yok yapamazsın edemezsin. ailen var falan filan. bunları geçin. bu kadar korkak olmasın. Arkadaş çok haklı söylediklerinde maalesef..
Bakın size ailemin kıscaık hayatından bahsedeyim. Annem babamla evlenince Türklerin bol olduğu güney Bulgaristandan iş için orta bulgaristana gitmiş. 78 den 86 ya kadar orda yaşamışlar. gittiklerin sadece valiz varmış. ben ve abim orda dünyaya geldik. Sonra Bulgarlar biz TÜrklere asimilasyon politikaları güttüler ve 89 yılında büyük bir göç oldu. O zaman bize pasaport verdiler (o zamanlar öyle pasaport alıp gidemiyorsun) ve pasaportta Avusturya ya izin vardı sadece. oraya gidip önce kampta sonra normal hayata başyalacakalrdı. Ama işte vatan millet sakarya gidip itiraz etmişler Türkiye yi de yazdırmışlar. Neyse 89 yılında göç ettik. Çanakkaleye yerleştirdiler bizi. sadece 3 ay kalabildik. Bir okulun yurduna (yaz tatilindeydi okullar) yerleşştirdiler. İş yok kira yok Çanakkele o zaman köy gibi bi yer. Neyse bizimkiler ekonomik zorluklar yüzünden BG ye geri dönmek zorunda kaldılar.
90 dan 97 ye kadar Güney bulgaristanda yaşadık. 97 de çok çok büyük bir ekonomik kriz oldu babam turist vizesi ile TR ye geldi. 1 yıl sonra Annem aynı şekilde. ve 98 yılının sonunda ben kaça yollardan TR ye girdim. 99 yılında da abim kaça yolardan TR ye geldi. Teslim olduk oturma izni aldık falan.
Abim türkiyeyi beyenmedi. 2001 yılında BG ye geri döndü. Babam bi türlü İzmir de düzgün iş bulamadı. Babam 2002 yılında Fransa turist olarak gidip kaçak inşaatlarda çalıştı. Bir yıl sonra da abim gitti fransa ya ve hala orada yaşıyor. Babam belli bir süre fransa da çalıştı sonra izmirde sonra yine fransa sonra yine izmirde sonra fransada ve en son sağlık sorunları yüzünden yaşdan emekli oldu. Bamam 2002 de gittiğinde 6 ay kadar metro da yaşadı. kaçak çalıştığı için kira tutamıyor para yok. bana sonra kaldığı yeri metroda gösteri. o kadar kaldım metroda. para bile bıraktım olduğu diyor eşyaları arasında. sadece 2 paket sigaram çalıldı diyor
Babam 55 doğumlu. annem 59 doğumlu. 23 yaşında evlendi babam. 34 yaşında türkiyey göç etti. 47 yaşında ilk fransa ya çalışmaya gitti. en son geçen sene büyük bir rahatsızlık geçirip 6 ay fransa da hastanede kaldıktansonra 62 yaşında yaştan dolayı emekli oldu ve izmire döndü.
ben 12 yaşında sınırı kaçak geçtim. 18 yaşımda tek başıma kayseriye okumaya gittim. (kayda kimse gelmedi) 24 yaşında mezsun oldum izmire döndüm çalışmaya başladım. eşimle üni de tanıştık. 29 yaşından evlendim ve hanım köylü oldum. eşimin memleketi tarsusa taşındım.
bu uzun yazıyı okuduysanız ve hala cesaretiniz yoksa birşeyleri yapmaya. eşinizi çocuğunuzu bahane ediyorsanız. Kaybetmeye mahkumsunuz!