Yurt dışından 'vergisiz alışveriş' sona erdi: 30 euro limiti kaldırıldı.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
EYkspwiVAAMMkx5.jpg

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Bu ülkede iktidar değişikliğinde de devam eder böyle düzenlemeler. Hepimizin alışık olduğu KDV bile 80'lerde başlamış. Eminim o zamanlar insanlar bizim gibi tepki vermiştir.

Bu ülkede iktidar değişikliğinde de devam eder böyle düzenlemeler. Hepimizin alışık olduğu KDV bile 80'lerde başlamış. Eminim o zamanlar insanlar bizim gibi tepki vermiştir.
Değişsin ondan sonra konuşuruz bunları. Kimse gelenin mükemmel olmayacağının farkında ama kökleşmiş yozlaşmanın bozulması gerek. Eminim bunların döneminden önce de farklı bir grubun kökleşmiş yozlaşması vardı. Sürekli değişim şart. İnsanın yatağının çarşafını bile kaç kere değişir havalandırır. Siyasiler daha da kokuşuyor.

Motosikleti
R25
Tamam da mesele sağlık ise ürün standartlarına bakılsın yada sadece risk arzeden ürünlerde(çocuk oyuncakları) bakılsın.
Vergi koyulması alakasız geliyor. Talep edelim firma sertifikalarını da göndersin olsun bitsin.
Vergi koyup maliyet arttırmak daha ucuz ürünlere yönelinmesine yol açmaz mı?
Gelen ürünlerde riskli bulunan ürün %80 üzerinde açıklanmıştı yanlış hatırlamıyorsam, yani çok büyük oran ve ürün grubu. Zaten tüm bu verilerin bize gelen kısıtlamalarla alakası yok, sağlığımızı düşündüklerine inanmak zor :D

İşin içinde oyuncaklar vs. olunca (bizde de 2025 ekimde kısıtlanmıştı) Avrupa ülkeleri de erkenden kısıtlama getirmeye başladı, normalde 2028'e kadar muafiyeti kaldırmaları planlanıyordu.

Sertifika konusuna gelecek olursak, o süreç hiçbir şekilde bizim yararımıza olacak bir durum değil. İstisnaları bir yana tutarak firmalardan sertifika almanız çok zor. Hatta Çin siparişlerini baz alırsak neredeyse hiçbir firmanın sertifikası olmadığına emin olabilirsiniz. Olurda bulursanız, o sertifikayı denetlemek için Türkiye gümrüğüne ödeyeceğiniz ücreti hesaba katmıyorum. Aynı denetimleri kendi içimizde yapsalar ne kadar ürün geçer o çok ayrı bir konu :D

Gelen ürünlerde riskli bulunan ürün %80 üzerinde açıklanmıştı yanlış hatırlamıyorsam, yani çok büyük oran ve ürün grubu. Zaten tüm bu verilerin bize gelen kısıtlamalarla alakası yok, sağlığımızı düşündüklerine inanmak zor :D

İşin içinde oyuncaklar vs. olunca (bizde de 2025 ekimde kısıtlanmıştı) Avrupa ülkeleri de erkenden kısıtlama getirmeye başladı, normalde 2028'e kadar muafiyeti kaldırmaları planlanıyordu.

Sertifika konusuna gelecek olursak, o süreç hiçbir şekilde bizim yararımıza olacak bir durum değil. İstisnaları bir yana tutarak firmalardan sertifika almanız çok zor. Hatta Çin siparişlerini baz alırsak neredeyse hiçbir firmanın sertifikası olmadığına emin olabilirsiniz. Olurda bulursanız, o sertifikayı denetlemek için Türkiye gümrüğüne ödeyeceğiniz ücreti hesaba katmıyorum. Aynı denetimleri kendi içimizde yapsalar ne kadar ürün geçer o çok ayrı bir konu :D
Zaten muhtemelen gelen sertifikalar sahte falan olur ama şuan "getirmeyin!" demeye döndü olay. Ticari firmaların getirdiklerinin hepsi sertifikalı mı yada sertifikaları gerçek mi?

Yani oyuncağa kısıtla da adam arabasına aksesuar alıyor kanserojen ne alaka😂

Bu arada yanlış anlaşılmasın ben Çin egemenliğine karşıyım ama maalesef aldığımız her üründe bir Çin payı var neredeyse. Geçen yerli bir firmanın süpürgesini aldım. Çok güzel falan ama döner fırçalı aparatı Çin ürünü. Hani yerli üretilende bile böyle durum var. Bunların kaçı sertifikalı ki.

Bana tamamen Çini baskılama ve vergiyi arttırma politikası gibi geliyor. Madem Batı bu kadar çin egemenliğine arşı o zaman Afrikayı ve bu vergilerle kendi vatadaşlarını sömürmeyi bırakıp Üretimi yavaştan afrikaya çeksinler. Tabi işlerine gelmez yükselen bir afrika. Daha yapılacak çok soykırım var oralarda.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
KDV 80'lerde Özal zamanında gelmişti hatta çok tepki olmuştu ama 80 darbesi sonrası ortamda tepki olsa ne olacak zaten bir sürü şeye bir sürü tepki var ama kimsenin sesi çıkamadığı zamanlardı. Zaten 80 darbesi amacı da buydu.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
KDV 80'lerde Özal zamanında gelmişti hatta çok tepki olmuştu ama 80 darbesi sonrası ortamda tepki olsa ne olacak zaten bir sürü şeye bir sürü tepki var ama kimsenin sesi çıkamadığı zamanlardı. Zaten 80 darbesi amacı da buydu.
Esnaf, serbest meslek sahibi, KOBİ'ler vs. vergi vermiyor diye ücretliden alınan dünyanın en geri zekâlı vergisidir KDV. Ben vergilendirilmiş kazancımı harcarken neden yine vergi veriyorum ki? (Düzeltiyorum; dünyanın ikinci en geri zekâlı vergisi; ilki ÖTV...)

