağ değmez, tavsiye etmem.

Not : Herhangi bir arızadan dolayı belli bir ücret karşılığında telefonu değiştirdiklerini duydum.Ben aldığım telefonu 2.5 sene sorunsuz kullanmıştım, biraz şans işi herhangi bir arıza demek ekstra ücret demek :)

Birde telefonu kayıt yaptırmak için en fazla bir ay içinde Türkiye'ye giriş yapması lazım ve iki telefon kayıt yaptırma hakkı vardı.

Benim terciğim kesinlikle TR cihazından yana olurdu.

Son düzenleme:
Güncel kur fiyatları ile yurtdışından telefon getirmenin bir esprisi kalmadı! Tüketici kan ağlıyooo... :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar