Yurt dışına çıkış, muayene gecikmesi, araçları bir süre kullanamamak yatırmak?

Herkese iyi forumlar..

Gelecek ay sonu, iş/eğitim sebebiyle yurt dışına çıkacağım. 9 boyunca memlekette olmayacağım.

Halihazırda iki aracım var. Ben bu araçlara, bu yılın mayıs ayında (ileride zam geleceğini düşünerek) lastiklerini, hava filtresi, bir kaç değişmesi gereken parçasını, yağ ve gerekli sıvı elemanlarını alıp önümüzdeki kış sezonu için bekletmeye başladım. Planımda yurt dışına çıkmak yoktu.

Otomobil muayenesi bitiş tarihi: 12/11/2023 (4 takım lastik, yağ, sıvı soğutma) Otomobil sigorta bitiş tarihi: 07/07/2024
Motosiklet muayenesi bitiş tarihi: 22/10/2023 (2 takım lastik, yağ) Motosiket sigorta bitiş tarihi: 22/05/2024

Lastikler, 2022 üretim.

Evet gelelim sorunumuza, arkadaşlar bu lastikleri bekleteyim mi? Bekletirsem nasıl bekleteyim herhanbi bir deforme olur mu sizce? Koruma yöntemleri nedir?

Ve araçların muayenesini yaptıramıyorum o tarihte burda olmadığım için, erken yaptırsam zaten 9 ay yokum... Ben geldiğim zaman, muayene yaptırmak ne kadar maliyetli olur? Geldiğim zaman muayene affı beklemek saçma mı olur? Ya da araçları trafikten düşürüp, geldiğimde ruhsat mı çıkartsam? Aracın tüp tankı falanda değişecek. Şuan ki hesaplamalarıma göre motosiklet ve otomobil muayenesine kafadan bi 7-8 bin lira gidiyor. E hem motosiklete hem otomobile 2 takım sıfır lastik aldım, kışın takarım diye beklettim onları da takamıyorum.

Geldiğimde her iki aracın aküleride bitmiş olacak 4-5 yıllık akü var araçlarda ki dayanmaz, gibi gibi bir kaç durum var. Araçları satışa çıkarsam şu an piyasa allak bullak. Bana bir yol yordam gösterecek olan var mı? Geldiğimde piyasa ne olur kestiremiyorum. Mtv var zaten düzenli, döndüğüm zaman sigortalarım da bitmiş oluyor.

Ayrıca kapalı garajım yok, motosikleti apartmanın bodrumuna koyabilirim ama araç dışarda kalacak. Bu durumda kafamı bulandırıyor.

Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ediyorum, tekrardan iyi forumlar.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar