Yurtdışı -> Yurtdışı taktiği

Motosikleti
D400
Merhaba

Bir süre sonra Kotor'a gideceğim fakat oradaki ekipman fiyatları ülkemizden daha pahalı.
Malumunuz fcmoto vs. ülkemize göndermiyor artık 30 euro mevzusu yüzünden.

merak ettiğim şey şu;

FCmoto ya da benzer bir siteden alışveriş yapsam ve bunu kotora göndersem; tüm vergileri ödemiş olurum değil mi fcmotodan alırken? yani bana ek bir vergi vs. çıkmaz.

Bir de orada 4 gün kalacagım ürünün gelme tarihi ile kalma tarihim denk olmayacaktır; tanıdık da yok. Ben gelmeden önce oraya ulaşması için nasıl bir taktik izlemem laızm? Nereye / kime bıraktırabilirim sizce ürünü?

Airbnb oldugu için ev sahibi yanaşmaz daha önce denedim =)

FC Moto özelinde değil bu söylediğim, ama misal DHL gibi bir firmayla göndertme şansın varsa gideceğin yerdeki DHL şubesinden teslim alablilirsin. Şubedeki çalışanın keyfine moduna göre değişir ama bir kaç gün tutmaya itiraz etmezler. Dedeağaç DHL 4 hafta bile tutarım diyor. =)

Karadağ'ın gümrük durumunu bilmiyorum şimdi bakmaya da üşendim ama EU içinde olmadığını biliyoruz, bu nedenle ürünleri +KDV ödeyerek alacaksın zaten. Ondan sonra tekrar bir para ödemene gerek yok, bir şekilde Türk gümrüğü bunlara bıdı bıdı etmezse. Motor kıyafeti ise üstüne giyer veya çantaya atar gelirsin zaten sorun olmaz, "büyük ihtimalle".

Merhaba

Bir süre sonra Kotor'a gideceğim fakat oradaki ekipman fiyatları ülkemizden daha pahalı.

merak ettiğim şey şu;

FCmoto ya da benzer bir siteden alışveriş yapsam ve bunu kotora göndersem; tüm vergileri ödemiş olurum değil mi fcmotodan alırken? yani bana ek bir vergi vs. çıkmaz.

Bir de orada 4 gün kalacagım ürünün gelme tarihi ile kalma tarihim denk olmayacaktır; tanıdık da yok. Ben gelmeden önce oraya ulaşması için nasıl bir taktik izlemem laızm? Nereye / kime bıraktırabilirim sizce ürünü?

Karadağ'ın gümrük mevzuatına bakmak gerek. AB üyesi olmadığı için vergilendirme vardır. Türkiye'deki kadar olmasa da benzer işlem prosedürleri var.

Eğer imkanınız varsa AB üyesi ülkeye göndermeniz daha avantajlı olur.

Motosikleti
Forza 250
Eğer ki gideceğiniz otel belliyse otele sipariş verebilirsiniz,daha sonrasında ise kalacağınız oteldeki resepsiyon kısmını ararsanız sizin için muhafaza edeceklerdir.Çok kez yaptığımız bişey.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Airbnb kısmını şimdi gördüm,yinede denemekte fayda var ama her insan bir değil sonuçta.

Motosikleti
D400
Kalacağım yer ne yazık ki mümkün değil airbnb ne yazık ki, DHL firmasına ricacı olurum ama işte alışveriş sitesine de güven olmuyor

Daha önce yurtdışından 2 kere alışveriş yaptım birisi 2 haftada birsi 4 haftada geldi. yani denk getirmek çok zor kısa süreli kalışlarda. Bu nedenle DHL firması da problem yaşatacaktır.

Vergilerin hepsini fcmoto halledecekse sıkıntı yok da teslim noktasında olursa sıkıntı olabilir peşin ödetiyorsa iyi.

Fakat nereye nasıl bıraktırcağımı bilemedim işte =)

75 euro üstü %21 KDV + +5 gümrük vergisi yazıyor internette.
Neyse ki yine ucuz :D

Motosikleti
1190 ADV
Merhaba

merak ettiğim şey şu;

Oradaki ekipman fiyatları ülkemizden daha pahalıysa onlarda bizim gibi yüksek vergi ödüyorlardır.

Şöyle düşün, gideceğin ülkede yaşayan insanlar FCmoto'dan alışveriş yapmasını bilmiyor mu çok daha pahalıya kendi ülkerinden alıyor ? Çok daha pahalıya kendi ülkelerinden almıyorlarsa satıcılar niye uğraşıyor ?

Söylediğin gibi bir alışveriş gereksiz riskli, 100 euro az ödeyeceğim diye 200 euro boşa da harcayabilirsin.

