Yurt dışından 'vergisiz alışveriş' sona erdi: 30 euro limiti kaldırıldı.

Motosikleti
D400
1,5 sene önce 150 euro için 12500 tl masraf çıkmıştı.
Ürün fiyatının 4 katı kadardı.
Belki 5 kişi birleşip alınabilir. Daha ucuza gelir mi bilmem?

sallıyorum 12500 ün 2500 ü vergi, 10000 i gümrük ise ve gümrük faturadan bagımsız olarak sabit ise 4 kişi 2500 den gümrüğü bölüşüp 1-2k euroluk sipariş + vergi ile halledebilir.

ama tutar yükseldikce vergi hariç gümrük ücretleri de artıyor ise riskli denenmez.

sallıyorum 12500 ün 2500 ü vergi, 10000 i gümrük ise ve gümrük faturadan bagımsız olarak sabit ise 4 kişi 2500 den gümrüğü bölüşüp 1-2k euroluk sipariş + vergi ile halledebilir.

ama tutar yükseldikce vergi hariç gümrük ücretleri de artıyor ise riskli denenmez.
Güncel rakama bakmak lazım.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
en olmadı tek faturada 3-4 kişi birleşip toplu alalım alacagımızı kar ettiriyor ise.
"Avçı ne kadar al bilse, ayı o kadar yol bilir" - Atasözü (al=hile)
qb477ng.jpg

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)

• 1500Euro üzeri ticari oluyor > tek parça bile olsa... Aynı malzemeden 1den çok olması demek ticari yoruma açık demek.
  • Beyan verirken para transferi sorulacak tek yerden > tek kişiden çıkması lazım.
  • Aynı şekilde fatura v.s. tam olması lazım.
  • Bazı konular var gri alanda kalan, bunlar Bireysel ithallatta mümkün mü / değil mi > düzenlemeleri baştan okumak lazım yine.
  • Bazı ürünlerde dernek / meclis v.s. gibi oluşumlara üye olmanız gerekiyor. Bireysel ithallatta bu mümkün değil > düzenlemeleri baştan okumak lazım yine.
  • Bazı ürünlerde zorunlu testler var, sertifikasyonlar sunmanız gerekiyor. Bazı durumlarda bunların sizin adınıza olması gerekiyor. Bireysel ithallatta bu mümkün değil > düzenlemeleri baştan okumak lazım yine.
  • Bazı ürünlerde Türkçe kullanım kılavuzu isteniyor. Bireysel ithallatta bu mümkün değil > düzenlemeleri baştan okumak lazım yine.

Yani yolları şak diye kapattılar....

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yok mu yakın zamanda avrupa yapacak bana cardo spirit getirsin burda 9a dayanmış tax freeyle 3bine geliyo bedava nerdeyse

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aslında Bulgaristan/Yunanistan - Edirne arası bir teşkilat kursak iyi kazanırız. Mallar Bulgaristan/Yunanistan'da belirlediğimiz adrese gönderilecek, oradan arabayla kaçak yollardan Edirne'ye, Edirne'den de sanki şehirler arası kargo yolluyormuşuz gibi kargo şirketi aracılığıyla adrese teslim. Organizasyonu yapan kaçakçılar olarak biz de cüzzi bir kar alacağız. :)

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Aslında Bulgaristan/Yunanistan - Edirne arası bir teşkilat kursak iyi kazanırız. Mallar Bulgaristan/Yunanistan'da belirlediğimiz adrese gönderilecek, oradan arabayla kaçak yollardan Edirne'ye, Edirne'den de sanki şehirler arası kargo yolluyormuşuz gibi kargo şirketi aracılığıyla adrese teslim. Organizasyonu yapan kaçakçılar olarak biz de cüzzi bir kar alacağız. :)
Valla idealist bir memur benim yanımdaki yedek far ampullerini otomobil yedek parça saymaya kalkmıştı... Kaşınmayın... :D

Bu arada son 2 Sakız seyahatimde de arabam X-Ray'e girdi. Her türlü sıkıştırıyorlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
yok mu yakın zamanda avrupa yapacak bana cardo spirit getirsin burda 9a dayanmış tax freeyle 3bine geliyo bedava nerdeyse
Bana çok sevdiğim bir yakın dostum ikili paket cardo packtalk edge getirdi, dün istanbul'a gittiğimizde teslim aldım, ama işten güçten daha paketini açamadım, masamda karşımda duruyor öyle. Türkiyedeki tekli fiyatına ikili paket gelmiş oldu.

Motosikleti
Hero Dash 125

Hani şöyle sınıra yakın oturan, yengeden yeşil pasaportlu, yakın zamanda işsiz kalacak olan bir arkadaş falan olsa keşke.:unsure:

Motosikleti
R25
1500 Euro limiti sadece ilaç cinsi ilaçların getirilebilmesi için koyulmuş bir limit. Bu limit daha öncesinde de aynıydı, bir değişiklik olmadı. 2026 ile beraber, 30 Euro altı muafiyet kaldırılmış oldu. 30 Euro altındaki ticari mahiyet arz etmeyen siparişlerde zaten tek ve maktu vergi alınıyordu fakat müşavir ihtiyacı bulunmuyordu, basitleştirilmiş beyanname ile bizim yerimize işlemler yapılıyordu. Güncel mevzuata göre ilaç cinsi ürünler dışında tüm siparişlerde müşavir zorunluluğu bulunmakta. Maliyetler çok yüksek. Biz firma olarak bile bu maliyetlere katlanamıyorken bireysel olarak zaten bir mantığı kalmadı.

Aslında bakıldığında bunun doğru uygulama olduğunu kesin, yakın zamanda tüm avrupa ülkeleri de bu uygulamaya geçecektir. Buradaki asıl neden gelen ürünlerde kullanılan maddelerin insan sağlığını ciddi derecede riske atacak malzemelerden oluşması ki zaten bu araştırmayı bizden önce Avrupa ülkeleri yaptı ve gündeme getirdi.

Tek sorun şu ki Avrupa ülkelerinde bu uygulamayı insan sağlığından dolayı yapıyorlar fakat bizim ülkede konunun sağlıkla bir ilgisi olmadığı kesin.

1500 Euro limiti sadece ilaç cinsi ilaçların getirilebilmesi için koyulmuş bir limit. Bu limit daha öncesinde de aynıydı, bir değişiklik olmadı. 2026 ile beraber, 30 Euro altı muafiyet kaldırılmış oldu. 30 Euro altındaki ticari mahiyet arz etmeyen siparişlerde zaten tek ve maktu vergi alınıyordu fakat müşavir ihtiyacı bulunmuyordu, basitleştirilmiş beyanname ile bizim yerimize işlemler yapılıyordu. Güncel mevzuata göre ilaç cinsi ürünler dışında tüm siparişlerde müşavir zorunluluğu bulunmakta. Maliyetler çok yüksek. Biz firma olarak bile bu maliyetlere katlanamıyorken bireysel olarak zaten bir mantığı kalmadı.

Aslında bakıldığında bunun doğru uygulama olduğunu kesin, yakın zamanda tüm avrupa ülkeleri de bu uygulamaya geçecektir. Buradaki asıl neden gelen ürünlerde kullanılan maddelerin insan sağlığını ciddi derecede riske atacak malzemelerden oluşması ki zaten bu araştırmayı bizden önce Avrupa ülkeleri yaptı ve gündeme getirdi.

Tek sorun şu ki Avrupa ülkelerinde bu uygulamayı insan sağlığından dolayı yapıyorlar fakat bizim ülkede konunun sağlıkla bir ilgisi olmadığı kesin.
Tamam da mesele sağlık ise ürün standartlarına bakılsın yada sadece risk arzeden ürünlerde(çocuk oyuncakları) bakılsın.
Vergi koyulması alakasız geliyor. Talep edelim firma sertifikalarını da göndersin olsun bitsin.
Vergi koyup maliyet arttırmak daha ucuz ürünlere yönelinmesine yol açmaz mı?

Motosikleti
Ns200 15"

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

İkinci cümlenize katılıyorum ama müsaadenizle. 🥱

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir dahaki seçimlerde gevşek gevşek "yaaaa ben Akp'yi sevmiyorum ama başka parti mi var yaaaa?" diyerek yine Akp'ye oy atan forum üyelerinin kimlik bilgilerini ele geçirir, onların üzerine şirket kurar ve piyasaya öyle bir borç yaparım ki torunları bile ödeyemez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar