Yurt Dışında ALışveriş Hakkında Yardım Gerekli

Motosikleti
1190 ADV
Büyükler konusurken araya girilmez ayiptir.

Sen git simdi uslu uslu dersine calis , Jawanin el kitabi ezberlenecek yarin sinav yapacagim
giphy.gif

Motosikleti
1190 ADV
Ha sen o yüzden bana durmadan özelden yazip o sisme sarisin zimbirtisindan istiyorsun . Türkiyede fiyati o kadar yükseldi mi yahu :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Bu arada eskiden ya da simdi farketmez ben her yasimda yakit tüketimini dert ettim. Ya cok pintiyim ya da cok fakir :cry:
Bir baskasinin actigi ve aramizdaki husumet ile hic alakasi olmayan bir konuda gereksiz kirlilik yaratiyoruz. Ben burada kesiyorum sen istiyorsan yazmaya devam et.

Evet normalde de çok faydalı mesajlar yazıyormuşsun... İşi alakasız bir noktaya taşıdığım için kusura bakma.

Sen devam et şişme sarışın ve pintilik muhabbetine :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ha sen o yüzden bana durmadan özelden yazip o sisme sarisin zimbirtisindan istiyorsun . Türkiyede fiyati o kadar yükseldi mi yahu :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Bu arada eskiden ya da simdi farketmez ben her yasimda yakit tüketimini dert ettim. Ya cok pintiyim ya da cok fakir :cry:

Ohhooo ihtiyar sen şişme zamanından kalmışsın, kim bilir hangi muzır dergide gördün de öğrendin. Şimdi silikondan bir abla yapıyorlar, giydirip bakkala pazara götürsen "abla hoş geldin" derler, ayırt edemezler canlı insandan. Akşam yemek yedikten sonra yatmaya hazırlanırken Google'a "realistic love doll" yaz, çıkar. :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Ohhooo ihtiyar sen şişme zamanından kalmışsın, kim bilir hangi muzır dergide gördün de öğrendin. Şimdi silikondan bir abla yapıyorlar, giydirip bakkala pazara götürsen "abla hoş geldin" derler, ayırt edemezler canlı insandan. Akşam yemek yedikten sonra yatmaya hazırlanırken Google'a "realistic love doll" yaz, çıkar. :)
Simdi yazsam cikmazmi ?
abiler yurt dışı alışverişi sordum şişme karı muhabbetine nasıl geldi konu:oops:🤔
Hakkini helal et kardesim hep bu kel yoldan cikariyor beni .

Ne demisler hocanin dedigini yapin vaptigini yapmayin.🤭

Şuna ek yapayım.
Bankalar döviz-tl dönüştürürken alışveriş esnasındaki güncel kuru kullanıyor. Piyasalar kapalıyken alışveriş yapmayın, üzülürsünüz :)
Mesela şimdi satın alırsanız 1 euroyu 38.12'den çevirir.

Sanırım burada saat de çok önemli değil, eğer alışverişin dövizi başka ise ve biz TL ödüyorsak her türlü geçirmasyon bir kur kullanıyor bankalar. Piyasa kapalı saatlerde ekstra ekstra artıyor olabilir tabii onu bilmiyorum.
Ben bu yüzden bir tane kartıma yıllar önce USD ve EUR ekstre de eklettim, istediğimde o dövizle yapabiliyorum direk ödemeyi.

Hatta eğer sadece TL varsa ve alışveriş yapılan döviz USD ya da EUR değilse iş daha da şenleniyor. Mesela Norveç'te norveç kronu olarak harcama yaptın, banka bunu önce yine ballı bir kurdan USD'ye çeviriyor, sonra onu da ballı kurdan TL'ye çeviriyor =))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar