Yunuslar Turistlere Çarptı

MOTOSİKLETLİ POLİSLER TURİSTLERE ÇARPTI

Antalya´da telsiz anonsu üzerine bir olaya müdahale etmek için Muratpaşa Mahallesi´ne gitmek isteyen motosikletteki polis memurları Ömer Ezgi ve Sebahattin Doğan, karşıdan karşıya geçmek isteyen Belçikalı turist çift 66 yaşındaki Walker Albert Mareels ile 65 yaşındaki Liliane Maria Lambrechts´e çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yola savrulan turistlere ilk müdahaleyi vatandaşlar ve kendilerine çarpıp kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan polis memurları yaptı.

Motosikleti kullanan Ömer Ezgi ve arkasındaki Sebahattin Doğan, telsizden hemen yardım istedi. Polislerin anonsu üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polisler arkadaşları tarafından bindirildikleri ekip otolarıyla hastaneye giderken yaralı turistler 2 ayrı ambulansla alınarak Meydan´da bulunan Özel Anadolu Hastanesi´ne götürüldü.

Kaynak: hürriyet

[WebTV=1]11477[/WebTV]

4 yaralıya özellikle polislerimize geçmiş olsun...
böylece AB ye girmiş olduk :p

Tüm ilgililere geçmiş olsun:rendeer: olur böyle talihsiz kazalar...allah beterinden korusun.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun,acil şifalar yunuslara .Turistler ingiliz olunca önce sola sonra sağa sonra tekrar sola bakmıyor tabi.

Polisimiz dahil kimsede yaya ya yol verme kültürü gelişmediği için normal böyle şeyler.
Yol vermek dışında herşey, hesaplarız. Maalesef.
Geçmiş olsun kazazedelere.

Polisimiz dahil kimsede yaya ya yol verme kültürü gelişmediği için normal böyle şeyler.
Yol vermek dışında herşey, hesaplarız. Maalesef.
Geçmiş olsun kazazedelere.

Sirenleri çalışan polis araçlarının ambulans ve itfaiye hariç her araca geçiş üstünlüğü vardır.

Geçiş Üstünlüğüne Sahip Araçlar:

1-Yaralı ve acil hastaların taşınması ve bunlara ilk ve acil yardım yapılması için kullanılan cankurtaran ve özel amaçlı taşıtlarla, yaralı ve acil hasta taşıyan diğer araçlar, (Mavi-kımızı veya mavi tepe lambası)

2- İtfaiye araçları ile benzeri acil müdahele araçları, (kırmızı tepe lambası)

3- Sanık veya suçluları takip eden veya genel güvenlik ve asayiş için olay yerine giden zabıta araçları, (Mavi-kımızı veya mavi tepe lambası)

4- Trefik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacı ile olay veya kaza yerine giden trafik hizmetlerine ait araçlar, (Mavi-kımızı veya mavi tepe lambası)

5- Yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşa ait kar ve buz mücadelesi çalışmalarında görevli araçlar, (Mavi tepe lambası)

6- Sadece alarm sırasında olmak üzere sivil savunma hizmetlerine ait araçlar, (Kırmızı tepe lambası)

7- Hizmetin devamı süresince koruma araçları ile korunan araçlar. (Mavi tepe lambası)

Bu araçlar birbirbirleriyle karşılaşmalarında, geçiş üstünlüğü hakkı ile kavşaklarda ilk geçiş hakkını, yazılış sırasına göre kullanırlar.

Geçiş üstünlüğüne sahip bir aracın duyulur veya görülür işaretini alan araç srücüleri, bu araçların kolayca ilerlemelerini sağlamak için taşıtyolu üzerinde yer açmak, gerekiyorsa durmak ve bu araçlar tarafından tamamen geçilinceye kadar beklemek zorundadırlar. Bir kavşakta iken böyle bir işaret alan araç sürücüleri, derhal kavşağı boşaltmak ve gerekiyorsa emniyetli bir mesafe uzaklaştıktan sonra geçişi engellemeyecek şekilde durmak ve bu araçlar tamamen geçinceye kadar beklemek zorundadır.

Kaza geçirenlere geçmiş olsun. Maalesef bu tarz kazalar son derece mümkün, sakınması da zor.

Sirenleri çalışan polis araçlarının ambulans ve itfaiye hariç her araca geçiş üstünlüğü vardır.

Kaza geçirenlere geçmiş olsun. Maalesef bu tarz kazalar son derece mümkün, sakınması da zor.

b) Sürülmelerine ilişkin esas ve kurallar;
1) Bu araçlar, görev halinde iken geçiş üstünlüğü hakkına sahiptir.
Bu hak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak, ışıklı ve sesli uyarı işaretlerini bir arada vermek şartı ile kullanılır.

ya nedir bu Antalyadaki yunusların durumu bizim İstanbuldaki yunuslardan daha fırlamalar heralde gecen biri kaza geçirmişti şimdide bu olay... Geçmiş olsun ne diyelim.

İyi de polisin geçiş üstünlüğü var diye çarpmakta haklıymış gibi konuşmuşsunuz. Polis geçiş üstünlüğüm var diye değil, göremediği için ya da yaya nasıl olsa çekilir dediği için çarpmıştır. Yani sonuçta insandır, hata yapmıştır. Neyse ki daha feci sonuçlanmamış. 4 yaralıya da eşit şekilde geçmiş olsun.

Bir arkadaş da olayı İngiliz olmakla bağdaştırmış. Talihsiz de olsa şakadır diye ümit ediyorum. Her milletin yayasına bir laf söyleyeceksek biz Türklere de edilecek çok laf çıkar.

Son düzenleme:
İyi de polisin geçiş üstünlüğü var diye çarpmakta haklıymış gibi konuşmuşsunuz. Polis geçiş üstünlüğüm var diye değil, göremediği için ya da yaya nasıl olsa çekilir dediği için çarpmıştır. Yani sonuçta insandır, hata yapmıştır. Neyse ki daha feci sonuçlanmamış. 4 yaralıya da eşit şekilde geçmiş olsun.

Bir arkadaş da olayı İngiliz olmakla bağdaştırmış. Talihsiz de olsa şakadır diye ümit ediyorum. Her milletin yayasına bir laf söyleyeceksek biz Türklere de edilecek çok laf çıkar.

Yanlış anladınız, ingilterede yol bize göre ters taraftan aktığı için öyle söylediğini sanıyorum, kıbrıslı arkadaşlarımla taksimde karşıdan karşıya geçmek gerçekten zordu :) yani dediğiniz gibi önce sağa bakmaya alışmışlar oysaki bizde önce sola bakmak gerekir. Önce sağa bakarsanız soldan gelen aracı göremezsiniz ve alışkanlıkla sağdan araç gelmeyeceği için bir adım öne çıkarsınız.

Aynı durumu ben kıbrısta yaşamıştım, alışana kadar sağa sola bakına bakına geçiyordum :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Her millete değil sadece soldan trafikli olan için söylenebilir. :)

pek de şaşırmadım bizim polisimiz raybanı takıp rambo modunda kendini üstün bir ırk olarak gördüğü için kendilerinde trafikte dahi cahil cesareti tam herşey serbest onlara...

Geçmiş olsun turistlere...

Hmm.. soldan trafik konusu aklıma gelmemişti...:)

En nihayetinde 65 yaşında insanlar. Bağdat caddesinde gözümün içine baka baka en sağ şeridin ortasında sarı dolmuş bekleyenlerle kıyaslarsak çok daha insani bir hata.

Anlamıyorum niye ki polise bu kin:silent::silent: Tamam artistler ama havalarından insanların üstüne çıkcak değiller heralde. Bana da kıllıkları oldu, ben yine de severim yunuslarımızı..
Belki turistlerimiz aniden yola çıkmıştır?Hiç mi sizin önünüze yaya atlamadı?Yabancılar diye dalgın olmayacaklar gibi bi kural yok.Dalgınlıklarına gelip yola inmişlerdir. Polisler olaya yetişmeye çalışıyo tabiki hızlı olcaklar acele etcekler. Sözüm olayı direk polislere yapıştıranlara. Saygılar :)

polislerimize vede turistlere büyük geçmiş olsun allah kimsenin başına vermesin

Anlamıyorum niye ki polise bu kin:silent::silent: Tamam artistler ama havalarından insanların üstüne çıkcak değiller heralde. Bana da kıllıkları oldu, ben yine de severim yunuslarımızı..
Belki turistlerimiz aniden yola çıkmıştır?Hiç mi sizin önünüze yaya atlamadı?Yabancılar diye dalgın olmayacaklar gibi bi kural yok.Dalgınlıklarına gelip yola inmişlerdir. Polisler olaya yetişmeye çalışıyo tabiki hızlı olcaklar acele etcekler. Sözüm olayı direk polislere yapıştıranlara. Saygılar :)

Tam bende buna benzer bir yazı yazıyordum,akşama kadar motorun üzerinde bir tarafdan öbür tarafa koşuşturan polislerin bu tür kazalar atlatması çok normal bence de,tamam bazıları biraz havalılar ama yaptıkları,uğraştıkları işler de pek kolay değil doğrusu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar