Yurt dışından aldığım gösterge ve karşıma çıkan gümrük fiyatı. Öneriniz?

Motosikleti
BAJAJ PULSAR F250
Merhabalar,

Ebay sitesinden DynoRacing (52mm Digital&Pointer 7 Color LED Oil Temp Gaue Oil Temperature Meter+Sensor) yağ sıcaklık göstergesi aldım. TPMS göstergesi ile voltajmetrenin etrafına planı programı yaptım geldiğinde motor yağ 250cc yağ soğutmalı dedim ki yağ sıcaklığını izleyeyim. Göstergede çok güzel. Ümraniye'den İst. Hava limanı oradan Aykosan Sanayi sitesi sonra eleman dedi ki gümrük işlemi yap. Tamam dedim, gidip vergisini ödeyeceğiz, karşıma gümrük müşavirlik ücreti + ötv + kdv + damga + hizmet vs vs derken 1000 liralık ürüne çat 5220 TL ücret çıkarttılar. Yahu ülkede bu kalitede yada tarzda ürün varda biz mi almadık. Neyse tamam dedim vazgeçtim iade gitsin alırsak paramızı geri alırız. Şimdi sorarım size. Dijital gösterge nerden bulurum güzel. Aşağıda ki link tarzında bile olur.

Son düzenleme:
Motosikleti
BAJAJ PULSAR F250
Geçmiş olsun ama bireysel ithalatın bittiği aylar önce konuşuldu, yazıldı, çizildi. Keşke baştan sipariş vermeseydiniz.
Haklısın, araştırmadan girdim keza tahminde ettim 30 euro altı sipariş öderiz vergi dedim. Ki bu gümrük vs vs bedelleri hiç aklımdan geçmedi.

6 Nisan 2026 itibarıyla bireysel gümrük ithalatı tamamen iptal edildi. Alanımla ilgili limited şirket açarsam 22usd lik ürün alma hakkı kazanıyorum, şaka gibi. Ama gerçek.

Öğrenciler için de kolay değil arkadaşlar, başka sıkıntılar var. Öğrenci eğer birşeyler geliştirecekse projeye ait tüm bilgileri belgeleri açıkça ortaya dökmesi lazım. Peki yapmaya çalıştığı şeyi neden deşifre etsin ki bu kadar? Gavur dediğin yazdığı kod için dahi koruma kalkanı icat etmiş.

Yaklaşık 20.000 USD harcadığım arge, tam revaçta durdu. Geçen aylarda 3usd ye aldığım kriptolu rf özel kumanda modülüne 1400tl para ödedim fakat gümrükten geçmeyince geri gönderdim. Müşavir bulunduran ithalat firmaları çok da uygun komisyon teklif etmiyorlar, astarı yüzünü geçiyor.

Arge nin ürüne dönüşüp satışa geçmesi için toplam 10.000 USD tutarında da ayrıca siparişim var, kaldım öylece. Zor dünden kabul, imkansıza geçtik.

Bavul ticareti dedim ya, o da riskli iş. Sonuçta gümrükten sinek uçurmuyorlar. Ne yapacağız şaşırdık yeminle.

İneğe tapanların ülkesi Hindistan'ın nasıl da girişimciyi desteklediğini araştırın bakalım.

Kim nasıl çözecek bu işi?

Motosikleti
BAJAJ PULSAR F250
Peki yerli olarak ısı sensörünü takacağım bir gösterge yada mini Led dijital ekran nereden bulabilirim? Motor için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar