Bir süre ben de yurt dışında staj yapmış ve birkaç proje yapmış biri olarak tanıdığım her öğrenciyi yurt dışı eğitim konusuna teşvik etmeye çalışırdım. Ama şu an bu konu gerçekten zorlaşmaya başladı. Ben gittiğim zaman, ailem şimdikinden daha fakirdi ama öngörümüz daha uzun vadeliydi!
Bu zamanda insanın dövizle yatırım yapmasını gerektiren bir şeye girişmesi büyük risk. Yurt dışı eğitim de döviz gerektiren bir yatırımdır. Döviz gelirim olmadığından, şu an milyoner bile olsam en az 4 yıllık plan gerektiren yurt dışı eğitim konusunu büyük risk görürdüm.
Tavsiyem; çalışarak okumanız ve döviz geliri sağlayacak bir planlama yaparak araştırma yapmanız. Ailenizin durumuna kesinlikle güvenmeyin! Kalacak yer konusunda da akrabalara en fazla 3 ay güvenin veya 1 dönem için güvenin ve izin isteyin. Tavsiye edeceğim ülke ise İngiltere olabilir. Yanlış biliyor olabilirim veya değişmiş olabilir, ama 10 yıl kadar önceki bilgilerime göre 6 Ay'dan fazla eğitim vizesi olanların part-time olarak çalışma hakkı olduğundan kafeler'de veya işyerlerinde rahatça part-time işler bulunup hem okuyup hem pound kazanılabiliyordu. Orada ankara anlaşmasıyla yerleşmiş ve kendi fast-food kafesini açmış çok fazla Türk olduğunda da bu yerlerde çalışarak ailenize yük olmadan ve geleceği çok bulanık görmeden eğitiminizi tamamlayabilirsiniz.