Yurtdışından Grenaj Alımı konusunda..

Öncelikle herkese merhabalar motoruma yurtdışından grenaj getirtmek istiyorum satın alacağım siteler arasında fairingmaster,Ebay,Aliexpress bulunuyor ama şuanda %80 ihtimal Aliexpressten alıcam fakat gümrükte yaşayacağım sıkıntılar hakkında sizden bi bilgi istiyorum birkaç arkadaş ile görüştüm birisinin bana söylediği şey ben aldım sorunsuz geldi gümrük vergisinide kargo şirketi vasıtası ile alıyorlar gümrükte takılma diye bi problem olmadı dedi diğer ise ptt den bi tebligat göndererek ürününün gümrükte takıldığını vergisini ödeyip gümrükten alması gerektiğini söyledi benim kafama takılan 2 soru var
1-Aldığım grenaj gümrükte takılıp benim vergisini ödeyip gidip ordan almam mı gerek yoksa ürün bana gelip vergiyi kapıda mı alıyorlar?
2-Gümrük vergisi 800-900 tl lik ürün için ne kadar tutar
bu konuda bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum..

Öncelikle 3 dolar üstü ürünlerin gelmesinde böyle proplemler çıkıyor. Belki satıcıya fiyatı biraz düşük göstermesini isteyebilirsin. Vergi ödeyince ise burdaki fiyata yakın ödersin bildiğim kadarı

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:20 ----------

30 dolar dan olacaktı düzeltme yapayım

Forumda alanlar var nicklerini yonlendiririm sana, neden aliexpressde karar kildin orda boyasizlar var cok ucuz ondan mi? Birde gumruge para odeyince geliyor sana en fazla 300-500 tutar nerden alirsaniz alin almadan once konusup gumruk icin minimum fiyat gostermelerini isteyin

Aliexpress satıcıları bedeli zaten düşük gösteriyorlar ancak mutlaka posta ile gelmesi lazım. dhl ups vs ile gelirse gümrüğe takarlar, yedek parça ticari diyebilirler. Belki sorunsuz alabilirsiniz. Ama ben en kötüsünü söyledim DHL %75 ticariye sokar. Bu durumda malzemeyi bireysel olarak çekemezsiniz.
Parça çok büyük değilse kapına gelir vergisini Ptt'ye kapıda ödersin, büyükse ordan alman gerekebilir.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Motosikletin ne cins?
Eğer büyük bir yarış motosikletin varsa satıcıyı çok dikkatli seç gelen karenajların çoğu sorunlu çıkıyor.
Gerçi uzun zamandır almadım ama şimdiye kadar düzgün sadece bir tane gördüm.
En iyisinde zırıltıdan durulmuyor.
Takarken elinde kalanlar zaten fiyata dahil opsiyon.:)

öyle yapmasını söyledim ve yapabileceğini söyledi vergi konusuna gelecek olursak burdaki bi arkadaş 270 dolara 80 tl gibi bi rakam ödediğini söyledi ne kadar doğru tartışılır tabikide

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------

Forumda alanlar var nicklerini yonlendiririm sana, neden aliexpressde karar kildin orda boyasizlar var cok ucuz ondan mi? Birde gumruge para odeyince geliyor sana en fazla 300-500 tutar nerden alirsaniz alin almadan once konusup gumruk icin minimum fiyat gostermelerini isteyin

dostum ilk başta fairingmaster düşündüm fakat ödeme ile ilgili sorunlar yaşadığım için aliexpress e yöneldim gümrük için konuştum uygun bi fiyat yapabileceğini söyledi vergi sorun değil kapıya veya ptt şubesine gelse ben gider alırım fakat boyuttan dolayı gümrükte takılmasından endişe duyuyorum sadece

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:57 ----------

bide dostum herhangibi daha detaylı daha önce bu işi yapan biri varsa forumda linkini atarsan çok memnun olurum

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:58 ----------

kargo ücretli olarak geldiğine göre onu bi sorarım ama yüksek ihtimal o firmalardan biri ile gelecektir öyle olursa takılır diyorsunuz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:59 ----------

Motosikletin ne cins?
Eğer büyük bir yarış motosikletin varsa satıcıyı çok dikkatli seç gelen karenajların çoğu sorunlu çıkıyor.
Gerçi uzun zamandır almadım ama şimdiye kadar düzgün sadece bir tane gördüm.
En iyisinde zırıltıdan durulmuyor.
Takarken elinde kalanlar zaten fiyata dahil opsiyon.:)

SS tarzı bi motora sahibim grenaj kalite konusunda büyük sıkıntılar yaşamamak için satıcıdan bu ürünlerin iç vida yerleri olsun tırnak geçme yerleri olsun bi detaylı fotoğraf isterim olmazsa o şekilde çözebiliriz heralde bu problemi ? :)

ödemede nasıl bir problem var fairingmaster da?
evet takılabilir 100 dolar falan yazsın belki takılmaz her 30+ takılmıyor diye biliyorum

ulan bu arada ben xiaomi aldım dur ona bir mesaj atıyım ne yazıcagını sorim :F

alan arkadaşlar;
@telike, @phoenixs

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:19 ----------

benim motorumda da çin grenaj var ve hiç güzel değil hasar görüp tamir olmuşmudur sanmıyorum ama her tarafı kafasına göre rengi kalitesi vidası falan çok kötü

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar