Öncelikle hepinize merhaba,
Son günlerde çok fazla özelden mesaj almaya başladım. Vaktim olmadığından hepsine cevap yazamıyorum o yüzden buraya yazıyorum.
Öncelikle Almanyaya iltica etmek için Almanyada olmanız yeterli. Şu anda 2 yol var,ya fetö üyesiyim ya da hdp üyesiyim demelisiniz onun dışında ki herşey boşa kürek çekmek olur. Örnek: Kan davalım var ltgb yim Başkan iyi değil param yok vs vs. Bunların hiçbir iltica etmek için geçerli bir sebep değildir. İltica ederken yanınızda barsa daha önce ceza evinde yattığınıza dair belge vs varsa bunlar önemli rol oynuyor. Ama en büyük kısım ifadeniz akıcı ve net olmalısınız unutmayınız ki karşınızdaki profesyonel bir hakim vücut dilinizden bile anlıyor herşeyi. Diyelim ki ülkedeki düzen hoşunuza gitmiyor ve Almanyaya bir şekilde geldiniz. Ama ne fetö ne de hdp üyesi değilsiniz o ozaman ya iyi bir yalancı yada hemen birini bulup evlenmelisiniz. Birde geçen Cuma günü yeni bir yasa yürürlüğe girdi eminim ki bizleri de çok ilgilendiriyor haberin ayrıntılarını aşağıya kopyalıyorum.
Almanya, Federal Mecliste kabul edilen yasa tasarısıyla nitelikli işgücüne kapılarını açtı. Kabul edilen bir diğer yasa ise sığınma talebi reddedilenler için zorlu bir sürece işaret ediyor.
Almanyaya nitelikli işgücü göçünü kolaylaştırmayı hedefleyen yasa tasarısı Federal Mecliste kabul edildi.
Angela Merkel başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin hazırladığı göç yasa paketini görüşen meclis, yapılan oylamada, Almanyaya nitelikli işgücünün gelmesini kolaylaştıran yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etti.
Yeni yasal düzenleme ile Alman ve Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarının öncelikli olarak istihdam edilmesi şartı kaldırıldı.
Bugüne kadar işverenler, yurtdışından bir işe başvuran kişiyi istihdam edebilmek için, resmi makamlara bu işin bir Alman ya da AB vatandaşı tarafından yapılamayacağını nedenleriyle açıklaması gerekiyordu.
Ayrıca yeni yasa, Almanca bilen, öğretimlerini tamamlamış, mesleki yeterlilik belgesine sahip kişilerin, altı ay süreyle Almanyaya gelerek iş ya da meslek eğitimi imkanı arama fırsatı da sunuyor.
Bu fırsattan yararlanabilmek için getirilen iki kriter, kişilerin altı ay boyunca kendi imkanlarıyla geçinebilmeleri için gerekli finansmana sahip olmaları ve öğretim ya da mesleki yeterlilik belgelerini ibraz edebilmeleri.
Bilgi teknolojisi alanında mesleki tecrübeye sahip, yıllık en az 50 bin euro brüt gelir beklentisi olanların öğrenimlerini tamamladıklarına dair resmi belge veya diploma ibraz etme şartı kaldırıldı.
Yeni yasal düzenleme ile her iş alanında nitelikli işgücü göçüne izin verilecek. Daha önceki yasal düzenlemeler sadece eleman sıkıntısı çekilen mesleklerde nitelikli işgücü göçüne olanak sağlıyordu.
Beklenti yıllık 25 bin kişi
Alman hükümeti, bu yeni düzenlemeler ile birlikte Almanyaya yılda 25 bin kalifiye eleman gelmesini bekliyor.
Hükümet ortaklarından Sosyal Demokrat Partinin (SPD) göç politikaları sözcüsü Lars Castellucci, Almanyanın göçmenlere ihtiyacı olduğunu söyleyerek kabul edilen yeni düzenlemeleri savundu. Buna karşılık, sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisi milletvekili Rene Springer, ucuz işgücü göçünün ücretlerin düşmesine yol açabileceğini söyleyerek biz bunu istemiyoruz dedi.
Ayrıca haberi detaylı okumak isteyenler için aşağıya link bırakıyorum.
https://m.dw.com/tr/almanya-nitelikli-işgücüne-kapılarını-açtı/a-49106862