bana bunun aynısı sahibinden.com üzerinden oldu. bir araba buldum. o zaman için piyasası 30 bin tl civarı. arabanın sahibi arabayı 24 bin tl den satıyor. dedim bu işte bi iş var ama yazalım bakalım. eleman ilanı ingilice yazmış, yazdım ben de böyle böyle arabana talibim diye. telefon numarası yok ilanda.
neyse eleman cevap verdi, ben ingiliz vatandaşıyım, arabayı türkiyede üniversite öğrencisiyken aldım. ama ingiltereye getiremiyorum. çünkü burada araba direksiyonu terste kalıyor, trafik soldan akıyor kullanamıyorum. araba şimdi türkiyede arkadaşımın garajında ben ingilteredeyim. sen arabayı almak istiyorsan ben türkiyeye gelebilirim. fakat daha önce birisine satış yapmak için türkiyeye geldim ve o kişi almaktan vazgeçti benim uçak bileti ve masraflar boşa gitti. eğer sen kesin alıcıysan, western union aracılığıyla, eğer londrada bir tanıdığın varsa, onun adına bir miktar garanti para çıkar ben o zaman uçak biletimi alıp geleceğim ve arabayı sana satacağım. tek istediğim senin gerçekten alıcı olduğunu görmek. ama ısrarla şunu söylüyor, londrada benim değil, başka birinin hesabına para gönder. bana sadece western union dekontunu göster ben uçağa atlayıp gelirim.
western union internet sitesine girdim. koca puntolarla ilk uyarı
TANIMADIĞINIZ KİŞİLERE HANGİ KOŞULDA OLURSA OLSUN İNTERNET YOLUYLA PARA GÖNDERİMİ YAPMAYIN...!!!
HİÇ BİR MAL YARI FİYATINA SATILMAZ...!!! WESTERN UNION BU TARZ DOLANDIRICILIKLARDA KULLANILAN BİR YÖNTEM...
vs.. vs..
sonra western unionu araştırdım, bir soru var western union dekont formunda, soru şu; Sadece sizin ve parayı çekecek kişinin bilebileceği bir şifre yazınız. bu bir isim, numara bir şifre vs. herşey olabilir. yani bu formdaki şifreyi gören kişi bu parayı anında uçurabilir.