Yunanistan-Selanik GezisiA

Katılım
12 Haz 2009
Mesajlar
1
Selam Arkadaşlar;
Uzun zamandır Yunanistan - Selanik'e gitmek istiyorum ve büyük ihtimalle Temmuz 2009 veya Ağustos 2009 gibi 4 - 5 günlük bir gezi olarak bunu yapıcam, Katılmak isteyen arkadaşlar bana mesaj atabilir, haziran sonu gibi gezi planı yapılmış olucak ve katılacak arkadaşlara gerekli bilgiler verilecek.
Emin olun yediğiniz yemeklere doyamıycaksınız!... :)

Bu arada bende Z750 VAR ONLA RAHAT GİDİLİRMİ SİZCE?
 
Süper Moderatör (BBRR)
Katılım
12 Haz 2005
Mesajlar
8,442
yunanistana gitmişkene yedek parça depola .. :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:20 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:20 PM ----------

z 750 de gitmezzse o yolu hangi motor gidecek :cherry:
 

mgu

Katılım
18 Eki 2008
Mesajlar
205
Bende gelmek isterim f 650 gs 2002 model görüşelim..
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
17 Nis 2008
Mesajlar
437
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şartlar uygunsa bende gelmek isterim 2007 Hyosung comet 250 macera olur biraz ama:)
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
30 Nis 2007
Mesajlar
856
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
600 rr var bende kaç km yol yapıcaksınız tahminen? benzin hesabı uygun olrsa gelebilrim....
 
Katılım
11 Mar 2007
Mesajlar
830
benimde kafamda uzun süredir motorla yunanistan var ama araştırdım gümrükten motorla çıkış 1000 tl yi geçiyor bu sadece evrak vs işlemleri yani yunanistana uçakla gidip motor kiralayıp iiyi bi otelde kalmak ile aynı para bu yüzden vazgeçtiim gibi hayelimden ama eğer oraya geçmenin uygun bi yolunu biliyorsan burada ayrıntılı paylaşırsan kalabalık bir grup halinde gidebiliriz.ayrıca selanike gitimişken atinayıda görmeden dönülmez yazık olur :)
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
17 Nis 2008
Mesajlar
437
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
GÜMRÜKLERDEN GEÇİŞ KARNESİ (TRİPTİK)

Bu belge, Türkiye'de kayıtlı olan taşıtların, yurtdışına yapacakları yolculuklar için bir yıl süre ile verilir.

Bu karneyi alabilmek için, taşıt ruhsatının aslı ve kimlik fotokopisi yeterlidir.

Taşıtı, sahibinin dışında birisi yurtdışına çıkaracak ise, noter vekaletnamesi gereklidir.

Şirket araçlarında, şirket sahibi yada yetkilisi yurtdışına çıkacak ise şirket imza sirküleri, yetki belgesi, kimlik, onların dışında birisi çıkaracak ise, bu evraklar ile beraber yine vekaletname gereklidir.



MOTOSİKLET-OTOMOBİL/MİNİBÜS 74.000.160 TL


ULUSLARARASI SÜRÜCÜ EHLİYETİ
Bu belge, dünyadaki herhangi bir ülke tarafından verilmiş olan Sürücü Belgesinin aslı ve 2 adet resim ile kolayca alınabilir. Ücreti 209.999.800 TL’sı dır.
* 1. notu okuyunuz.

Ancak Uluslararası Ehliyetler bir yıl süre ile verilebildiği için, ibraz edilen ehliyetlerin de, talep edileceği gün itibarı ile, en az bir yıl geçerliliği bulunması gerekir.

Yabancı dillerdeki ehliyetler için, konsolosluk veya büyükelçilik tercümesi şartı aranır.

Uluslararası ehliyetler verildiği ülkede geçerli değildir.

Not 1 : Devletin malî mevzuatı gereği, her sene başında, Uluslararası Ehliyetlerin harç bedelleri yeniden belirlenmektedir. Aynı mevzuat gereği, Uluslararası Ehliyetlerin ikinci kez alınması halinde, harç pulu miktarı düşeceğinden bu indirimden yararlanmak isteyen sürücülerin, eski Uluslararası Ehliyetlerini Kurumumuza iade etmesi gerekecektir. Ücreti 115.899.800 TL’sı dır. (Geçerliliği en az 1 yıl olan yabancı ülke ehliyeti veya Türk ehliyetinin aslı ve 2 adet resim ile beraber.)

Not 2 : Uluslararası Ehliyetler, buna ait sözleşmeyi onaylamış olan pek çok dünya ülkesinde geçerlidir. Bunun tek şartı, o ülkede turist olarak bulunmak ve daimi ikametgâhı olmamaktır. ABD bu sözleşmeyi onaylamamış az sayıdaki ülkelerden biridir. Ancak ABD’de trafik konusu eyaletlere bırakılmış olduğundan, bazı eyaletler, Uluslararası Ehliyetleri kabul etmekte, yani trafik kontrollerinde bir tolerans göstermekte, bazı eyaletler ise kendi lokal ehliyetini verirken, sürücüyü ayrıca imtihan etmemek gibi kolaylıklara gitmektedir



ULUSLARARASI TAŞIT BELGESİ
Bu belge, Türkiye'de kayıtlı taşıtların, yurtdışında mülkiyetinin ve özelliklerinin tevsiki amacı ile, uluslararası dillerde verilir. Ruhsat bilgileri istenmektedir.
Ücreti 43.011.000 TL’sı dır.



ULUSLARARASI TRAFİK SİGORTASI (GREEN CARD)

Yalnızca Avrupa ülkelerinde istenilen bu sigorta, karşı tarafa verilen zararları karşılar.
Zorunlu trafik sigortası poliçesi, araç ruhsatı ve vergi numarası gereklidir.

15 günlük (84 Euro),
1 aylık (105 Euro),
3 aylık (189 Euro),
5 aylık (273 Euro),
6 aylık (315 Euro) ,
1 yıllık (420 Euro)




Bu arada Uluslararası Ehliyette değişiklik olmuştur.
Uluslararası Ehliyetlere, Güvenlik Hologramı uygulaması başlamıştır. Üzerinde 2 adet hologram bulunmayan Uluslararası Ehliyetler geçerli değildir.


Yurt dışına çıkışta istenen belgeler yukarıda yazılı olanlardır. Ancak bunlar tartışmaya açık. Yurt dışına çıkan arkadaşlarımız bu belgeleri çıkarıyorlar ancak gerekliliği gereksizliği bir çok defa tartışılmıştır. Kimi Uluslararası Ehliyetin hiç sorulmadığını söylerken kimileri de sorulduğunu iddia ediyorlar. Ancak bu belgeler içinde Triptik, Green Card, Uluslararası Taşıt belgelerinin sorulduğunu iyi biliyorum. Sadece tek emin olmadığım Sürücü Ehliyetinin gerekli olup olmadığı.

Geçmiş dönemde bir arkadaşım yurt dışına çıkarken bu sürücü ehliyetinin önemi hakkında yada gerekliliği hakkında Turing'e yazdığı yazıya cevabına aşağıya aktarıyorum sanırım buradan ne denmek istediğini anlar yada ona göre hareket ederiz.

Araçla yurtdışına (avrupa yönüne) çıkılması durumunda, türk gümrüğü ve gideceğiniz ülkeler için gerekli olan belgeler ve alım şartları:


* Triptik Karnesi: Ruhsat aslı, kimlik fotokopisi, 70.000.000 TL


* Uluslararası Ehliyet: 2 resim, ehliyet aslı, 209.000.000 TL


* Green Card Sigortası: Ruhsat aslı, trafik poliçesi, vergi numarası,

78 Euro (15 günlük), 105 Euro (1 Aylık)


Uluslararası Ehliyet almanızı tavsiye ederiz ancak, bazen Yunanistan makamları zorluk çıkarabiliyor. O yüzden Yunan gümrüğünde problem çıkarsa, Türk gümrüğünde bulunan İpsala Büromuza dönüp işlemi yapabilirsiniz.


Bunun yanında aklıma geldi onuda belirtmek istiyorum. Bazı motorlarda performans egzosu vardır. Bu belli bir db ses verir. Bazı ülkelere giriş yaparken özellikle orjinallerle yolculuk yapılmasını öneririm.

Vizeyi söylemeye zaten gerek yok ancak aldığınız vize ile transit geçiş yapacağınız ülkeler var ise pasaport sürenizin en az 6 ay geçerliliği olmalı aksi taktirde transit vizede problem yaşarsınız. Aman ne olacak problem olurda vermezlerse o ülkedeki Türk Konsolosluklarında temdit yaptırırım diye asla düşünmeyin hem zorluk çekersiniz hemde ilgi göremezsiniz. Orada ne yazıkki Konsollosluklarımız beklediğiniz hizmetleri vermezler. Tüm gezi boyunca olumsuzlukları düşünerek ona göre hareket etmelisiniz. Bir olay olduğunda başka ülkelerin Konsoloslukları vatandaşına hizmet vermek için uğraşırken ülkemizin konsoloslarını ne yazıkki bulamayabilirsiniz
 

mgu

Katılım
18 Eki 2008
Mesajlar
205
Evet DEMİRLİ arkadaş bizi duyuyorsan ses ver pardon yaz :mrgreen:
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
30 Nis 2007
Mesajlar
856
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
demirli

Offline
Mesajlar: 1
Üyelik tarihi: 12-06-09

ilk mesajında yunanistan a gidiyoruz dedi, cevap gelirmi bilmiyorum :mrgreen:
 

mgu

Katılım
18 Eki 2008
Mesajlar
205
Bekliyoruz bakalım hayırlısı,
Bu arada düşünen arkadaşlar varsa görüşelim tartışalım benim niyetim
2010 'da idi hazılığım bu yönde idi ama bu senede olabilir neden olmasın
kısmet
 
Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
17 Nis 2008
Mesajlar
437
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bekliyoruz bakalım hayırlısı,
Bu arada düşünen arkadaşlar varsa görüşelim tartışalım benim niyetim
2010 'da idi hazılığım bu yönde idi ama bu senede olabilir neden olmasın
kısmet

benimde bu yaz ciddi bir planım var fakat astarı yüzünü geçicek gibi gözüküyor:) ağustos veya eylül gibi gerçekleştirebiliriz toplu bir yunanıstan turu bu yaz hiç fena olmaz:):)
 
Katılım
3 Şub 2006
Mesajlar
8
selam beyler, bende yunanistan gibi bişeyler düşünüyorum ama dönüşte... yani bulgar çıkışlı, portekiz virajlı, rodos dönüşlü, tek başıma çıkmayı düşünüyorum(çalışıyorum düşünmeye) ama 1 ya da 2 arkadaş olup 3 lersek ya da ikilersek :) sanki daha eğlenceli olur. güzergah, maliyet vs. hesapladım. harita küçülebilir, alternatiflere uyarım, hani biri çıkıp kuzey afrikaya gidelim derse ona da varım. bir adet fazer, bir adet de sırt çantam var. düşünen arkadaşlar olursa tez gidelim buralardan. hazır kriz varken.
saygılar.
 
Katılım
24 Haz 2008
Mesajlar
353
süper olur amam herşeyi ayarlamak lazım ne kadar masraf çıkar kaç km yol yapılcak falan filan ona göre katılım çok olabilir.
 
Katılım
3 Şub 2006
Mesajlar
8
vizeler+trip evrakları(arkadaş yukarıda açıkça belirtmiş)....zaten sınırötesi için 1300 lira kafadan gitti, sonrası günde 300 km ortalama yol, 7 günde 2100 km, yani memleketten 1050 km uzaklaşsak(ona göre bi harita yapılır) 3000 lira gider sanırım. 1 hafta turla(uçakla) gidilse daha çok harcanır. evdeki hesap çarşıya uymaz tabiki, uymazsa orda part time bi iş buluruz. nasılsa heryerde türk var, biri elimizden tutar :)
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
17 Nis 2008
Mesajlar
437
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eylül gibi yunanıstan üzerinde italya planım var bana eşlik edicek arkadaşlar varsa buradan konusabiliriz.
 
Katılım
11 Ara 2007
Mesajlar
2,658
eylül gibi yunanıstan üzerinde italya planım var bana eşlik edicek arkadaşlar varsa buradan konusabiliriz.

aga zaman yaklaştıkça güzergahı uzatıyorsun:) Ağustos sonu gibi ben yine uğrayıp bakayım bu topice, Bakarsın İtalyadanda Hırvatistana Almanyaya falan geçersin :p
 
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
266
Valla ne yalan söyliyim yaklaşık 1,5-2 sene sonra 19 yaşına geldiğimde böyle birşeyler yapmak isterim şöyle en azından 2 arkadaş :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst