Yurt Dışından egzoz getirmek.

Merhaba arkadaşlar. Yurt dışından gelecek olan bir arkadaş bana vance & hines marka short egzoz getirecek. Konuyla ilgili biraz araştırma yaptım fakat beni tatmin eden bir cevaba ulaşamadım. Öncelikle şunu belirteyim, arkadaşa egzozları kutusundan çıkarmasını ve sanki ikinci el bir ürünmüş gibi paketlemesini istedim. Uçakla geleceği için ekstra bir bagaj olarak yanında taşıyacak. Türkiyeye giriş yaptıgı sırada gümrüğe takılma ihtimali varmıdır sizce ? Gümrükte sorarlarsa bunu ne yapacaksın diye. Hediye olarak getirdigini veya kendi motoru için getirdigini söylemesini istedim. Bununla ilgili bir sıkıntı çıkarmı acaba? Gümrükle ilgili bir sorun çıkmaması için o koca demir parçalarını nasıl ve ne şekilde getirmesi daha işin kuralına uygun olur? Türkiyedeki satış fiyatı 1000 euro olan bir ürünün yurt dışında 320 dolar olması nekadar komik degilmi. Nasıl bir memleket oldu burası yahu :(...

örnek olması açısından aşağıda bir link paylaştım. oradan egzozun boyutunu gorebilirsiniz.

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

http://www.hastingsmotorcycleparts.com/Vance-and-Hines-Stagger-Style-Short-Shots-Exaust-EX143.htm

Üründen 1 adet getirdiği için sorun olmaz. Ayrıca 70$ gibi fatura kestirseydi eğer daha güzel olurdu.

açıkcası aralık ayında getireceginden dolayı ürün siparişini henuz vermedim fakat ürünü alırken satıcıdan 70 80 dolarlık bir fatura kesmesini isteyebilirim. en azından yanında bulunur.

Aynen katılıyorum. Fatura tutarı 100 $ altında olduğu zaman karışmazlar.
Zaten her yolcunun yanında getirebileceği eşyalar için limit ve ağırlık var. Egzozun takılacağını sanmıyorum.
Tabii başka ürünlerde getirmiyorsa, Birde yurtdışından ürün alıyorsanız pahalı ise karşı tarafla anlaşın ürünü gif (Hediye) olarak göndersin.
Bu yolla ülkemizde satılan 1.500 TL'lik fotoğraf makinasını 630 TL ye almıştım. hatta bu tür bir çok alışverişim oldu.
Gerçi aşırı alım yaparsanız gümrük sizden kredi kartı ve maaş kartı ekstresi istiyor. Alım satım yapıp yapmadığınıza dair. Bende çıkınca çoğu ürünüm geri posta olmuştu :p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Uçakta bavul içinde nasıl olur bilmiyorum ama ebay'den alırken commercial sample ve 75 eurodan az olduğunu belirtseler yetiyor :p. Her satıcı yapmıyor ama bunu tabii ki. Benim aldığım kisi pakedin içine özel bir köpük sıkmış, köpük kuruyunca sünger gibi oluyor. Bütün kolinin içi bu sünger malzemeyle kaplıydı. Gümrükte tam açamamışlar hatta bu yüzden ama sıkıntı çıkmadı, gümrük vergisinden de muaf geçti.

Moderatör
Devlet vergi toplayacak yer arıyor. Zırt pırt yazmayın, öyle geçti gümrükten, böyle hediyeydi, şöyle getirttim diye. Bir gün maliyeciler kapınızı çalıp vergi tahsil etmeye çalışırlarsa şaşırmayın :)

O kişi gelip kapımı çalarsa, misafirperverliğimi gösterip içeri alırım. Nakit olmadığı içinde kartımı onun po..sundan bol bol bahşiş bırakarak geçerim. :pl:

yurt disindan aldigim fan kontrolcusu bozulmustu, geri gondermem gerekiyordu cunku hala garantide. pttye gittim, biz alamayiz bunu gumruge gitceksin dediler. bozuk mali geri gondercen diye gumruge sokmak istiyolar adamlar kafayi yemis artik

Bana getiriyorlar bavul içinde, çok getirttim. Millet laptop ıvır zıvır elektronik getiriyor yahu :)

arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler. Yurt dışından sipariş vermek biraz riskli geldigi için arkadaşımdan rica ettim. Bavulla getirmesi daha garanti olur diye. eger ki düşük fatura ve paketinden çıkmış vaziyette getirirse havalimanında bir sorun çıkarmazlar umarım. Bekleyip göreceğiz bakalım :)

Bende aliexpressden falan akrepovic in replikasini alicamda zaten 60 70 dolar toplam sorun cikar mi acaba

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar