Yüksek hızda vites düşürmek

Herkese selamlar,

Dertli olduğum bir konu hakkında sizlere danışmak istiyorum.
Benim bir önceki motorum Honda Wave 110i cup tarzı bir motosikletti. Hepimizin de bildiği gibi bu tarz motosikletlerde öne basınca vites yükseliyor, arkaya basınca düşüyor. Benim de refleksler bu duruma alıştı tabi. 3 Hafta önce motosikleti değiştirdim yeni bir Honda CRF250L aldım. Aldığımdan bu yana yanlışlıka (rodaj sırasında) bazı refleks durumlarda 2-3 kere vites yükselteyim derken vites düşürdüm. Bunun motosiklet için çok büyük geri dönülmez bir zararı var mıdır? Servise falan baktırmam gerekir mi ? Siz ne düşünüyorsunuz?

Şimdiden teşekkürler...

Motosikleti
Rsv4+D250
öyle servislik bir zararı olmaz motor fazla devir çevirdiği için fazla benzin yakarsın birde zorlamış olursun.

Keith Code derki, fren balataları vites dişlilerinden daha ucuzdur ... ağır motor freni yapmayın, frenlerle yavaşlayıp vites düşürün der...

Motosikleti
2013 Kuba XR 125 - 2023 MG V85TT
Adam yanlışlıkla düşürdüm diyor kardeşler okumadan mı yorum yazıyorsunuz :) bence rodajda bu tik hareketler motora pek iyi gelmez dikkat etmek gerekir. Ama için rahat olsun.

Rodajda zaten motor frenini kullanmak lazim silindirden cikan metal talaslarinin atilmasi icin. asiriya kacmadan tabi

Super Moderator
Keith Code derki, fren balataları vites dişlilerinden daha ucuzdur ... ağır motor freni yapmayın, frenlerle yavaşlayıp vites düşürün der...

:) Yahu allah aşkına şu kitaptan kafayı ara sıra kaldırın ;)

Adam saçma sapan bir cup motosiklette edindiği alışkanlığı sürdürdüğünü söylüyor, yavaslamak için kompresyon mu kullanayım, fren mi yapayım diye sormuyor ki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar