İyiden biraz tatsıza giden bir deneyim ekleyeyim.
RS'in zincir dişlileri değiştirmek istiyorum yakın zamanda, Ön dişli ve zinciri carpi'den çözüyorum. Arka dişli bulmak ise büyük sıkıntı. Kimse stoklu çalışmıyor, stokta bir iki ürünü olan sitede de benim aradığım 43 arka yerine 42-45 falan bulunabiliyor. Bir çok yerde 6 hafta gibi tedarik süreleri var, o kadar da uzatmak istemiyorum. (Bir de işte Avrupa'da Superlite bulmak zor, Amerika'da çok pahalı, Afam az yerde var falan filan biraz ızdıraplı iş..)
Velhasıl FC-Moto'da stokta AFAM Stahl çelik arka dişli buldum, 3-5 güne kargolanır dediği için de ellerinde var diye düşünüp sipariş verdim. Güzel kısmı şu, "bunu da alırım bir ara" dediğim Interphone kulaklık mikrofon setini girlikte almayı unuttum. 2 gün sonra da bu ürünü satın aldım ve sipariş notuna "bedava kargo için sipariş no xx" diyerek ilk dişli siparişinin kodunu yazdım, ikinci siparişteki kargo ücretini iade ettiler. Tertemiz aklı başında süreç, pırıl pırıl.
Tatsızlaşmaya başlayan kısım ise üçüncü defa teslimat ertelendi maili geliyor. AFAM Stahl ellerinde yok anlaşılan. 2 Mayıs'ta sipariş vermiştim, 10 Mayıs'ta mail geldi, bize gelmesi 13 Mayıs dedi. 13 Mayıs'ta mail geldi 15 Mayıs dedi. 14 Mayıs'ta mail geldi tekrar, 23 Mayıs'a attılar. Böyle böyle bu da 4-6 haftaya yaklaşacak gibi. Bir de üstüne FC-Moto'nun DHL Ground ile çalışmasından ötürü ürünü PTT getirecek, kapıda nakit vergi ödemekle uğraşacağım. Üstüne üstlük Interphone seti verdiler kargoya, iki defa kargo parası FC'ye girecek şimdi bu stoğu yanlış gördükleri için =)