Bence anayasal bir şey de değil: Anayasanın 73. maddesinde "Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı, maliye politikasının sosyal amacıdır." yazar. KDV'yi sadece mal veya hizmetin son tüketicisi, üstelik vergilendirilmiş kazancını harcarken ödüyor. Bunda adaletli ve dengeli bir durum yok. Adaletli değil çünkü ben zaten vergimi ödemiştim, niye bir daha vergi ödüyorum? Dengeli değil çünkü mal ve hizmet üretimi zincirindeki halkaların hiçbiri üzerinde bir vergi yükü kalmıyor, tüm yük katlana katlana son tüketiciye yükleniyor. Kimin aklına geldiyse belâsını bulsun, vefat ettiyse mezarında takla atsın...

(Ekleme: KDV kanunu 1984'te yayınlanmış.)

Motosikleti
XV250 - FZ6
Eskiden en azından kdv iadesi vardı, onu da kaldırdılar. Tepki olmasın diye önce maaşa sabit ek olarak asgari geçim gideri mi nedir, öyle bir şey eklediler, sonra onu da kaldırdılar. Kurbağalar alışsın diye.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Rahmetli Ayşegül Atik'in oynadığı ve 80'li yıllarda Trt ekranlarında kamu spotu gibi izlediğimiz bir reklam vardı "önce alışveriş, sonra fiş" diye. Offf offf kadıncağızın fiş diye elektrik fişi alması hala zihnimde.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Rahmetli Ayşegül Atik'in oynadığı ve 80'li yıllarda Trt ekranlarında kamu spotu gibi izlediğimiz bir reklam vardı "önce alışveriş, sonra fiş" diye. Offf offf kadıncağızın fiş diye elektrik fişi alması hala zihnimde.
Birde "fişini de al mustafali, fişini de al mustafali" vardı o seriden.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Birde "fişini de al mustafali, fişini de al mustafali" vardı o seriden.
Off ne ilginç yıllardı. Rahmetli Erol Günaydın'ın oynadığı "Bay yanlış ile Doğru Ahmet" ile karşıdan karşıya mal gibi geçmemeyi, önce sağa, sonra sola, sonra tekrar sağa bakma fikri de beynime kazınmış.

alışveriş yaptıgımızda çıkacak net rakamı hesaplama yöntemi var mı?

gümrüğü, müşaviri vs?

en olmadı tek faturada 3-4 kişi birleşip toplu alalım alacagımızı kar ettiriyor ise.
Bu çok mantıklı bişey aslında, bazı kalemlerden daha az ödeyerek kurtulunabilir fakat çoğu kalem her ürün başına gelecek vergi şeklinde düzenlenmiş. Kısaca o kadar profesyonel şekilde düdükleme düzenlemesi olmuş ki toplu siparişin bile önünü kesmişler 😅

Motosikleti
D400
Bu çok mantıklı bişey aslında, bazı kalemlerden daha az ödeyerek kurtulunabilir fakat çoğu kalem her ürün başına gelecek vergi şeklinde düzenlenmiş. Kısaca o kadar profesyonel şekilde düdükleme düzenlemesi olmuş ki toplu siparişin bile önünü kesmişler 😅

yüce rabbim memet şimşeki bizi düdüklesin diye yaratmış.

licensed-image

F54

geçirenler sağolsun
son siparişlerinizi verin 1 ay sonra bu kadar ucuz hiçbir zaman alamayacaksınız
yerli esnaf e ticaret yapanlar vazelinleri çoktan stokladı

Motosikleti
XV250 - FZ6
Protesto olarak tek çare boykot yapmak gibi duruyor şimdilik.
Alışveriş sitelerinden hiçbir şey almamak iyi bir boykot cinsi olabilir. Hatta işi büyütüp, yerel satıcılardan temel gıda alıp, onun dışında başka hiçbir şey almamak da şahane olurdu. Ama bizim millet anlamaz bu işlerden.

Protesto olarak tek çare boykot yapmak gibi duruyor şimdilik.
Alışveriş sitelerinden hiçbir şey almamak iyi bir boykot cinsi olabilir. Hatta işi büyütüp, yerel satıcılardan temel gıda alıp, onun dışında başka hiçbir şey almamak da şahane olurdu. Ama bizim millet anlamaz bu işlerden.
Zor hocam ya🙃 insan illa bir şeyler alıyor. Ama alışverişi azaltmak şart zaten de korkuyorum bu hükümet vergi miktarı düştü diyip oranları yükseltir. Manyak bunlar.

Bu ülkede vergi adaletsizliği olduğu sürece ülkedeki ekonomiyi döndürmek için alt ve orta kesim üzerine konulan vergiler gittikçe artacak. Bunun başka yolu yok maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar