Yüksek Hızlarda Stabilite

Motosikleti
apec apx7
Yarışlardaki POV görüntülerdeki gezmeyi unut, bambaşka bir şeyden bahsediyorsun =)

GSX8S'te nasıl bir gezme hissettin orasını tam çözemedim ben. Baya 200'de falan bana bir gariplik, hafifleme dağılma hissiyatı vermedi. ki ben de 110kg'yum yani hafif falan değilim, dağılsa bende daha çok dağılması lazımdı. lastikte bir problem olmasın?

ama yine de sorduğun şeyin de yanıtı aslında, evet. zamanla pratik yaptıkça bazı hislere alışırsın. bu yüzden artık başlangıç gelişim seviyesinden sonra ilerlemek isteyen bir çok insana toprakta eğitim önerilir. motorun "gezmesi" / "kayması" diye anlatılan şeylere biraz daha alıştırılır zihin, en başta mental rahatlama için. bir de tabii ki usturuplu şekilde, salak gibi bir anda çok fazla kademe artırmadan, bu tip şeyleri deneyimlemekten de zarar gelmez. Tuareg'e topcase takılırken düzlükte 180-185 gibi, virajda 165-175 arası gidon sallanmaya başlıyor. hemen o noktada tutarak gidebiliyorsun

%75'in nerede olduğunu bilmeyen birine göre çok daha güvenlidir bence %85'te süren.
İyi niyetli kaygınızı anlıyorum, ama motosiklet ve "ön his" ile ilgili konuşmak isteyen adama şak o hıza çıkma, yok bunu yapma demesek mi acaba? motosiklet bu hani =)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kendin yanıtlamışsın sorunu mesajın ilk cümlesinde =)
teşekkür ederim.

hocam gazlarken hafif öne eğilip ağırlığını ön tekere doğru kaydıracak, ivmenlenme sırasında arkaya doğru kayan ağırlık dağılımını düzelteceksin.
fren yaparken de tam tersi, selede geriye doğru kaykılarak ağırlık dağılımını düzelteceksin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar zaten değinmiş
150 km hızlar bir naked makine için uygun değil. o hızda motorun üstünde durmaya çalışmak bile ciddi efor harcatır.
benim tavsiyemi 150'yle gitmek için değil, daha normal hızlara çıkarken-yavaşlarken kullanman doğru olur.

Motosikleti
kove800x
Ara ara kontrol ederim lastiği o yüzden zannetmiyorum ama yine bakarım hocam. Bu motorla henüz 2500 km oldu yukarıda denildiği gibi alışmayla alakalı galiba. Aerodinaminin öneminden bahsedildi. Ben bol giyinirim biraz, etkisi olur mu bilmem ama farklı kıyafetlerle denicem iyice gidona eğilerek. Bir de arka süspansiyonu 7/10 ayarına getirdim. 90 kiloyum. Bu ayarla motosikleti yönlendirmek çok kolaylaştı ve aslında memnunum ama iyi mi sizce? siz kaçta kullanıyorsunuz? Fabrika çıkışı ayarıyla (3/10) 100'ü geçince başlıyordu sallamaya.
Yaşadığınız sıkıntı amortisör ayarları ile ilgili olabilir…
Arka amortisör sertliğini artırdıysanız ön tarafta his kaybı yada tutuş hissinde fark hissedebilirsiniz.
Sertliği artan amortisörün hareket aralığı daralacaktır. Benzer çalışma ön amortisör için yapılmaz ise ön taraf ile arka taraf arasında hareket aralığı farkı oluşacaktır. İvmelenme yüksek sürat durumlarında ön tarafın hafif hissettirmesi vb durumlar yaşanabilir.
Amortisör ayarları konunun uzmanı tarafından yapılmalı diye düşünüyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Arka amortisör sertliğini artırdıysanız ön tarafta his kaybı yada tutuş hissinde fark hissedebilirsiniz.
Sertliği artan amortisörün hareket aralığı daralacaktır. Benzer çalışma ön amortisör için yapılmaz ise ön taraf ile arka taraf arasında hareket aralığı farkı oluşacaktır. İvmelenme yüksek sürat durumlarında ön tarafın hafif hissettirmesi vb durumlar yaşanabilir.
Aslında arkayı sertleştirmek önü destekler biraz. Ama katılıyorum; ikisi uyumlu olmalı yoksa dengesizlik hissi verir.

Motosikleti
GSX8S
Malesef öndekiler ayarsız

Motosikleti
GSX8S
Yazın gelmesiyle daha ince montla ve sırt çantası olmadan sürdüm. Deneme fırsatım da oldu. Aerodinaminin olsa olsa hızımı 5-10 km yavaşlatacağını düşünürdüm oysa dediğiniz gibi dengeyi bozan oymuş. Kıyafetlerdeymiş sorun şimdi düzeldi. Sağolun (y)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar