gümrük işlemlerinde birşey düzeltmek istiyorum. kargo gümrüğe takıldığında sitedeki ürünü aldığınız ekran görüntüsü, paypal hesabınızdaki ödemeyi gösteren ekran görüntüsünden çıktı alıyorsunuz bu şekilde gümrüğe gidip ödediğiniz parayı ıspatlıyorsunuz.
Şimdiye kadar sadece 2 defa gümrüğe düştü urunlerim ondada ozel kargo firmasi idi kendileri odeyip bana faturasini getirdiler. Ama guzel bilgi, paylasalimki deger kazansin
Bende ebay dan bir eldiven alacaktım, payball üye oldum fakat; niyeyse banka kartını kabul etmedi, illa kredi kartı mı olacak? Bu arada kredi kartı kullanmayanlar ödeme için havale veya başka bir yol var mıdır?

[url]http://i.hizliresim.com/poN3Gr.jpg[/url]
Ondan sonra küfüre günah derler
[url]http://i.hizliresim.com/poN36r.jpg[/url]
Buna benzer dünya kadar örnek var. Malum sitedeki mağazaya yazıyorum '50$ perakende satış fiyatı olan ürünü neden bu fiyatlara satmaya çalışıyorsunuz, biraz uygun fiyata versenizde bizde yurtdışından alacağımıza sizlerden alsak' niyet gerçekten iğnelemeye calismak falan degil üstüne insan gibi bi kar farkı koy 1 ay kargo bekleyecegime senden alayim sende kazan eywallah. Ama yok olurmu tuttuģunu öpecek bizim esnafımız sağolsun
Yok yok bazıları çin malı olduğunh söylüyor sorduğun zaman. Bazıları da çin malı değil demiyor ithalat ihracat gümrük mümrük sayıyor sayıyor o yüzden bu fiyata geldiğini savunuyor. Bende cemaat olarak imama dönüp diyorum ki zarar ediyorsak kapatalım camiyi hoca.
Bizim halkımız ağlaşmayı,kazanamıyoz demeyi âdet haline getirmiş malesef.Ama kâr+kâr+kârdan kâr yapmayı çok seviyor.Şükür zaten hiç yok.Dışarıda yemeğin yanına şişe kola söylüyorsun,üzerinde eşşek kadar 50 krş yazıyor.Depozitolu 75krş diyor,şişeyi yemeyeceğine göre 50krş.Hadi yedik diyelim.Hesap öderken 2 TL :queen: Bunun için kim tartışır ??? Ortaokuldan beri iş hayatındayım.15 yılı esnaf yanında,hiç biri de kazanamıyor hep zarar.Yaşım 36 oldu aynı esnaf hala zarar,gerçi şu an tatildeNe diyelim,iyi tatiller:queen:
Koskoca adamlar yalan söyleyecek değiller ya tabiiiki zarar ediyorlar. Hatta onlarınki bir nevi amme hizmeti. Esnaf olmasa halk geçinemeyecek. Neden? E adamlar zararına iş yapıyor millet geçinebilsin diye.
Ya işin gırgırı şamatası bi yana kimseye kazanmasın demiyoruz tabiiki kazansın ama 50 liralık malı getiripte 450 liraya da satmasın, insanlar aptal yerine konulmasın. Derdimiz bu
Ben aliexpresden bir kaç ürün aldım ama takibini yapamıyorum, yani ptt ile sorguladığımda herhangi bir şey çıkmıyor, sizin her aldığınız her ürün için ptt den takip yapabiliyor musunuz?
Gümrük görevlisi Gümrüğü konu malzeme olarak belirtirse yeniden internetten araştırıp değerlendirme yapar ( faturaya bakmaz ) emsal fiyat üzerinden %18 yada %20 Gümrük işletir.