yüksek rakımda rölanti sorunu

Daha önce gezilerde fark etmiştim ki motosikletimin yüksek rakımda rölantisi düşüyor.
Şuan 25000km ye doğru gidiyor.
Daha 4500km de iken(dolayısı ile hava filitresi temiz orj, bujiler yeni hatta motor sıfır sayılır) karadeniz gezimizde yaylaya çıktığım zamanlarda rölanti çok düşüyor ve debriyaj ful sıkılı olsa dahi ara ara gaz vermezsem stop ediyordu.
19000km civarında iç anadolu akdeniz turunda da aynı sorunla karşılaştım(hava filitresi, bujiler yeni değişmişti). Rakım düştüğünde ise herşey normale dönüyor.

Sizce sorun ne olabilir. Enjeksiyonlu motosiklette otomatik olarak ayarlanması gerekmiyor mu?
Motosikletim garantisinin son demlerinde. İstanbulda servise gittiğimde doğal olarak bir arıza görülmüyor.
Rakım yüksek olmadığı için test de edemiyoruz doğal olarak =/ Garantisi bitmeden neyi nasıl değiştirtmem gerekir?

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Turbo veya kompresörlü olmayan bütün makinalarda rakım değişikliklerinde düzensizlik görülür. Sorun makinanın rölantiyi ayarlayamaması değilyüksek rakımda hava basıncının düşük olması

Sevgilerimle

Okan abi öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Sen dedikten sonra başka cevap aramaya gerek yok.
Motosikletim 2011 model gt250. Aynı rakımda yanımda aynı markanın 2009 modeli, 2010 modeli ve cbr 250 vardı onlarda stop etme olmuyordu kafamı karıştıran bu olmuştu.

Benim için ciddi bir sorun değil hem bilgilenmek istedim hem de forumda böyle bir başlık yoktu bulunmuş olsun dedim.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/81736-hyosung-s-and-t-gt-250-r-kendi-kendine-gaz-veriyor-2.html
şu abimin yaptığı sensör temizliği işini bir dene.derim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar