Yunanistan Gezi. Soru ?

Arkadaşlar merhaba,

Önümüzde ki yaz Yunanistan planı yaptık fakat sıkıntımız Ehliyet konusu kimi diyor ki bu ehliyet ile gidebilirsin bizim arkadaşlar gitti sıkıntı olmamış, kimi diyor ki uluslararası ehliyet çıkartman gerek, kimi de diyor ki alsancakta bir kurum var gidip oradan geçici bir belge alacaksın öyle sorun olmaz.

Trafikçi tanıdığımız var o da bir şey bilmiyor ona da sordum :)

Tecrübesi ve net bilgisi olan arkadaşlar şu ehliyet konusunda bir yol gösterirlerse çok sevinirim.

İyi Forumlar

Merhaba ,
Ehliyet 380 TL civarı tutuyor ve 1 yıllık veriliyor . Yunanistan girişinde soruluyor istisnalar hariç olabilir . Bu sene bizde bir kaç kez çıkış yapacağız ne yazıkki turingden yolumuz geçecek .

Alo alo Hayirli yolculuklar bu arada kapida polis gicik kapar sa ki yapabilir bence cikar uluslar arasi cikar :)

Sakiz dan giris yap
Herkes ipsala alexsandira dan giris yapiyor ne varsa orda

Heryere gemi var bi ya rodos uzeri kos hatta sisam dan yap daha macera olur sana ....yunanca birkac da kelime kur ogren kapida polis bunu ankarsa hoslarina gider inan onlar turkce bilienleri var be cok karsilastim ....bende sakir sakur konusunca onlarda sok olmuslardi :cherry:

Transalp in olsaydi

www hellas transalp.com gr

Son düzenleme:
http://www.transalpforum.gr/index.php

bu sitenin sahibi sizmisiniz? vay be diyesim geldi :)

Bu parayı ödemekten kurtulmanın en basit yolu İpsala sınır kapısı yerine Kapıkule sınır kapsısından bulgaristana geçip,Haskova,Kırçali Mestanlı Güzergahını izleyip Cebeli geçtikten sonra Rodopların üzerindeki küçük bir sınır kapısından Yunanistana girmek.Geçen sene biz öyle yaptık Mestanlıda bir gece kalınabilir otel ve yemek yunanistana nispetle çok ucuz güzergah da tam motorculara göre.

http://www.transalpforum.gr/index.php

bu sitenin sahibi sizmisiniz? vay be diyesim geldi :)

Ha ha ha ha nerde gulum ..... hellas elada greece yunanistan demak ........ komik wolsvagen polo 1.4 benzinlimisin dizelmi :mrgreen:

Son düzenleme:
Bu parayı ödemekten kurtulmanın en basit yolu İpsala sınır kapısı yerine Kapıkule sınır kapsısından bulgaristana geçip,Haskova,Kırçali Mestanlı Güzergahını izleyip Cebeli geçtikten sonra Rodopların üzerindeki küçük bir sınır kapısından Yunanistana girmek.Geçen sene biz öyle yaptık Mestanlıda bir gece kalınabilir otel ve yemek yunanistana nispetle çok ucuz güzergah da tam motorculara göre.

Bu şekilde bile bazen istendiği oluyormuş. Şans içi biraz sanırım.

373,33 TL fiyatı var ehliyetin. Yanında bir de trafik sigortası yaptırmanız gerekiyor. (green card)
Onun fiyatları da;
15 günlük (63,30 Euro)
1 aylık (79,13 Euro)
3 aylık (142,42 Euro)
5 aylık (205,73 Euro)
6 aylık (237,38 Euro)
1 yıllık (316,50 Euro)

Selam

Geçen yıl 3 arkadaş Bulgaristan,Yunanistan,İgeometsia feribotla Anconaya oradan Almanyaya kadar gittik.Dönüşü slovenya hırvatistan karadağ kosova makedonya ve yunanistan üzerinden yaptık.Gümülcineye yakın Yunanca adı saırım İasos Türkçe adı yassıköy olan yere yakın otoyolda benim motor ktlendi.Allahtan Yassıköyün imamı olan zatı muhterem bize yardım etti pickubıyla benim motoru Gümilcineye kadar getirdi orada Ahmet Ustayı buldu .Ahmet usta da sagolsun parça olmadığı halde başka motorlardan uydurup motoru tamir etti.Tanıyorsanız Ahmet ustaya selamımızı iletirseniz memlun olurum.Yassıköyün imamına ise bu yıl bizat gidip teşekkür edeceğim .Selamlar

yassıkoyde bulundunmu burlara gelmıssınız ozaman benım koy asıl ıskece

ama esım yassından keske daha oncden tanıssaydık
ben ızmırdeyım gercı bu sıralar

Herkese cevapları için teşekkür ederim.
Konuyu normalde açalı 2 hafta falan oldu ama onayı geç geldi sanırım yeni düşmüş. Sitemizde nc700x'i ile neredeyse Türkiyenin 4/3'ünü gezen bir arkadaşımız var görmüşssünüzdür belki o fotoğrafları gördükten sonra önce güzel Türkiyem diyip gezimizi yunanistandan Karadeniz Turuna çevirdik belki daha da ilerleyebiliriz ama kısmet orası :) Yaz gelsin bir an önce diyorum başka da bir şey demiyorum güzel olacak inşallah :)

İyi forumlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar