Yurtdisina genelde kendim gittim, her seyi kendim ayarladim.
Turlarla ilgili eksi yonler;
- Istediginiz yerleri gezemezsiniz, onlarin belirledigi yerleri gezersiniz. (Bu benim turla gitmemek icin asil sebebim.)
- Gun icerisinde sadece onlar isteyince mola verirsiniz, yoruldum filan yok
- Ogrenci ya da asker gibi kalkarsiniz, sabah 08:00'de odanizi arayip uyandirirlar, hadi gidiyoruz kahvaltiya kos, otobuslere kos, bilmemne kadar yol git, filan. Biraz yorucu gecer.
- Tur icin secilen ucuz oteller genelde sehir merkezine uzaktir, istediginiz zaman disari cikip gezmek cok kolay olmaz. Turun o gunku programindan dondugunuzde zaten yorgunsunuzdur, kalkip sehir icine gitmek zor gelir, usenirsiniz, sehri gezemezsiniz.
- Tur icin secilen restoranlar, onlarin sectigi restoranlar olur, onda da turlu aksakliklar cikar, begenilmez, odemede sorun cikar, siparis gec alinir, siparis gec gelir, ac kalirsiniz. (Yurt icinde basima geldi.)
- Sehirde gezilecek yerlere gore; eger gezilecek yerlerde sira varsa turlarin onceligi oldugu icin erken girebiliyorsunuz ama turun size sundugu fiyatlar normalin uzerinde olabiliyor. Bu tip durumlar can sIkIcI olabiliyor.
Daha bir cok eksi yon cikarabilirim. Turlarin artisi, detaylarla sizin ugrasmamaniz, rehberiniz iyi ise her seyi size anlatabilmesi.
Gencseniz, gittiginiz kisiler genc ise, onceden ayarlayin, ucuz ama guvenli sehir ici otellerde kalin, az esya ile gidin, yiyin icin eglenin