Tavsiye etmem.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
FC Moto özelinde değil bu söylediğim, ama misal DHL gibi bir firmayla göndertme şansın varsa gideceğin yerdeki DHL şubesinden teslim alablilirsin. Şubedeki çalışanın keyfine moduna göre değişir ama bir kaç gün tutmaya itiraz etmezler. Dedeağaç DHL 4 hafta bile tutarım diyor. =)

Karadağ'ın gümrük durumunu bilmiyorum şimdi bakmaya da üşendim ama EU içinde olmadığını biliyoruz, bu nedenle ürünleri +KDV ödeyerek alacaksın zaten. Ondan sonra tekrar bir para ödemene gerek yok, bir şekilde Türk gümrüğü bunlara bıdı bıdı etmezse. Motor kıyafeti ise üstüne giyer veya çantaya atar gelirsin zaten sorun olmaz, "büyük ihtimalle".
Dedeağaç'da bi ahbap bulsak ne iyi olurdu. Hatta Dedeağaç da değil, Edirne Pazarkule sınır kapısının öte tarafındaki ketanelik kasabasında bir adres olsa bana arabayla 45 dakika o sınır kapısı, ayda bir gidip bagaja doldurup gelirdim.
Bagaj motosiklet ekipmanı ile dolu olunca arabadaki kişi başına birer ürün olunca sınırdan geçerken bizim gümrükçüler bir şey demiyor.
Tabi internetten bu şekilde alınca tax free'yi nasıl yaparız onu bilemedim.
Keşke Selanik bu kadar uzak olmasa, ya da oradaki mağazalar daha yakın şehirlerde de olabilse.

Motosikleti
D400
Oradaki ekipman fiyatları ülkemizden daha pahalıysa onlarda bizim gibi yüksek vergi ödüyorlardır.

Şöyle düşün, gideceğin ülkede yaşayan insanlar FCmoto'dan alışveriş yapmasını bilmiyor mu çok daha pahalıya kendi ülkerinden alıyor ? Çok daha pahalıya kendi ülkelerinden almıyorlarsa satıcılar niye uğraşıyor ?

Söylediğin gibi bir alışveriş gereksiz riskli, 100 euro az ödeyeceğim diye 200 euro boşa da harcayabilirsin.

Tavsiye etmem.

Gümrük sınırı böyle değilken de bizim ülkedeki insanlar cogunlukla yurtiçi alışveriş yapıyordu yurtdışı daha ucuz olmasına rağmen. Bu alıcının algısı ile alakalı, adam %30 pahalı alırım ama ülkemden alırım diyebilir.

Zaten "almalı mıyım" konusu değil bu =) taktik arıyorum belki yurtdışında benzer bir durum için bi çakallık düşünen olmuştur diye.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Merhaba

merak ettiğim şey şu;

ben fcmotodan bu 30 euro sınırı gelmeden alışveriş yaptığımda şöyle olmuştu fcmotodan normal vergisiz bi şekilde ödedim kargom türkiyeye geldiğinde ups bana link gönderdi linkten gümrük vergisini ödedim gidip depodan teslim almıştım kotorda da aynısı olur diye düşünüyorum
game_poster_knightsoftheoldrepub_1_d341747d.jpeg

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Şeytan diyo git boş bavulla, topla getir sat. İnsanlar vize randevusu bulamıyor, biz zamansızlıktan varken gidemiyoruz.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
bombay sapphire cin im bitti act. Gidersen falan bana litrelik alırsan sevinirim.
Arabasına bavulda amortisör sokmuş insanım ben. Alırım almasına ama "gizlilik" dolayısıyla sana ulaşabileceğimi sanmıyorum. Benim tükettiğim az miktarla taşımaya da değmez. Evde chenet chardonnay şarabım var, anca arada sırada risotto yaparken kullanıyorum. Bitiremedim. Normalde "le köpeköldüren" beyaz şarap koysanda oluyor.

Bu arada deneyimime göre ertesi gün baş ağrısı yapmayan tek cin gordons. F/p olarak zirve.

Macro center'da güzel kokteyl karışımlarıda satılıyor, donuk olarak, tavsiye ederim. Kuzu kulağı ekşi tadıyla favorim.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben buradan bir kardeşimize motora başlayacağını söylediğinde mont ve eldiven getirmiştim. Bir talebimde olmadı ücret olarak. Nickini hatırlamıyorum. Ben gidiyorum sana mont getireyim diye ilk teklif ettiğim andan itibaren hep whatsapp'tan konuştuk. Çok düzgün bi çocuktu ama. Muhtemelen böyle bir iyiliği yapmama inanamamıştır, İlk etapta dolandırıyorum sanmış olabilir :D Burada satılan 10k'lık revit mont'u 3bine falan almıştık :D Görürse yazsın lütfen bendim diye.

Hayır işi yapmak isteyen böyle bişey yapabilir. En azından motora ekipmanlı binmesini sağlarsınız milletin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar