Yurt dışına motosiklet göndermek.

Katılım
4 Tem 2018
Mesajlar
52
Arkadaşlar bu ay sonuna Ukrayna gezisi planlıyorum motorumuda göndermek istiyorum ama gerekli belgeler neler konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar bi yardım.
 
Katılım
17 May 2011
Mesajlar
4,435
Hiç bişeye gerek yok , ptt'ye gidip janjanlı paketle kargoya veriyon , alıcı sen gönderen sen bu kadar.

Ha unutmadan , üstüne fiyakalı şekilde " Gift " yazyon , gümrukçuler elleşmiyormuş.
 
Katılım
4 Tem 2018
Mesajlar
52
Gemiyle gönderiliyormuş fakat orda benden istenen belgeler ney.
 
Katılım
15 Eki 2016
Mesajlar
15
Istanbul Haydarpasa Limani'ndan feribot kalkiyor. O sekilde hem motorununuz hem de kendiniz Odessa'ya ulasabilirsiniz. Tek dezavantaji yol yaklasik 24 saat suruyor ve gumruk islemleri yuzunden inis-binis saatleri sarkabiliyor. Sadece motosikleti gonderebilirmisiniz bilmiyorum. Bu tarih itibari ile surucu + motosiklet, tek gidis $100.
Dikkat edilecek bir konu var. Bileti direkt limandan SeaLines isimli firmadan alin. Internet'te Ukrayna feribot diye aratirsaniz FeribotLines isimli baska bir firma cikiyor ve bunlar bilet kesiyormus gibi yapiyorlar, halbuki yaptiklari sizden $100 yerine €100 alip, parayi SeaLines'a gondermek. Ustelik bu isi banka havalesi + email gibi manuel bir yontemle yapiyorlar. Aralarinda bir anlasma, sistem, vs. yok yani. Eger email gelmemisse, gecenin korunde gumrukte bekleyebiliyorsunuz.
 
Katılım
20 Mar 2017
Mesajlar
1,365
Bu konu benimde ilgimi çekti. Bilgi paylaşalım.

Başka ülkeye çıkmayacak isek green sigorta yaptırmaya gerek yok.

Mesela sadece Bulgar gidecek iseniz .tr tarafında Bulgar sigortası yapıp geçebiliyorsunuz. Ama Yunan için bu mümkün degıl. Teorik olarak mümkün ama bu işi yapacak ofis yok.

Ukrayna için bu iş mümkün mü yoksa Shengen alıp karadan gitmek daha iyi olabilir .
Hem gezmiş olursun hem de yakıt aşağı yukarı aynı ya denk gelir .
 
Katılım
4 Tem 2018
Mesajlar
52
Benim yapacağım işlemde bu motoru gemiye bindirip ben uçakla gidicem orda karşılıyacam muhterem.Ama işte gümrükte negibi evrak istiyorlar onu bilmiyorum.
 
Katılım
26 May 2008
Mesajlar
3,547
normal şartlarda, aracın sahibinin pasaportu (eğr araç başkasına aitse noterden vekalet)
yeşil sigorta
bazı ülkeler (ab ülkeleri istemiyor) triptik.

onun dışında bi belgeye gerek yok
 
Katılım
3 Eki 2016
Mesajlar
2,684
Herkes motosikletle nasıl gidilir anlamış. Motosikleti ya kamyonla ya gemi ile göndermeniz gerekiyor. Lojistik firmaları ve sağlam bir gümrükçüye danışın. Mümkün mü bilemiyorum ama size çok pahalıya patlayabilir. Orda bir adresinizin olması gerekir öncelikle. Uçakla gidip orda motosiklet turu yapacaksanız kiralama yoluna gidebilirsiniz daha mantıklı olur.
 
Katılım
4 Tem 2018
Mesajlar
52
Aslında ilk kiralamaya düşündüm ama Ukraynada ne kadar yaygın bilmediğim için birde kendi motorunun tadını hiçbiri vermez sonuçta. Emanet mal oyuzden hiç bulaşmadım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:59 ----------

Sealines feribot firmasını aradım haftada 2 sefer varmış salı ve perşembe.motosiklet sürücüyle 100 dolar diyolar.
 
Katılım
11 Ara 2008
Mesajlar
4,209
Benim yapacağım işlemde bu motoru gemiye bindirip ben uçakla gidicem orda karşılıyacam muhterem.Ama işte gümrükte negibi evrak istiyorlar onu bilmiyorum.

Sıkıntı olmaz. Pasaportun ve aracın ruhsatı ile gemiye bindirip uçakla gidebilir ve karşıdan alabilirsin. Bu durumda motorun yolcu aracı değil kargo olarak fiyatlanır. Daha önce italya dantürkiyeye motorumu bu şekilde göndermiştim. eskiden triptik isterlerdi ama artık ona da gerej yok. bana sorarsan bir kamara tut ve geze geze gemiyle git.
 
Son düzenleme:
Katılım
4 Tem 2018
Mesajlar
52
Gürcan hocam sende sağol tam nokta atışı yapmışsın irtibata geçeyim morocco cularla.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst